Reikės:
- 1 didelio svogūno,
- 4-5 didelių pomidorų,
- 1/2 mažesnės cukinijos,
- 1 didelės paprikos,
- šakelės rozmarino,
- šakelės raudonėlio,
- druskos,
- pipirų,
- 1 v. š. kario,
- 500 g maltos jautienos,
- 2 skardinės pupelių (400/240),
- 2 v. š. sviesto,
- 40 g tarkuoto kietojo sūrio,
- aitriosios paprikos (nebūtina),
- šviežio baziliko (papuošimui).
Gaminimas:
Daržoves nuplauname, daliname į 4 dalis ir dedame į orkaitei skirtą indą. Pabarstome druska, pipirais ar mėgiamais prieskoniaid ir pašlakstome geru alyvuogių aliejumi, drdsme žoleles. Kepame grill režimu 200C temperatūroje 20-25 minutes.
Ant sviesto pakepame jautieną, susimulkiname, nes jos su daržovėmis netrynsimes. Perplauname pupeles. Iškepusias daržoves pilame į smulkintuvą su visu atsiradusiu skysčiu. Gautà masę pilame į puodą, dedame keptą mėsà ir pupeles. Gersi išmaišome ir patroškiname apie 10 min., kad visi skoniai susimaišytų.
Tiekiame su kietuoju sūriu, aitriąja paprika, ar kaip jums patinka.
Dėkojame Laurai už receptą! Daugiau sveikų Lauros Panavės receptų galite rasti jos FB paskyroje.