Ingredientai:
- 3–4 parūkytos dešrelės, supjaustytos griežinėliais;
- 2 porai, supjaustyti griežinėliais;
- 0,5 kopūsto (baltagūžio ar savojinio), supjaustyto;
- 1 saliero stiebas, supjaustytas griežinėliais;
- 2 morkos, supjaustytos griežinėliais;
- 2 skiltelės česnako, sutrintos;
- 3–4 bulvės (geriau ne itin greit suverdančios, pvz., raudonosios), supjaustytos stambiais kubeliais;
- mėgstamų šviežių žalumynų ar jų mišinio (tinka petražolės, kalendros, svogūnų laiškai, krapai, laiškiniai česnakai), sukapotų;
- 2 lauro lapai;
- 3 kvapieji pipirai;
- 1 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus;
- 1 valg. šaukšt. sviesto;
- 1,5 l vištienos sultinio (jei neturite naminio, naudokite pirktinį ar paruoštą iš ekologiško kubelio).
Gaminimas:
1. Storadugniame puode įkaitinkite aliejų ir sviestą, suberkite dešrelių griežinėlius ir kelias minutes pakepinkite, kol vos vos paskrus. Išimkite dešreles į lėkštę ir kol kas atidėkite.
2. Į tą patį puodą suberkite porus, morkas ir salierus, kelias minutes pakepinkite, kol daržovės pakvips, tada sudėkite ir kopūstus, česnakus, dar porą minučių maišydami pakaitinkite.
3. Supilkite į puodą sultinį, suberkite bulves ir jau pakepintus dešrelių griežinėlius, palaukite, kol viskas užvirs, dėkite lauro lapus ir kvapiuosius pipirus, pasūdykite (druskos kiekį reguliuokite atsižvelgdami, kiek sūrios yra dešrelės). Sumažinkite kaitrą iki vidutinės ir virkite apie 15–20 min., kol daržovės bus išvirusios.
4. Išimkite lauro lapus. Jei mėgstate, įberkite kapotų šviežių žalumynų.
5. Pilstykite į lėkštes ir ragaukite – galima su grietine, galima be jos, galima su duona, galima ir nieko neužkandant.