Siūlome 3 nesudėtingus receptus, kurie patiks ir jums, ir jūsų draugams. Vasarą reikia švęsti!
Šokoladiniai nekepti energizuojantys rutuliukai
Reikės:
- 1 stiklinės avižinių dribsnių,
- 1 valg. š. kakavos miltelių,
- 1/3 + ¼ stiklinės kokoso drožlių,
- ½ stiklinės maltų linų sėmenų,
- 1/3 stiklinės susmulkintų džiovintų spanguolių,
- 1 valg. š. čija sėklų,
- ¼ stiklinės šokoladinių traškučių arba smulkinto juodojo šokolado,
- žiupsnelio druskos,
- ½ stiklinės žemės riešutų sviesto,
- 1/3 stiklinės medaus,
- 2 valg. š. kokoso aliejaus,
- 2 arb. Š. vanilinio cukraus,
- 1/3 stiklinės migdolų drožlių, lengvai pakepintų ir susmulkintų.
Gaminimas
Dubenyje sumaišykite avižinius dribsnius, kakavos miltelius, 1/3 stiklinės kokoso drožlių, sumaltas linų sėklas, džiovintas spanguoles, čija sėklas, šokoladą, druską ir vanilinį cukrų.
Kitame mažesniame dubenyje sumaišykite žemės riešutų sviestą, medų, kokoso aliejų ir truputį pakaitinkite maišydami, kol gausis vientisa masė. Sumaišykite su anksčiau paruošta sausąja mase.
Trečiame dubenyje sumaišykite migdolų ir kokoso drožles.
Sušlapinkite rankas ir iš avižinės masės formuokite rutuliukus, kuriuos paskui apvoliokite kokoso ir migdolų drožlėse. Rutuliukus atsargiai rikiuokite į dėžutę, išklotą sviestiniu popieriumi ir dėkite į šaldytuvą bent 4 valandoms.
Šokoladinis sūrio pyragas
Pagrindui reikės:
- 300 g šokoladinių sausainių,
- žiupsnelio cinamono,
- 120 g sviesto.
Įdarui reikės:
- ½ riebios grietinėlės,
- 2 arb. š. vanilinio cukraus,
- 1 arb. š. tirpios kavos,
- 230 g kreminio sūrio (gali būti „Filadelfijos“),
- 230 g susmulkinto juodojo šokolado,
- 3 valg. š. kakavos miltelių,
- 1–1/4 cukraus,
- 3 didelių kiaušinių,
- žiupsnelio druskos.
Gaminimas
Pagrindui šokoladinius sausainius sutrinkite į trupinius. Suberkite cinamoną, išmaišykite, sudėkite kambario temperatūros sviestą ir sutrinkite su trupiniais. Gautą masę sukrėskite ant kepimo popieriumi išklotos kepimo formos dugno, pirštais gerai suspauskite ir padėkite šaltai.
Kremui į grietinėlę suberkite vanilinį cukrų, tirpią kavą ir išplakite iki standumo.
Šokoladą ištirpinkite garų vonelėje.
TAIP PAT SKAITYKITE: Top 10 pramogų parkų pasaulyje, kur jūsų laukia didžiausi gyvenimo nuotykiai
Karštos naujienos: madingiausi maudymosi kostiumėliai šiai vasarai
Atskirame inde sumaišykite kreminį sūrį, kakavos miltelius, druską ir cukrų, gerai išplakite.
Kitame inde gerai išplakite kiaušinius.
Sumaišykite sūrio masę su atvėsintu tirpintu šokoladu, plakta grietinėle ir kiaušiniais.
Gautą masę supilkite ant sausainių pagrindo ir dėkite į įkaitintą orkaitę. Kepkite maždaug 50–60 min. 150 C temperatūroje. Iškepęs pyragas bus gražiai iškilęs su keliais nedideliais įtrūkimais viduryje. Leiskite jam atvėsti kambario temperatūroje, o paskui padėkite bent kelioms valandoms šaltai iki patiekimo. Tikrąjį savo skonį ir tekstūrą įgauna pastovėjęs šaldytuve per naktį. Pyragą rekomenduojama pjaustyti plonu peiliu, prieš tai pakaitinus po karštu vandeniu.
Nekeptas šokoladinis avižų pyragas
Pagaminsite per 15 minučių
Reikia šaldyti 4 valandas
Reikės:
- 3 stiklinių avižinių dribsnių,
- 1 stiklinės sviesto,
- ½ stiklinės rudojo cukraus,
- ¾ stiklinės žemės riešutų sviesto,
- ½ arb. š. cinamono,
- žiupsnelio druskos,
- 150 g juodojo šokolado.
Gaminimas
Kepimo skardą išklokite sviestiniu popieriumi.
Puode ištirpinkite sviestą ir sumaišykite su ruduoju bei vaniliniu cukrumi. Maišydami kaitinkite, kol visiškai ištirps cukrus.
Suberkite avižinius dribsnius, cinamoną ir druską. Maišydami kepinkite maždaug 5 minutes.
Pusę avižų mišinio sukrėskite į skardą ir gerai suspauskite lopetėle, kad gautųsi maždaug 1 cm storio sluoksnis.
Į puodą suberkite susmulkintą šokoladą ir sukrėskite riešutų sviestą. Ištirpinkite kaitindami garų vonelėje arba mikrobangų krosnelėje. Gerai išmaišykite.
4/5 šokoladinės masės sukrėskite ant avižų sluoksnio ir tolygiai paskirstykite.
Ant šokolado sukrėskite likusius avižinius dribsnius. Paviršių papuoškite likusia šokoladine mase.
Dėkite į šaldiklį 4 valandoms, kad gerai sustingtų. Supjaustykite gabaliukais ir patiekite.
Skanaus! Pasikraukite energija!