Kiekis: 4 porcijos
Kalorijos: 160 kcal
Paruošimo laikas: 30 min.
Ingredientai:
- Žiediniai kopūstai, 400g, 2 pakuotės
- Vapeur garuose ruoštos baltosios pupelės, 425 ml, 1 skardinė
- Svogūnas – 1 vnt.
- Bulvė – 1 vnt.
- Česnakai – 2 skiltelės
- Alyvuogių aliejus – 7 šaukštai
- Druska – pagal skonį
- Pipirai – pagal skonį
Paruošimo būdas
- Pašildykite puode 3 valgomuosius šaukštus alyvuogių aliejaus, lengvai pakepkite svogūną ir česnaką.
- Sudėkite žiedinį kopūstą kartu su česnaku ir svogūną, 2-3 min. pakepkite.
- Nupilkite ir nuplaukite pupeles, atidėkite 3 valgomuosius šaukštus, likusius sudėkite į puodą.
- Įpilkite 800 ml vandens ir uždenkite dangčiu. Kai užvirs vanduo, įberkite druskos ir pipirų. Pridenkite dangčiu ir ant mažos ugnies virkite 10-15 min., kol suminkštės žiediniai kopūstai.
- Kol virs sriuba, paruoškite bulvių traškučius: labai plonai žiedeliais supjaustykite bulvę ir pakepkite karštame aliejuje, išdėliokite juos ant popierinio rankšluoščio, kad pradžiūtų.