Vienas tokių – 15min skaitytojas klaipėdietis Vincentas, papriką atradęs tinkamą ne tik salotoms, bet ir Kachetijos kulinariniam paveldui – adžikai – gaminti. Negana to, uostamiesčio gyventojas įsitikinęs, kad paprika tinkama netgi mišiniams, kurie suteiks jūsų kepsniams blizgėjimo.
Didžiausia klaida, kurią, Vincento manymu, daro naujokai adžikos gamybos procese, yra pomidorų ir pomidorų tyrės įtraukimas į šio pagardo receptūrą. Vyriškio manymu, šių daržovių naudojimas prilygsta „raugintų kopūstų sriubos skiedimui saldžia grietinėle“.
Uostamiesčio gyventojas dalijasi savu aštriojo padažo, jo teigimu, tobulai papildančio barbekiu kepsnių skonių gamą, receptu. Ruošiant adžiką patartina dėvėti gumines pirštines, kadangi aitrioji paprika gali pažeisti rankų odą.
Reikės:
- 200 g raudonųjų čili pipirų
- 70 g druskos
- 60 g išspaustų česnakų
- 20 g maltų kalendrų
- 10 g „Chmeli suneli“ prieskonių mišinio
- 6 g maltų ciberžolių
Gaminimas:
Čili paprikas šaltai išrūkyti, pakepinti kiemo kepsninėje, sumalti, nuspausti sultis. Masę išmaišyti su druska, išspaustais česnakais, maltomis kalendromis, prieskonių mišiniu „Chmeli suneli“ ir maltomis ciberžolėmimis. Gautą masę sudėti į pasterizuotus indelius, ant viršaus užpilti „per pirštą“ alyvuogių aliejumi.
Užsukti pasterizuotus dangtelius ir laikyti šaltai. Masę sunaudoti galima per metus.
Su 15min skaitytojais uostamiestyje gyvenantis Vincentas dalijasi dar vienu praktišku patarimu. Tai – kepsniams blizgio suteiksiantis nesudėtingai pagaminamas universalus padažas. Tereikia gerai suplakti 100 g alyvuogių aliejaus, 100 g slyvų džemo, 20 g sojų padažo, 10 g balzamiko ir 5 g maltų raudonų saldžiųjų paprikų.
Kepsnių teptuku kartas nuo karto padažą paskirstyti ant kepamos paukštienos, žuvienos kepsnių bei daržovių.
Skanaus!
Pasidalinkite ir jūs savo receptais ir laimėkite net 5 kg griliui paruoštų marinuotų „Norfos“ kepsnių!