„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Trinta pomidorų sriuba: atpirks pastangas

Pomidorų sriuba visad puikus pasirinkimas, kai norisi ryškesnio skonio. Šis receptas tikrai atpirks pastangas!
Pomidorų sriuba
Pomidorų sriuba / Shutterstock nuotr.

Jums reikės:

3 raudonųjų paprikų,

500 g skardinės konservuotų pomidorų,

didesnio svogūno,

3 skiltelių česnako,

0,5 litro natūralaus daržovių sultinio,

indelio neriebios grietinėlės,

pagal skonį nutarkuotų citrinos žievelių, druskos, pipirų,

čiobrelių šakelės,

aliejaus (daržovėms kepti).

Kaip gaminti:

1. Paprikas perpjaukite per pusę, išvalykite, sudėkite į kepimo skardą, apšlakstykite aliejumi ir iškepkite karštoje orkaitėje, tada perliekite šaltu vandeniu ir nulupkite odeles.

2. Svogūnus ir česnakus nulupkite, susmulkinkite, suverskite į keptuvę su įkaitintu aliejumi ir apie 8 min. pakepinkite, kad dailiai pagelstų. Tada sudėkite trintus pomidorus, nuluptas paprikas, kiek pakepinkite, masę sukrėskite į puodą su sultiniu, pagal skonį pasūdykite, pagardinkite pipirais ir nutarkuotomis citrinų žievelėmis ir kaitinkite ant mažos ugnies apie 30min.

4. Sriubą išplakite elektriniu plakikliu, supilkite grietinėlę, sudėkite smulkintus čiobrelius ir išpilstykite į lėkštes. Puoškite svogūnų laiškais ir rožiniais pipirais. Tiekite su baltos duonos skrebučiu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs
Reklama
Influencerė Paula Budrikaitė priėmė iššūkį „Atrakinome influencerio telefoną“ – ką pamatė gerbėjai?
Reklama
Antrasis kompiuterių gyvenimas: nebenaudojamą kompiuterį paverskite gera investicija naujam „MacBook“