„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Trinta bulvienė „Parmantjė“ – skanu ir greita

„Tai vienas lengviausių iš gausybės „Parmantjė“ sriubos variantų, kad kiekvienas namuose galėtų pajusti prancūzų virtuvės dvelksmą. Patiekalo pavadinimas kilęs nuo vaistininko Antuano Parmantjė pavardės“, – rašo maisto tinklaraštininkė, „Samčio užrašų“ kūrėja Odeta Kudpčenkienė.
Bulvienė
Bulvienė / Tinklaraščio „Samčio užrašai“ autorės Odetos Kudopčenkienės nuotr.

Jums reikės:

3 bulvių,

baltosios poro dalies,

30 g sviesto,

50 g karštai rūkytos šoninės,

1 l vištienos sultinio,

kiaušinio trynio,

po žiupsnelį druskos ir maltų pipirų,

smulkintų žalumynų,

duonos skrebučių ar kitokios duonos tiekti.

Kaip gaminti:

1. Porą supjaustykite žiedeliais. Bulves nuskuskite, nuplaukite ir susmulkinkite kubeliais. Smulkiai supjaustykite šoninę.

2. Puode išlydykite sviestą, suberkite šoninės gabalėlius, po kelių akimirkų sužerkite porus ir maišydama kepkite apie 8 min.

3. Įmaišykite bulves ir pakaitinkite dar 2–3 min. Galiausiai supilkite sultinį, pagardinkite druska, pipirais, uždenkite dangčiu ir virkite apie pusvalandį.

4. Kai pravės, sriubą lengvai sutrinkite trintuvu. Kiaušinio trynį suplakite šakute dubenėlyje, šaukštu į plakinį įpilkite kelis šaukštus šiltos sriubos ir dar kartą išplakite.

5. Sriubos puodą statykite ant viryklės, nustatykite mažesnę kaitrą ir supilkite kiaušinio ir sriubos plakinį. Kaitinkite atsargiai maišydama, kol užvirs.

6. Tiekite užbėrusi smulkintų žalumynų.

7. Prie šios sriubos labai tinka skrudinti duonos kubeliai. Juos į sriubą galima suberti prieš pat tiekiant. Gardu užkąsti ir duonos pagaliukais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs
Reklama
Influencerė Paula Budrikaitė priėmė iššūkį „Atrakinome influencerio telefoną“ – ką pamatė gerbėjai?
Reklama
Antrasis kompiuterių gyvenimas: nebenaudojamą kompiuterį paverskite gera investicija naujam „MacBook“