Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Troškinys „Kadgeree“ – greitai pagaminama ir ideali darbo dienos vakarienė

„Ar esate girdėję apie „Kadgeree“? Tai labai paprastas, lengvai pagaminamas ir, aišku, skanus britų virtuvės patiekalas, tiesa, kilęs iš Indijos, kur viešpatauja ryžiai ir karis. Gaminau jį su krevetėmis, bet jas galima keisti žuvimi. Pagaminama labai greitai, tad puikiai tiks darbo dienos vakarienei“, – sako tinklaraščio „Samčio užrašai“ autorė Odeta Kudopčenkienė
Troškinys „Kadgeree“
Troškinys „Kadgeree“ / Odetos Kudopčenkienės nuotr.

Jums reikės:

  • 150 g basmati ryžių,
  • 2 česnako skiltelių,
  • 2 šaukštelių kario miltelių,
  • 1/2 vištienos sultinio kubelio,
  • 150 g virtų krevečių be kiauto,
  • 2 virtų kiaušinių,
  • 100 g žirnelių,
  • 1 šaukšto sviesto,
  • pagal poreikį aliejaus,
  • ryšulėlio petražolių.

Kaip gaminti:

1. Ryžius užmerkite ir palikite mirkti, kol prireiks.

2. Gilioje keptuvėje su šlakeliu aliejaus pakepinkite smulkintus česnakus. Suberkite kario miltelius sutrupinkite sultinį ir išmaišykite.

3. Berkite ryžius, pilkite 300 ml vandens. Užvirinkite.

4. Uždenkite dangčiu ir virkite 10 min., kol susigers vanduo (jei ryžiai vis dar kieti, o vandens nėra, įpilkite dar truputį).

5. Sudėkite virtas krevetes, žirnelius, ketvirčiais pjaustytus virtus kiaušinius, sviestą ir uždengę dangčiu dar patroškinkite kelias minutes. Užberkite smulkintų petražolių. Skanaus!

Gamino ir patarė tinklaraščio „Samčio užrašai“ autorė Odeta Kudopčenkienė

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas