Ingredientai:
- 4 virti ar kepti nedideli burokėliai;
- šlakelis alyvuogių aliejaus;
- šlakelis balzaminio ar raudonojo vyno acto;
- 2 avokadai, sunokę, bet dar tvirti;
- 400 g karštai rūkytos skumbrės;
- druskos;
- šviežiai maltų juodųjų pipirų;
- šviežiai spaustų citrinos sulčių;
- šakelė šviežių krapų.
padažui:
- 3 valg. šaukšt. neriebaus majonezo;
- 3 valg. šaukšt. natūralaus jogurto ar neriebios grietinės;
- 1 arbat. šaukšt. krienų;
- 100 ml plakamosios grietinėlės.
Gaminimas:
1. Burokėlius supjaustykite kubeliais, berkite į dubenį, įpilkite šiek tiek aliejaus, acto, berkite po žiupsnį druskos ir pipirų, išmaišykite ir leiskite šaltai pasimarinuoti 1-2 val.
2. Pasimarinavusius burokėlius po lygiai paskirstykite į 3 plačiadugnes stiklines ar kitus dailius indelius.
3. Avokadus nulupkite, supjaustykite kubeliais, iš karto apšlakstykite citrinos sultimis ir suberkite ant burokėlių.
4. Skumbrę labai gerai išdarinėkite, supjaustykite nedideliais gabaliuakais ir sudėkite ant avokadų.
5. Majonezą sumaišykite su jogurtu (ar grietine) ir krienais, pagal skonį pasūdykite ir pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais, tada atsargiai šaukštu įmaišykite iki putų išplaktą grietinėlę.
6. Į kiekvieną indelį krėskite po porą šaukštų padažo. Patiekite su skrudinta šviežia duona, pvz., čiabata ar kvietine raugo.