Jums reikės:
- 2 vidutinio dydžio porų (reikės tik baltosios porų dalies),
- 5 vidutinio dydžio bulvių,
- 0,7 l vandens,
- 200 ml plakamosios grietinėlės,
- 1–1,5 šaukštelio druskos,
- žiupsnelis tarkuoto muskato,
- smulkintų žalumynų patiekti.
Kaip gaminti:
- Užvirinkite vandenį. Bulves supjaustykite nedideliais gabaliukais, suberkite į vandenį, sudėkite perpjautus pusiau porus (būtinai nuplaukite juos, kad nebūtų žemių likučių) ir virkite ant nedidelės ugnies, kol daržovės suminkštės.
- Nukaiskite ir palikite sriubą praaušti (maždaug 7–10 min.). Porus kol kas išimkite, o bulves sutrinkite bulvių grūstuve kartu su skysčiu, kuriame jos virė. Porus sutrinkite trintuvu.
- Sumaišykite abi mases, pertrinkite daržoves per sietelį. Supilkite grietinėlę, įberkite druskos, muskato ir išmaišykite. Sriubą vėl pakaitinkite ant nedidelės ugnies 10 min., kol paviršiuje susidarys burbuliukų. Nukaiskite.
- Galite patiekti su keptos šoninės gabaliukais, smulkintais žalumynais, taip pat žalumynų pesto.