Trupininių pyragų magija: 10 nuostabių kepinių prie savaitgalio arbatėlės receptų

Ir kas gi nėra ragavęs trupininio pyrago? Juos kepė mamos ir močiutės, juos kepame ir mes. Saldūs trupiniai turi magišką savybę paversti kepinį smagiai traškiu, lengvu, o gal net smėliniu, gal valgyti jį ne visada itin patogu, tačiau skonis atperka viską. Siūlome puikų dešimtuką, o jums belieka išsirinkti, ką kepsite savaitgalį. Nes ko gi laukti?
Trupininis desertas su uogomis
Trupininis desertas su uogomis / Vida Press nuotr.
Trupiniuotis su mėlynėmis
Receptas: Trupiniuotis su mėlynėmis
5 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 45 min.
3.1 / 33
Receptas
Ingredientai
Migdolai: 200.00 g (120 gr. maltų ir 80 gr. grūstų trupiniams)
Sviestas: 110.00 g (100 gr. kambario temperatūros trupiniams ir šaukštelis įdarui)
Cukrus: 145.00 g (pusė stiklinės trupiniams ir 20 gr. įdarui)
Miltai: 110.00 g (100 gr. trupiniams ir 10 gr. įdarui)
Druska: 1.00 arbat. š. (po žiupsnelį trupiniams ir įdarui)
Obuoliai: 300.00 g (įdarui)
Mėlynės: 160.00 g (įdarui)
Vanilinis cukrus: 1.00 arbat. š. (įdarui)
Citrinos: 1.00 vnt. (nutarkuotų žievelių įdarui)
Kaip gaminti

1. Kambario temperatūros sviestą gerai ištrinkite su cukrumi, suberkite miltus, migdolus, druską ir viską gerai išmaišykite – turite gauti trupinius.

2. Paruoštus trupinius valandai padėkite į šaldytuvą.

3. Obuolius nulupkite, susmulkinkite, sudėkite į puodelį su sviestu, kaitinkite, iki obuoliai suminkštės, tada nuolat maišydamos suberkite likusius įdarui skirtus produktus, viską gerai išmaišykite ir kelias minutes pakaitinkite.

4. Į nedidelį stiklinį indą berkite truputį trupinių, krėskite keptų obuolių, ant viršaus berkite likusius trupinius.

5. Pyragą kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30 min., iki pyrago viršus dailiai apskrus.

Pagaminsite per 45 min. (neskaičiuojant trupinių šaldymo laiko).

Suskleisti
Trupininis pyragas
Receptas: Trupininis pyragas
4 asmenims
Pagaminsite per 2 val.
3.8 / 36
Receptas
Ingredientai
Sviestas: 250.00 g
Cukrus: 10.00 valg. š.
Kiaušiniai: 4.00 vnt.
Miltai: 3.00 st.
Juodųjų serbentų uogienė 300.00 g
Kaip gaminti

1. Sutarkuokite sviestą. Atskirkite kiaušinių trynius nuo baltymų.

2. Sviestą, kiaušinius, 7 šaukštus cukraus sumaišykite, išminkykite tešlą ir padėkite į šaldymo kamerą valandai laiko atšalti.

3. Kiaušinio baltymus suplakite su likusiu cukrumi. 

4. Tešlą sutarkuokite tarka į sviestu išteptą kepimo indą. Truputį tešlos palikite užtarkuoti ant viršaus.

5. Ant sutarkuotos tešlos užkrėskite juodųjų serbentų uogienės, užpilkite suplaktus baltymus ir ant viršaus dar užtarkuokite likusią tešlą.

6. Kepkite 180 laipsnių orkaitėje apie 40 minučių.

Skanaus!

Receptą atsiuntė Neringa Laurinaitienė

Suskleisti
Trupininis pyragas su uogiene
Receptas: Trupininis pyragas su uogiene
10 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
3.6 / 82
Receptas
Ingredientai
Sviestas: 250.00 g
Miltai: 3.00 st. (2,5)
Cukrus: 1.00 st. (3/4)
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š. (1/2)
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Uogienė: (tirštos arba džemo - recepto autorė naudojo vyšnių uogienę, bet galite naudoti bet kokią kita mėgstamą) 500.00 g
Kaip gaminti
  1. Šaltą sviestą sutarkuokite, sumaišykite su miltais, cukrumi, kepimo milteliais ir viską trinkite tarp delnų, kol susidarys trupiniai.
  2. Į trupinius įmuškite kiaušinį ir viską minkykite, kol susidarys vientisa tešla.
  3. Trečdalį tešlos suvyniokite į maistinę plėvelę ir dėkite į šaldymo kamerą, o likusią tešlą taip pat suvyniokite ir dėkite į šaldytuvą 20 min.
  4. Tešlą išimkite iš šaldytuvo, iškočiokite ir ja išklokite kepimo skardą.
  5. Skardą dėkite į šaldytuvą dar ~15 min.
  6. Atvėsusį tešlos pagrindą gausiai aptepkite uogiene, kad susidarytų kelių centimetrų įdaro sluoksnis.
  7. Iš šaldymo kameros išimkite likusią tešlą, sutarkuokite stambia tarka ir gautais tešlos gabalėliais apibarstykite pyrago viršų.
  8. Pyragą kepkite 180 laipsnių orkaitėje ~30 min, kol viršus gražiai apskrus.
Receptas iš tinklaraščio VIRTUVĖS UŽRAŠAI
Suskleisti
Paprastas trupininis uogų pyragas
Receptas: Paprastas trupininis uogų pyragas
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
2.8 / 8
Receptas
Ingredientai
Įvairios uogos: 1.00 l
Cukrus: 1.00 arbat. š. („Dansukker“ cukranendrių cukraus „Demerara“)
Sirupas: 100.00 ml („Dansukker“ auksaspalvio sirupo)
Miltai: 90.00 g
Cinamonas: 1.00 arbat. š. (malto)
Sviestas: 100.00 g (minkšto, kambario temperatūros)
Kaip gaminti
  1. Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C.
  2. Sumaišykite uogas, cukranendrių ir vanilinį cukrų. Masę supilkite į pyrago formą.
  3. Paruoškite viršutinį sluoksnį: sumaišykite sirupą, miltus, cinamoną ir avižinius dribsnius.
  4. Į rupią masę įmaišykite sviestą.
  5. Tolygiai paskleiskite ant uogų. Kepkite orkaitėje 15–20 minučių, kol įgaus auksinę rudą spalvą.
  6. Tiekite karštą su naminiu vanilės kremu (žr. tartalečių receptą).

Receptas DANSUKKER

Suskleisti
Obuolių ir slyvų trupiniuotis be glitimo
Receptas: Obuolių ir slyvų trupiniuotis be glitimo
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
2.8 / 30
Receptas
Ingredientai
Obuoliai: 4.00 vnt. (nulupta odele, išimtomis sėklomis, supjaustyti gabalėliais)
Slyvos: 8.00 vnt. (be kauliukų, supjaustytos gabalėliais)
Šilauogės: 1.00 sauja (šviežių arba šaldytų)
Vanilės ekstraktas: 0.25 arbat. š.
Citrinos sultys: 0.50 valg. š. (šviežių)
Kokosų palmių cukrus: 4.50 valg. š. (1,5 obuolių sluoksniui ir 3 trupiniams)
Cinamonas: 1.50 arbat. š. (1 obuolių sluoksniui ir 0,5 trupiniams)
Krakmolas: 1.00 valg. š. (nepilnas)
Avižiniai dribsniai: 100.00 g (be glitimo; trupiniams)
Kukurūzų miltai: 50.00 g (galite keisti avižų miltais; trupiniams)
Kokosų aliejus: 80.00 g (trupiniams)
Druska: 2.00 žiupsnelis (trupiniams)
Migdolai: 2.00 valg. š. (plokštelių arba skaldytų; trupiniams)
Kaip gaminti

1. Įkaitinkite orkaitę iki 190°C (be vėjelio funkcijos);

2. Į dubenį sudėkite obuolius, slyvas, šilauoges, viską pašlakstykite citrinų sultimis ir vanilės ekstraktu, tada pabarstykite cukrumi, cinamonu ir krakmolu. Lengvai išmaišykite, kad vaisiai pasidengtų prieskoniais ir cukrumi. Išdėliokite šią masę į atskiras kepimo formeles arba į vieną didesnį kepimo indą. Paspauskite šaukštu palygindami paviršių.

3. Avižinius dribsnius, kukurūzų miltus, cukrų, kokosų aliejų, cinamoną ir druską sudėkite į elektrinį maisto smulkintuvą ir viską gerai išsukite, kad gautumėte vientisą drėgną masę. Ją sudėkite ant paruoštų vaisių, šaukštu paspausdami ir palygindami viršų, kad pasidengtų vienodu sluoksniu. Tada ant viršaus suberkite migdolų plokšteles arba skaldytus migdolus.

4. Kepkite apie 40–50 minučių, arba kol visas viršus paruduos, apskrus.

5. Patiekite desertą šiltą, su ledais arba jogurtu, šviežiomis uogomis (arba be jų), papuošę mėtos lapeliais...

Suskleisti
Citrininis trupiniuotis
Receptas: Citrininis trupiniuotis
4 asmenims
Pagaminsite per 3 val.
3.3 / 44
Receptas
Ingredientai
Sviestas: 1.00 puodelis (1/2 - minkšto)
Cukrus: 1.00 puodelis
Miltai: 2.00 puodelis (1 ir 1/3)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š.
Avižiniai dribsniai: 1.00 puodelis (greito paruošimo)
Kondensuotas pienas: 1.00 vnt. (saldintas - 1 skardinė)
Kiaušiniai: 1.00 vnt. (trynio)
Sultys: 1.00 puodelis (1/3 - citrinų)
Citrinos: 1.00 vnt. (žievėlės)
Citrinos ekstraktas: 1.00 arbat. š.
Kaip gaminti
  1. Minkštą sviestą, cukrų, miltus, druską, kepimo miltelius ir avižinius dribsnius sudėkite į vieną dubenį ir rankomis maišykite, trinkite tarp pirštų, kol gausite daug drėgnų trupinių. Tešlą atidėkite.
  2. Kondensuotą pieną gerai suplakite su citrinos sultimis, tarkuota citrinos žievele, tryniu ir citrinos ekstraktu.
  3. Nedidelę skardelę išklokite kepimo popieriumi.
  4. Į vidų berkite pusę tešlos ir rankomis suspauskite pyrago pagrindą.
  5. Ant viršaus supilkite visą kremą ir užbarstykite likusią tešlą.
  6. Pašaukite į orkaitę, įkaitintą iki 180 laipsnių. Kepkite, kol viršus gražiai paruduoja. Man prireikė apie 50 minučių.
  7. Iškepusį pyragą palikite atvėsti, tada kelioms valandoms pastatykite į šaldytuvą, kad sutvirtėtų.

Receptas iš: g-blogas.lt

Suskleisti
Trupininis pyragas
Receptas: Trupininis pyragas su džiovintais abrikosais
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 15 min.
3.6 / 11
Receptas
Ingredientai
Margarinas: 320.00 g
Vermutas: 100.00 ml (vaisiams mirkyti)
Cukrus: 1.00 st.
Vanilinis cukrus: 16.00 g
Kiaušiniai: 5.00 vnt.
Miltai: 500.00 g
Miltelinis cukrus: 2.00 valg. š.
Kaip gaminti

1. Abrikosus nuplaukite, perliekite verdančiu vandeniu, nusausinkite, užpilkite vermutu ir palikite 2 valandas, kad abrikosai išbrinktų, tada juos susmulkinkite.

2. 200 g margarino, 150 g cukraus ir vanilinį cukrų išsukite iki vientisos masės. Kai neliks cukraus kristalų, įmuškite kiaušinius.

3. 300 g miltų ir kepimo miltelius sumaišykite ir suberkite į kiaušinių ir cukraus masę. Tešlą paskleiskite keturkampėje, riebalais išteptoje kepimo formoje. Ant jos paskleiskite smulkintus abrikosus.

4. Likusius miltus, margariną, cukrų ir vanilinį cukrų sumaišykite ir mase apibarstykite abrikosus.

5. Pyragą kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje apie 40 minučių.

6. Atvėsintą supjaustykite gabalėliais, apibarstykite milteliniu cukrumi ir papuoškite mėtų lapeliais.

Suskleisti
Trupininis obuolių pyragas su nektarinais
Receptas: Trupininis obuolių pyragas su nektarinais
6 asmenims
Pagaminsite per 2 val.
3.5 / 16
Receptas
Ingredientai
Miltai: 8.00 valg. š.
Sviestas: 90.00 g
Grietinė: 3.00 valg. š.
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š.
Citrinos: 1.00 vnt.
Cukrus: 5.00 valg. š. (1 valg. š. cinamoninio cukraus ir 4 valg. š. uogienių cukraus)
Obuoliai: 5.00 vnt.
Nektarinai: 2.00 vnt.
Kaip gaminti

1. Į miltus sutarkuokite šaltą sviestą, įberkite citrinos žievelių, suberkite 2 šaukštus uogienių cukraus, išmaišykite. Sudėkite kepimo miltelius, sumaišytus su grietine ir vėl išmaišykite šakute. Turėtų gautis trupininė masė.

2. Mažesnę jos pusę pasidėkite valandai į šaldytuvą - bus viršui apiberti. Į likusią trupininę masę supilkite šalto vandens šaukštą ir išminkykite. Taip pat palaikykite šaldytuve.

3. Torto formą ištepkite sviestu ir iš tešlos suformuokite pagrindą su kraštais. Supilkite obuolinę masę, paruoštą iš tarkuotų obuolių, sumaišytų su cinamonu bei 2 šaukštais uogienių cukraus.

4. Ant viršaus užberkite trupininę tešlą, sukaišiokite pjaustytus nektarinus.

5. Kepkite apie 45 min. 180 °C temperaūros orkaitėje. Papuoškite nektarinine gėle.

Autorės nuotr./Trupininis obuolių pyragas su nektarinais
Autorės nuotr./Trupininis obuolių pyragas su nektarinais

Receptą atsiuntė Regina Račkauskienė 

 

 

 

 

 

 

Suskleisti
Trupininis pyragas
Receptas: Trupininis pyragas
6 asmenims
Pagaminsite per 2 val.
4.2 / 9
Receptas
Ingredientai
Sviestas: 200.00 g
Cukrus: 125.00 g
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Jogurtas: 1.00 valg. š.
Miltai: 2.00 st.
Riešutai: 125.00 g (skrudinti malti)
Avietės: 1.00 st. (šviežios)
Džemas: 1.00 st. (aviečių)
Soda: 1.00 arbat. š.
Vanilinis cukrus: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Džiūvėsiai: 100.00 g (indeliams pabarstyti)
Kaip gaminti

1. Cukrų iki vientisos purios masės išsukite su kiaušiniu, į gautą masę po truputį įplakite tirpintą, atvėsintą sviestą.

2. Sodą „užgesinkite“ jogurtu, sukrėskite į kiaušinio ir sviesto plakinį.

3. Suberkite sausoje keptuvėje skurdintus maltus riešutus, vanilinį cukrų.

4. Palengva įmaišykite miltus ir paruoštą tešlą valandai padėkite į šaldymo kamerą.

5. Keraminius indelius patepkite sviestu, pabarstykite džiūvėsėliais, įtarkuokite po truputį tešlos, berkite aviečių, užtarkuokite likusią tešlą ir krėskite po šaukštą aviečių džemo.

6. Kepkite iki 200 laipsnių karštumo įkaitintoje orkaitėje apie 20 min., iki dailiai apskrus.

Tiekite su mėtos šakele.

Pagaminsite per 1 val. (neskaičiuojant šaldymo laiko).

Suskleisti
Trupininis pyragas su maskarpone ir obuoliais
Receptas: Trupininis pyragas su maskarpone ir obuoliais
8 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
3.6 / 136
Receptas
Ingredientai
Sviestas: 150.00 g (pagrindui)
Miltai: 190.00 g (90 g įprastų kvietinių ir 100 g rupių; pagrindui)
Cukrus: 90.00 g (pagrindui ir dar 1/4 stiklinės įdarui)
Vanilinis cukrus: 2.00 arbat. š. (po šaukštelį pagrindui ir įdarui)
Lazdynų riešutai: 150.00 g (rupiai maltų; pagrindui)
Maskarponės sūris: 250.00 g (įdarui)
Varškė: 180.00 g (įdarui)
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (įdarui)
Obuoliai: 3.00 vnt. (jei mažesni, tada 4; įdarui)
Cinamonas: 2.00 arbat. š. (įdarui)
Rudasis cukrus: 1.00 valg. š. (įdarui)
Kaip gaminti

1. Orkaitę įkaitinkite iki 180°C.

2. Pirštais trinkite sviestą su abiejų rūšių miltais, cukrumi, vaniliniu cukrumi ir riešutais, kol masė taps panaši į trupinius.

3. 20 cm skersmens kepimo formą išklokite kepimo popieriumi. Suberkite 2/3 trupinių, šiek tiek paslėkite. Kepkite 10 minučių.

4. Kol pagrindas kepa, paruoškite įdarą. Vidutiniame dubenyje maskarponę sumaišykite su varške, kiaušiniais, cukrumi bei vaniliniu cukrumi. Man tai patogiausia daryti maisto smulkintuvu – taip įdaras tampa itin kreminės konsistencijos.

5. Obuolius nulupkite, išpjaukite sėklalizdžius ir supjaustykite nedideliais gabalėliais. Sumaišykite su cukrumi ir cinamonu.

6. Ant iškepusio pagrindo sukrėskite varškės masę, ant viršaus suberkite obuolius. Apibarstykite likusiais trupiniais, kiek paspauskite ir kepkite 30–40 minučių, kol viršus paskrus.

7. Leiskite pyragui atvėsti kepimo formoje. Tiekite šaltą arba kambario temperatūros – vieną, su ledais ar plakta grietinėle.

Suskleisti

DAR DAUGIAU ĮVAIRIŲ RECEPTŲ RASITE ČIA

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis