Trys šventiniai kiaulienos patiekalai, kurie nudžiugins visus svečius

Štai trys gardūs ir šventėms tinkami kiaulienos patiekalai, kurie tikrai pradžiugins svečius ir puikiai papuoš jūsų stalą!
Kalėdinis kiaulienos kepsnys
Kalėdinis kiaulienos kepsnys / Shutterstock nuotr.

Orkaitėje kepta kiaulienos mentė su medumi ir garstyčiomis

123RF.com nuotr./Kiaulienos kepsnys
123RF.com nuotr./Kiaulienos kepsnys

Ingredientai:

  • 1,5–2 kg kiaulienos mentės (arba kumpio)
  • 4 šaukštai medaus
  • 3 šaukštai Dižono garstyčių
  • 4 česnako skiltelės, sutrintos
  • 2 šaukštai alyvuogių aliejaus
  • 1 šaukštelis džiovinto rozmarino
  • 1 šaukštelis džiovinto čiobrelio
  • Druska ir pipirai pagal skonį

Paruošimas:

  1. Sumaišykite medų, garstyčias, česnaką, alyvuogių aliejų, rozmariną, čiobrelį, druską ir pipirus. Šiuo mišiniu įtrinkite kiaulienos mėsą. Marinuokite šaldytuve bent 2 valandas (geriausia palikti per naktį).
  2. Įkaitinkite orkaitę iki 180°C. Sudėkite kiaulieną į kepimo skardą, uždenkite folija ir kepkite apie 2 valandas. Paskutines 30 minučių foliją nuimkite, kad mėsa apskrustų.
  3. Supjaustykite plonomis riekelėmis ir patiekite su keptomis bulvėmis arba šventinėmis daržovėmis. Skonis nuostabus, o mėsa – sultinga ir kvapni.

Kepti kiaulienos šonkauliai su slyvų padažu

„Maxima“ nuotr./Kiaulienos šonkauliai
„Maxima“ nuotr./Kiaulienos šonkauliai

Ingredientai:

  • 1,5 kg kiaulienos šonkaulių
  • 200 g slyvų (galite naudoti džiovintas arba šviežias)
  • 1 stiklinė raudono vyno
  • 2 šaukštai sojų padažo
  • 2 šaukštai medaus
  • 3 česnako skiltelės, sutrintos
  • 1 šaukštas džiovinto raudonėlio
  • Druska ir pipirai pagal skonį

Paruošimas:

  1. Į dubenį sudėkite vyną, sojų padažą, medų, česnaką, raudonėlį, druską ir pipirus. Šiuo marinatu įtrinkite šonkaulius, uždenkite ir palikite šaldytuve bent 2 valandas.
  2. Įkaitinkite orkaitę iki 170°C. Šonkaulius sudėkite į kepimo skardą, uždenkite folija ir kepkite apie 1,5 valandos.
  3. Slyvas smulkiai supjaustykite ir sudėkite į puodą kartu su šiek tiek vyno, sojų padažu ir medumi. Troškinkite ant silpnos ugnies, kol padažas taps tirštas ir slyvos suirs.
  4. Kai šonkauliai iškeps, nuimkite foliją, patepkite slyvų padažu ir kepkite dar 15 minučių, kol apskrus.
  5. Patiekite šonkaulius su padažu. Šis patiekalas yra saldžiarūgštis, puikiai derantis prie šventinio stalo.

Kiaulienos kepsnys su obuolių ir cinamono glazūra

Shutterstock nuotr./Kiaulienos kepsnys
Shutterstock nuotr./Kiaulienos kepsnys

Ingredientai:

  • 1,5 kg kiaulienos nugarinės arba sprandinės
  • 3 obuoliai, supjaustyti skiltelėmis
  • 3 šaukštai medaus
  • 1 šaukštas cinamono
  • 2 šaukštai sviesto
  • 1 šaukštas balzaminio acto
  • Druska ir pipirai pagal skonį

Paruošimas:

  1. Kiaulieną įtrinkite druska, pipirais ir šlakeliu alyvuogių aliejaus. Įkaitinkite keptuvę ir apskrudinkite mėsą iš abiejų pusių, kol ji įgaus auksinę spalvą.
  2. Keptuvėje ištirpinkite sviestą, sudėkite obuolių skilteles, apibarstykite cinamonu, supilkite medų ir balzaminį actą. Troškinkite kelias minutes, kol obuoliai taps minkšti ir aromatingi.
  3. Sudėkite mėsą į kepimo skardą, užpilkite dalį obuolių glazūros. Kepkite orkaitėje 180°C temperatūroje apie 1,5 valandos. Kas 30 minučių aptepkite glazūra, kad mėsa įgautų skonį ir būtų sultinga.
  4. Patiekite su obuolių skiltelėmis ir papildoma glazūra. Šis patiekalas turi subtilų saldumo ir prieskonių skonį, puikiai tinkantį šventėms.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis