Ingredientai:
- 8 vidutinių obuolių
- 200 g speltų miltų
- 180 g avižinių miltų
- 250 ml pieno
- 2 kiaušinių
- 1,5 šaukšto medaus (jei obuoliai rūgštesni, galima ir daugiau)
- 1 šaukšto kokosų aliejaus
- 1 šaukštelio vanilinio cukraus
- 1 šaukštelio kepimo miltelių
Trupiniams:
- 120 g avižinių dribsnių
- 50 g razinų
Kremui:
- 250 ml pieno
- 1 kiaušinio
- 1 šaukštelio krakmolo
- 2 šaukštelio vanilinio cukraus
Gaminimas:
- Avižinius dribsnius ir razinas užpilti vandeniu, kad šiek tiek apsemtų ir palikti išbrinkti.
- Kiaušinius išplakti su pienu ir vaniliniu cukrumi, sumaišyti su tirpintu kokosų aliejumi, medumi.
- Viską supilti į persijotus miltus, sumaišytus su kepimo milteliais ir išmaišyti.
- Į masę sudėti nuluptus, supjaustytus obuolius ir išmaišyti.
- Kremui skirtus produktus išplakti kartu ir pakaitinti, kol sutirštės (kaitinti ant silpnos ugnies vis maišant).
- Į kepimo formą sudėti obuolių masę, supilti kremą ir ant viršaus sudėti paruoštus avižinius dribsnius.
- Kepti 180 °C orkaitėje, apie 1 val.
Skanaus!
Daugiau receptų rasite derlingas.lt.