Jums reikės:
- 150 g basmati ryžių,
- 2 česnako skiltelių,
- 2 šaukštelių kario miltelių,
- 1/2 vištienos sultinio kubelio,
- 150 g virtų krevečių be kiauto,
- 2 virtų kiaušinių,
- 100 g žirnelių,
- 1 šaukšto sviesto,
- pagal poreikį aliejaus,
- ryšulėlio petražolių.
Kaip gaminti:
1. Ryžius užmerkite ir palikite mirkti, kol prireiks.
2. Gilioje keptuvėje su šlakeliu aliejaus pakepinkite smulkintus česnakus. Suberkite kario miltelius sutrupinkite sultinį ir išmaišykite.
3. Berkite ryžius, pilkite 300 ml vandens. Užvirinkite.
4. Uždenkite dangčiu ir virkite 10 min., kol susigers vanduo (jei ryžiai vis dar kieti, o vandens nėra, įpilkite dar truputį).
5. Sudėkite virtas krevetes, žirnelius, ketvirčiais pjaustytus virtus kiaušinius, sviestą ir uždengę dangčiu dar patroškinkite kelias minutes. Užberkite smulkintų petražolių. Skanaus!
Gamino ir patarė tinklaraščio „Samčio užrašai“ autorė Odeta Kudopčenkienė