„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

„Angelų“ tortas baltoms žiemos šventėms: receptas tiks ir keksiukams

Baltasis tortas, dar gerai žinomas kaip „angel food cake“, ypatingas ne tik savo švelniu skoniu, bet ir tuo, kad jo receptas gali lengvai transformuotis į keksiukų. Garantuojame, kad ant šventinio stalo tokio torto ar keksiukų neliks kaip mat – lengva tekstūra skrandžio neapkraus, tad svečiai drąsiai ryšis kartoti dar kartą, o gal net ir daugiau.
Tortas
Tortas / Asmeninio albumo nuotr.

Jeigu ryžtatės iš šio recepto gaminti keksiukus, jų išeis 24. Taip pat su šiuo biskvito pagrindu galite eksperimentuoti – į tortą dėti skirtingus vaisius ar uogas, tokiu būdu tortą padarydami unikalų.

Asmeninio albumo nuotr./„Angelų“ tortas
Asmeninio albumo nuotr./„Angelų“ tortas

Paruošimo laikas: 4–5 valandos
Reikės:

  • 5 kiaušinių baltymų;
  • 240 g (2 puodelių) miltų;
  • 1/8 šaukštelio druskos;
  • 300 g (1,5 puodelių) cukraus;
  • 170 g kambario temperatūros „Piemenėlio Excellence“ sviesto;
  • 2 šaukštelių kepimo miltelių;
  • 2 šaukštelių vanilinio cukraus;
  • 1/4 šaukštelio migdolų ekstrakto;
  • 190 ml (3/4 puodelio) „Piemenėlio Excellence“ pieno,
  • 700 ml riebios „Piemenėlio Excellence“ grietinėlės,
  • 2 didelių šaukštų miltelinio cukraus;
  • Vaisių/uogų papuošimui.
Asmeninio albumo nuotr./„Angelų“ tortas
Asmeninio albumo nuotr./„Angelų“ tortas

Paruošimo būdas:

  1. Įkaitinti orkaitę iki 175°C;
  2. Vidutinio dydžio dubenyje sumaišyti miltus, druską ir kepimo miltelius;
  3. Kitame dubenyje suplakti sviestą, cukrų, vanilinį cukrų ir migdolų ekstraktą. Po vieną, į masę įplakti kiaušinių baltymus;
  4. Iš lėto įpilti sausus ingredientus ir pieną, viską gerai išmaišyti;
  5. Tešlą supilti į sviestiniu popieriumi išklotą 26 cm skersmens skardą. Biskvitą kepti 35–45 minučių (jei darote keksiukus, kepti apie 25 minutes). Palikti atvėsti kambario temperatūroje.;
  6. Pagaminti kremą – išplakti grietinėlę iki standžių putų ir sumaišyti su milteliniu cukrumi;
  7. Atšalusį biskvitą padalinti į 3-4 dalis, tarpuose tepti kremą (čia į vidų galima dėti ir vaisių);
  8. Papuošti tortą uogomis arba vaisiais.
  9. Skanaus! – Barbora.

Dėkojame Barborai už receptą! Kviečiame ir Jus dalyvauti konkurse ir laimėti gardžių „Piemenėlio Excellence“ prizų!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs
Reklama
Influencerė Paula Budrikaitė priėmė iššūkį „Atrakinome influencerio telefoną“ – ką pamatė gerbėjai?
Reklama
Antrasis kompiuterių gyvenimas: nebenaudojamą kompiuterį paverskite gera investicija naujam „MacBook“