Jeigu ryžtatės iš šio recepto gaminti keksiukus, jų išeis 24. Taip pat su šiuo biskvito pagrindu galite eksperimentuoti – į tortą dėti skirtingus vaisius ar uogas, tokiu būdu tortą padarydami unikalų.
Paruošimo laikas: 4–5 valandos
Reikės:
- 5 kiaušinių baltymų;
- 240 g (2 puodelių) miltų;
- 1/8 šaukštelio druskos;
- 300 g (1,5 puodelių) cukraus;
- 170 g kambario temperatūros „Piemenėlio Excellence“ sviesto;
- 2 šaukštelių kepimo miltelių;
- 2 šaukštelių vanilinio cukraus;
- 1/4 šaukštelio migdolų ekstrakto;
- 190 ml (3/4 puodelio) „Piemenėlio Excellence“ pieno,
- 700 ml riebios „Piemenėlio Excellence“ grietinėlės,
- 2 didelių šaukštų miltelinio cukraus;
- Vaisių/uogų papuošimui.
Paruošimo būdas:
- Įkaitinti orkaitę iki 175°C;
- Vidutinio dydžio dubenyje sumaišyti miltus, druską ir kepimo miltelius;
- Kitame dubenyje suplakti sviestą, cukrų, vanilinį cukrų ir migdolų ekstraktą. Po vieną, į masę įplakti kiaušinių baltymus;
- Iš lėto įpilti sausus ingredientus ir pieną, viską gerai išmaišyti;
- Tešlą supilti į sviestiniu popieriumi išklotą 26 cm skersmens skardą. Biskvitą kepti 35–45 minučių (jei darote keksiukus, kepti apie 25 minutes). Palikti atvėsti kambario temperatūroje.;
- Pagaminti kremą – išplakti grietinėlę iki standžių putų ir sumaišyti su milteliniu cukrumi;
- Atšalusį biskvitą padalinti į 3-4 dalis, tarpuose tepti kremą (čia į vidų galima dėti ir vaisių);
- Papuošti tortą uogomis arba vaisiais.
- Skanaus! – Barbora.
Dėkojame Barborai už receptą! Kviečiame ir Jus dalyvauti konkurse ir laimėti gardžių „Piemenėlio Excellence“ prizų!