Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Tunu įdarytas avokadas: paprasta, pigu ir greita

Pasibaigus vasaros atostogoms ir įsisukus į rudenišką rutiną, į saulėtus kraštus bent jau mintimis ir skonių pojūčiais gali lengvai nukelti maistas. Kai norisi sotaus, spalvingo ir lengvai bei pigiai paruošiamo egzotiško maisto, dažnu pasirinkimu tampa avokadas, kuris – viena dažniausių meksikietiškų patiekalų sudedamųjų dalių.
Avokadai
Avokadai / Vida Press nuotr.
Temos: 2 Avokadai Gvakamolė

Prekybos tinklo „Iki“ pranešime žiniasklaidai dalinamais autentiškos gvakamolės receptu.

Autentiška gvakamolė, tiksianti prie visko

Porcijos: 6

Gaminimo laikas: 10 min.

Reikės:

  • 3 prinokusių avokadų;
  • 1 žaliosios citrinos;
  • 1 raudonojo svogūno;
  • 2 čili pipirų (mažiau, jeigu nemėgstate aštriai)
  • šviežios kalendros;
  • 2 pomidorų;
  • 1 skiltelės česnako, druskos pagal skonį.

Gaminame:

  1. Raudonąjį svogūną, kalendrą, čili pipirus susmulkinkite, pomidorus supjaustykite kubeliais.
  2. Avokadus perpjaukite per pusę ir išimkite kauliukus. Šaukštu išskobkite minkštimą ir sudėkite į didelį dubenį. Sutrinkite iki tyrės, tačiau skanu palikti ir stambesnių gabalėlių. Įpilkite šviežiai spaustų citrinos sulčių ir išmaišykite.
  3. Sudėkite svogūnus, aitriąsias paprikas, išspaustą česnaką, pomidorus ir susmulkintą kalendrą. Pagal skonį pagardinkite druska ir gerai išmaišykite. Patiekite su tortilijomis, kukurūzų traškučiais arba kitu mėgstamu meksikietišku patiekalu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant