Nuo ko pradėti?
Gamino ir patarė tinklaraščio „Samčio užrašai“ autorė ODETA KUDOPČENKIENĖ.
Reikės:
- 500 g avienos arba jautienos faršo,
- 1 arbat. š. druskos,
- 2 arbat. š. žagrenio,
- 2 arbat. š. raudonųjų aitriųjų paprikų dribsnių,
- 1 arbat. š. rūkytos paprikos,
- 1 valg. š. imbiero pastos,
- 1 arbat. š. maltų juodųjų pipirų,
- 2 arbat. š. kmynų,
- 1 žiupsnelio cinamono,
- 1/2 susmulkinto svogūno,
- 3 valg. š. jogurto,
- 2-3 valg. š. pjaustytų petražolių.
Kaip gaminti:
1. Į faršą sudėkite visus produktus ir labai gerai sumaišykite. Geriausia tai padaryti sudėjus visus ingredientus į dubenį ir su elektriniu trintuvu sutrynus iki vientisos masės.
2. Šią masę palaikykite šaldytuve per naktį.
3. Medinius iešmelius išminkykite vandenyje (galite naudoti ir metalinius) ir ant iešmelių lipinkite faršo masę. Man išėjo 6 pailgi kebabai.
4. Kepti galite tiek grilyje, tiek keptuvėje ar orkaitėje. Aš kepiau orkaitėje 180-200 ⁰C apie 15–20 min., prieš tai pašlaksčiusi aliejumi.
5. Tiekti galite su plokščia duonele, salotomis. Skanaus!