Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ūkininkas Marius paragavo bulvinių blynų su varške ir lašiša: prie senųjų valgymo įpročių nebegrįš

Retuose Lietuvos namuose nerastume krepšelio su bulvėmis. Ypač – žiemos metu. 15min skaitytojas Marius užsiima daržininkyste, todėl jo aruoduose bulvių – dešimtys centnerių. Natūralu, kad ir ant Mariaus šeimos stalo bulvės garuoja kone kasdien.
Mariaus firminiai bulviniai blynai su varškės užtepėle ir lašiša
Bulviniai blynai / Skaitytojo Mariaus nuotr.

„Keptos, virtos, orkaitėje kaitintos, žarintos ant laužo arba kepsninėje. Visomis įmanomomis formomis. Iš tiesų, bulvės yra tai, ką mes su šeima valgome kasdien. Jeigu ne pietums, tai vakarienei“, – pasakoja Marius.

Ūkininko teigimu, vasarą kone ištisas paras leidžiant laukuose, dėmesio šeimai stygių atpirkti privalu žiemą. Tuo metu Marius daugiau negu žmona šeimininkauja virtuvėje. Ne vien todėl, kad turi daug laiko, bet dar ir mėgaujasi maisto gausiai šeimynai ruošimu.

„Dėl visiems puikiai suprantamų priežasčių šią žiemą daugiau būname namuose, todėl ir su maistu eksperimentuoju daugiau. Prieš kurį laiką supratau, kad tradicinis mano mėgiamų bulvinių blynų paruošimas nusibodo. Internete ieškojau variacijų, kurios bulviniams blynams suteiktų daugiau šarmo.

Kas ieško, tas randa – aptikau bulvinių blynų su lašiša ir varškės užtepėle receptą. Fantastika! Kitaip ir nebegaminu. Kartais kepdamas užsižiūriu į telefono ekraną ir pasvilinu, bet kuo labiau paskrudę, tuo man jie skanesni ir traškesni. Nespėju iš keptuvės traukti – tik paruošiu naują partiją, susikrauna priedus šeimos nariai ir išsinešioja kas kur“, – tikina Marius.

Mariaus bulviniai blynai su lašiša ir varškės užtepėle

Skaitytojo Mariaus nuotr./Bulviniai blynai su varškės užtepėle ir lašiša
Skaitytojo Mariaus nuotr./Bulviniai blynai su varškės užtepėle ir lašiša

Ingredientai:

  • 4 didelės bulvės
  • 4 valg. š. miltų
  • 200 g lašišos
  • 1 kiaušinis
  • 1 nedidelis svogūnas
  • druskos ir pipirų pagal skonį
  • aliejaus kepimui
  • svogūno laiškų (dekoracija, kuri pagyvina skonį)
Skaitytojo Mariaus nuotr./Mažiausiam Mariaus sūnui – mini blyno versija
Skaitytojo Mariaus nuotr./Mažiausiam Mariaus sūnui – mini blyno versija

Varškės užtepėlei:

  • 200 g liesos varškės (0,5 proc.)
  • 2 arb. š. grietinės
  • krapų saujelė
  • druskos ir pipirų pagal skonį

Gaminimas:

  • Nuskutame ir nuplauname bulves. Sutarkuojame stambia tarka. Gerai nusausiname.
  • Tarkius išmaišome su miltais, kiaušiniu, smulkiai pjaustytu svogūnu bei prieskoniais.
  • Formuojame nedidelius blynus, dedame į įkaitintą keptuvę su aliejumi. Pakepę vieną pusę, apverčiame, kad apskrustų ir kita.
  • Kol kepa blynai, ruošiame varškės užtepėlę. Sumaišome dubenyje varškę su grietine, krapais ir prieskoniais.
  • Susipjaustome lašišą ir svogūnų laiškus.
  • Ant iškepusio blyno statome bokštą. Dedame šaukštą varškės užtepėlės, o ant jos – gabalėlį lašišos. Papuošiame blyną svogūnų laiškų gabaliukais.

Skanaus!

15min skaitytojo Mariaus receptas dalyvauja blynų kepėjams skirtame konkurse. Jame laimę išbandyti gali kiekvienas iš jūsų.

Savo blynų receptus su nuotraukomis siųskite el. paštu konkursai@15min.lt iki vasario 15 d., o trims laimėtojams atiteks prekybos tinklo „Norfa“ įsteigtas prizas – „Piemenėlio“ pieno produktų rinkinys. Galėsite ir blynus maišyti bei gardinti, ir šiaip skanauti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Netikėtai didelis gyventojų susidomėjimas naujomis, efektyviomis šildymo priemonėmis ir dotacijomis
Reklama
85 proc. gėdijasi nešioti klausos aparatus: sprendimai, kaip įveikti šią stigmą
Reklama
Trys „Spiečiai“ – trys regioninių verslų sėkmės istorijos: verslo plėtrą paskatino bendradarbystės centro programos
Reklama
Beveik trečdalis kauniečių planuoja įsigyti būstą: kas svarbiausia renkantis namus?