1. Ryžių trapučiai
Tai puikiai daugeliui pažįstamas užkandis, neturintis itin ryškaus skonio, tad galintis tapti puikia „tuščia drobe“ įdomiam sumuštiniui. Paprastai ryžių trapučiai yra sausi, tad ant jų geriausia tepti drėgmės turinčius užtepus – kreminį sūrį, trintą avokadą, humusą, o ant viršaus dar ir pakankamai vandeningų kitų priedų (pomidoriukų, kriaušių ir pan.). Ryžių trapučiai neturi glitimo, turi mažai kalorijų, jei renkatės vartoti mažiau druskos, rinkitės nesūdytus.
2. Kukurūzų tortilijos
Jei norite paįvairinti pusryčius ar užkandžių dėžutę, duoną kartais galite keisti tortilijomis. Tiesiog itin trumpai, kol pašils, pašildykite jas ant sausos keptuvės, o tada dėkite ar vyniokite tai, kas patinka. Tortilijos yra kiek drėgnesnės, nei trapučiai, tačiau joms vis tiek reikalingas koks nors padažas ar užtepas, kuris įdarą paverstų drėgnesniu. Tarkime, į tortilijas galima sukti vakarykščio kepsnio likučius su daržovėmis ir padažu.
3. Šviežios ar keptos paprikos
Paprikos – standžios daržovės, savo formą neblogai išlaikančios net iškeptos (ne perkeptos). Labai geras yra paprikų ir įvairių sūrių, ypač ryškesnio skonio derinys. Paprikų ketvirčiais, lyg šaukštais galima kabinti iš dubenėlio įvairių užtepų ar drąsiai imti jas į ranką apkrovus mėgstamais priedais.
4. Žiedinių kopūstų paplotis
Galbūt kada esate ragavę veganiškos picos, kurios pagrindu tampa itin susmulkinti, o tada į paplotį sulipinti ir tada iškepti žiediniai kopūstai? Tokį paplotį ar paplotėlių galima iškepti iš vakaro, o tada dėti ant jo tai, ką sugalvosite. Skonis savitas, tekstūra taip pat, tačiau tai gera proga suvalgyti daugiau daržovių, neapsunkti nuo pat ryto.
5. Portobelo grybai
Ko gero, esate atkreipę dėmesį į rudos spalvos nemažus grybus, vadinamus portobelo? Pasirodo, švelniai keptuvėje pakeptos jų kepurės irgi gali būti gera ir nekasdiene alternatyva duonos riekėms. Apkeptą savito skonio grybo kepurę galite apibarstyti sūriu, paskaninti daržovėmis ir ragauti.
6. Standūs salotų lapai
Jei tik šaldytuve turite sviestinių, romaninių, „Iceberg“ ar kitų standesnių didžialapių salotų gūžę, nedvejokite ir panaudokite šiuos lapus skaniems ryto suktinukams. Lapai traškūs ir nestokojantys drėgmės, tad teliks į juos susukti kumpio, vištienos, įdėti kelias juosteles agurko, paprikų juostelių ir turėsite tikrą skanėstą.
7. Jūržolių lapai nori
Šie lapai tai niekas kitas, kaip umami skonio lakštai, kurie naudojami gaminant sušius. Kas sakė, kad namuose jų negalima panaudoti suktinukams? Į nori galite įsukti kelis gabaliukus tofu, agurko, avokado, užlašinti mėgstamo padažo ar net lengvi majonezo, eksperimentuokite ir rasite sau skaniausią variantą.