Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Trinta morkų sriuba su imbieru: skonio bomba jūsų lėkštėje

Trumpėjant dienoms ir palydint paskutines vasaros dienas, nejučia kinta ir mitybos įpročiai. Jei šiltuoju metų laikotarpiu dominuoja lengvesni patiekalai, rudenėjant norisi kažko vis dar gaivaus, bet šiek tiek sotesnio.Prekybos tinklo „Maxima“ kulinarijos meistrai pastebi, kad tam puikiai tinka daržovių, ypač morkų, patiekalai.
Morkų sriuba
Morkų sriuba / Pranešimo aut. nuotr.

Pranešime žiniasklaidai ekspertai siūlo pasigaminti ryškios spalvos ir puikaus skonio trintos morkų sriubos su imbieru. Pažadame – ji sušildys, pasotins, bet neapsunkins.

Ingredientai

  • 1 v. š. sviesto;
  • 1 vnt. svogūno;
  • 1 gabaliukas imbiero;
  • 4 vnt. morkų;
  • 1 vnt. apelsino;
  • druska ir pipirai (pagal skonį).

Kaip gaminti?

  1. Puode ištirpinkite sviestą ir suberkite pjaustytą svogūną bei tarkuotą imbierą.
  2. Sudėkite tarkuotas morkas, užpilkite vandeniu, įberkite druskos ir pipirų. Supilkite išspausto apelsino sultis.
  3. Virkite, kol morkos suminkštės ir galiausiai viską sutrinkite trintuvu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas