Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Trinta daržovių sriuba su jautiena

Gausus daržovių metas tiesiog privalomas išnaudoti maksimaliai. Maistas turi būti skanus, aromatingas, maistingas ir naudingas, tad šį kartą dietistė Laura Panavė siūlo pasigaminti sočią daržovių sriubą su jautiena.
Trinta daržovių sriuba su jautiena
Trinta daržovių sriuba su jautiena / Lauros Panavės nuotr.

Reikės:

  • 1 didelio svogūno,
  • 4-5 didelių pomidorų,
  • 1/2 mažesnės cukinijos,
  • 1 didelės paprikos,
  • šakelės rozmarino,
  • šakelės raudonėlio,
  • druskos,
  • pipirų,
  • 1 v. š. kario,
  • 500 g maltos jautienos,
  • 2 skardinės pupelių (400/240),
  • 2 v. š. sviesto,
  • 40 g tarkuoto kietojo sūrio,
  • aitriosios paprikos (nebūtina),
  • šviežio baziliko (papuošimui).

Gaminimas:

Daržoves nuplauname, daliname į 4 dalis ir dedame į orkaitei skirtą indą. Pabarstome druska, pipirais ar mėgiamais prieskoniaid ir pašlakstome geru alyvuogių aliejumi, drdsme žoleles. Kepame grill režimu 200C temperatūroje 20-25 minutes.

Ant sviesto pakepame jautieną, susimulkiname, nes jos su daržovėmis netrynsimes. Perplauname pupeles. Iškepusias daržoves pilame į smulkintuvą su visu atsiradusiu skysčiu. Gautà masę pilame į puodą, dedame keptą mėsà ir pupeles. Gersi išmaišome ir patroškiname apie 10 min., kad visi skoniai susimaišytų.

Tiekiame su kietuoju sūriu, aitriąja paprika, ar kaip jums patinka.

Dėkojame Laurai už receptą! Daugiau sveikų Lauros Panavės receptų galite rasti jos FB paskyroje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„ID Vilnius“ – Vilniaus miesto technologijų kompetencijų centro link
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais