Jums reikės:
Pagrindui:
- 150 g sviesto,
- 300 g miltų,
- 2 šaukštų cukraus,
- pusės stiklinės maltų riešutų,
- žiupsnelio druskos.
Įdarui:
- 6 didelių obuolių,
- trečdalio stiklinės cukraus,
- šaukšto kukurūzų krakmolo.
Trupiniams:
- pusės stiklinės avižų dribsnių,
- 5 šaukštų cukraus,
- 3 šaukštų miltų,
- 3 šaukštų sviesto,
- pagal skonį cinamono,
- druskos,
- indelio sutirštinto nesaldinto pieno.
Kaip gaminti:
1. Pirmiausia paruoškite pagrindą: šaldytuve gerai atšaldytą ir stambia trintuve sutarkuotą sviestą sumaišykite su miltais ir kapokite peiliu, kol sukibs į trupinius.
2. Suberkite cukrų, sausoje keptuvėje labai trumpai paskrudintus riešutus, įberkite žiupsnelį druskos, labai gerai išmaišykite.
3. Tešlą krėskite į apskritą kepimo skardą, drėgnomis rankomis suformuokite kraštelius ir kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 15–20 min.
4. Obuolius nulupkite, perpjaukite, išskobkite sėklalizdžius ir supjaustykite nedideliais gabalėliais.
5. Sumaišykite su cukrumi ir krakmolu, krėskite ant iškepto pagrindo.
6. Paruoškite trupinius: dribsnius su cukrumi, miltais, sviestu, cinamonu ir druska maišykite tol, kol produktai sušoks į gumulus.
7. Juos berkite ant obuolių sluoksnio, paviršių tolygiai apšlakstykite sutirštintu pienu.
8. Kepkite iki 180°C įkaitintoje orkaitėje apie pusvalandį. Gardu tiekti su vaniliniais ledais.