Ingredientai:
- 3 kiaušiniai;
- 200 g sviesto, lydyto arba 1 st. bekvapio aliejus;
- 2 st. cukraus;
- 1 st. uogienė (tinka bet kokių tamsesnių uogų, geriau saldžiarūgštė);
- 2 st. kefyro;
- 1 arbat. šaukšt. sodos;
- 4 st. miltų;
- 1 nubrauktas arbat. šaukšt. cinamono;
- žiupsnis maltų gvazdikėlių.
Gaminimas:
1. Dideliame dubenyje kiaušinius išplakite su cukrumi, tada supilkite aliejų ar lydytą sviestą, išmaišykite.
2. Sukrėskite uogienę, suberkite prieskonius. Supilkite kefyrą, sumaišytą su soda, ir visą laiką maišant suberkite miltus.
3. Paruoštą tešlą supilkite į nemažą skardą ir dėkite į iki 170 °C laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepkite 40–60 min. (pyragas bus iškepęs, kai, įkišus ir ištraukus medinį pagaliuką, jis nebus aplipęs tešla).