1. Paruoškite kuskusą pagal rekomendacijas ant pakuotės. Pagardinkite išvardintais prieskoniais.
2. Pievagrybius nuplaukite, susmulkinkite. Pakaitinkite keptuvėje alyvų aliejų, suberkite pievagrybius ir smulklintą svogūną. Sumaišykite šią masę su kukuso kruopomis.
3. Išmaišykite kefyrą su smulkintais rozmarinais, pasūdykite. Patiekite su paruoštu kuskusu.
- Į pasirinktą indą suberkite kuskusą ir sumaišykite su salotų lapais.
- Apelsiną nulupkite, supjaustykite skiltelėmis ir kartu su pusžiedžiais pjaustytu svogūnu išdėliokite tarp salotų lapų.
- Ant viršaus gabalėliais sudėkite konservuotą tuną ir mocarelą.
- Padažui skirtus ingredientus suplakite šluotele, įtarkuokite apelsino žievelę, pasūdykite, įberkite pipirų. Padažu apšlakstykite paruoštas lėkštėje salotas.
Recepto autoriai: „Virtuvės mitų griovėjai“
1. Nutarkuokite geltonąjį citrinos žievelės sluoksnį, iš pusės vaisiaus išspauskite sultis.
2. Sultinį užvirinkite su aliejumi ir druska. Nukelkite nuo ugnies ir, visą laiką maišydami, po truputį suberkite kruopas. Suberkite citrinos žieveles, dar kartą pamaišykite, uždenkite ir palikite 10 min. brinkti.
3. Puodą su kuskusu vėl užkaiskite, supilkite citrinos sultis ir kaitinkite maždaug 5 min., šakute maigydami į gumulėlius sušokusias kruopas.
4. Razinas nuplaukite ir nuvarvinkite. Abrikosus pamirkykite vandenyje ir supjaustykite nedideliais gabalėliais. Migdolų drožles pakepinkite sausoje keptuvėje.
5. Gatavą kuskusą ataušinkite, sumaišykite su migdolų drožlėmis, abrikosais, razinomis ir petražolėmis. Galima pagardinti maltais juodaisiais pipirais.
Knyga „100 receptų sergantiems diabetu“ |
Receptas iš knygos „100 receptų sergantiems diabetu “, kulinarė Asta Žvikevičienė
- Pagal pakuotės instrukciją paruoškite kuskusą.
- Pomidorą ir agurką supjaustykite nedideliais kubeliais.
- Dubenyje sumaišykite kruopas su daržovėmis, įberkite pipirų ir pasūdykite.
- Išdėliokite į salotines, pabarstykite petražolėmis, puoškite pjaustytais vyšniniais pomidorais.
- Prieš valgant apšlakstykite alyvų aliejumi.
- Migdolus pasmulkinkite peiliu, sumaišykite su razinomis, užpilkite šlakeliu karšto vandens ir po 10–15 minučių mišinį nusunkite.
- Svogūnus supjaustykite plonomis riekelėmis ir berkite į keptuvę su įkaitintu šlakeliu aliejaus.
- Įdėkite šaukštą medaus ir kepkite, kol svogūnai taps skaidrūs ir minkšti. Viską sumaišykite su riešutų bei razinų mišiniu, česnako, kumino milteliais.
- Pomidoriukus perpjaukite pusiau, apšlakstykite alyvuogių aliejumi, pabarstykite druska ir pipirais.
- Kepkite kol šiek tiek suminkštės ir sudėkite į dubenį su svogūnų mišiniu.
- Kuskuso kruopas berkite į keptuvę su įkaitintu šlakeliu aliejaus, užpilkite verdantį vandenį ir citrinos sultis. Jei reikia, padruskinkite.
- Kepkite ant vidutinės kaitros, kol kruopos išbrinks ir taps sausos bei birios, tada viską suberkite į kepimo formą ir uždėkite gabalėliais supjaustytą sviestą.
- Įmaišykite svogūnų mišinį su pomidorais bei smulkintus žalumynus.
- Kepimo formą apdenkite folija ir pašaukite į orkaitę.
- Kepkite 180 laipsnių temperatūroje, apie 15–20 minučių. Patiekite karštą.
Receptas iš: g-blogas.lt
1. Verdančiu vandeniu užpilkite kuskuso kruopas, įpilkite kelis šaukštus aliejaus ir palaikykite uždengę 10 min.
2. Į keptuvę pilkite 6 šaukštus alyvuogių aliejaus, sudėkite susmulkintas česnako skilteles, tarkuotą imbiero gabaliuką. Viską permaišykite, tada sudėkite krevetes ir pakepkite ne ilgiau kaip 3–4 minutes.
3. Kai kuskusas išbrinks, viską sudėkite į jį. Jei kuskusas labai tirštas, įmaišykite kelis šaukštus alyvuogių aliejaus ir vienos citrinos sultis.
4. Nulupkite agurką, supjaustykite ir sudėkite į kuskusą. Vyšninius pomidorus perpjaukite perpus ir taip pat sudėkite į kuskusą. Įmaišykite kapotų kalendrų, pagardinkite druska ir pipirais.
5. Sudėkite į indą, papuoškite krevetėmis. Leiskite pastovėti bent 15 min., kad skoniai susimaišytų.
1. Kuskusą užpilkite verdančiu vandeniu, suberkite citrinų žieveles ir palaikykite uždengę 5 minutes. Kol kuskusas išbrinks, pasiruoškite mėtų padažą – dubenyje gerai sumaišykite jam skirtus produktus.
2. Į išbrinkusį kuskusą sudėkite smulkintus pomidorus, agurką, svogūną, petražoles ir konservuotus avinžirnius. Užpilkite mėtų padažu.
Knyga „30 minučių virtuvėje“ |
Receptas iš knygos „30minučių virtuvėje“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė
1. Kuskuso kruopas užpilkite verdančiu vandeniu ir brinkinkite 20-30 min.
2. Vėliau sudėkite jas į kepimo indą, ant kruopų suberkite pjaustytą keptą vištieną, supjaustytus svogūnų laiškus, užbarstykite prieskonių, užtarkuokite „Džiugo“ sūrio ir pašaukite į orkaitę 15-20 min.
Receptą atsiuntė Neringa Laurinaitienė
1. Kuskusą užpilkite verdančiu vandeniu. Uždenkite indą dangčiu ir pusvalandžiui palikite, kol kuskusas išbrinks.
2. Supjaustykite salotas, agurką ir pomidorą.
3. Pagaminkite padažą: išspauskite iš citrinos sultis, įdėkite pomidorų pastos, įpilkite sezamo aliejaus, suberkite smulkintą česnaką, prieskonių, pasūdykite ir gerai išmaišykite.
Jei norite, kad kuskuso salotos būtų ryškesnės spalvos, dėkite daugiau pomidorų pastos.
Receptą atsiuntė Neringa Laurinaitienė
1. Kuskuso kruopas išbrinkinkite verdančiame vandenyje.
2. Paprikas perpjaukite per pusę, išvalykite sėklas.
3. Keptuvėje įkaitintame aliejuje pakepinkite supjaustytą svogūną, sudėkite maltą mėsą, įberkite druskos, pipirų, rozmarinų, petražolių ir maišant pakepinkite.
4. Kepintą mėsą sumaišykite su kuskusu ir įdarykite paprikų puseles. Kepkite 225 laipsnių orkaitėje 5–10 minučių.
Knyga „Geri receptai“ |
Receptas iš knygos „Geri receptai“, kulinarė Asta Žvikevičienė
1. Dubenyje sumaišykite kuskusą su prieskoniais ir užpilkite 200 ml verdančio vandens. Palikite 3 min., kol kruopos išbrinks.
2. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir pakepinkite gabalėliais pjaustytą vištieną, tada sudėkite cukinijas. Baigiant kepti sumaišykite su kuskusu ir feta.
3. Paprikas perpjaukite pusiau, išimkite sėklas ir įdarykite kuskuso mišiniu. Puseles sudėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą ir kepkite 200 °C orkaitėje 30–35 min. Papuoškite šviežiais bazilikų lapeliais ir pomidorų puselėmis.
1. Vištieną nuplaukite ir stambiai supjaustykite.
2. Svogūną ir salierus susmulkinkite, morkas nulupkite, supjaustykite vidutinio dydžio juostelėmis.
3. Gilioje keptuvėje įkaitintame aliejuje pakepinkite svogūnus, sudėkite vištieną ir maišydama apkepkite iš visų pusių.
4. Tada supikite sultinį, suberkite morkas, salierus ir troškinkite ant mažos ugnies apie 10 min., kol mėsa suminkštės, bet daržovės liks traškios.
5. Į keptuvę supilkite sojų padažą, pagal skonį įberkite pipirų ir cukraus.
6. Krakmolą sumaišykite su trečdaliu stiklinės šalto vandens, supilkite į patiekalą ir vėl užvirkite.
7. Tiekite su puriai išvirta kuskuso koše apibarsčiusi skrudintomis sezamų sėklomis.
1. Kuskusą paruoškite pagal instrukcijas ant dėžutės.
2. Citrinos žievelę sumaišykite su paprikos milteliais, druska ir pipirais.
3. Prieskonių mišiniu įtrinkite šamo filė.
4. Kitame dubenyje sumaišykite keptus atvėsintus svogūnus, pomidorus, alyvuogių aliejų ir pusės citrinos sultis.
5. Į keptuvę pilkite šaukštą alyvuogių aliejaus, įkaitinkite.
6. Šamo filė kepkite iš abiejų pusių po 2-3 minutes.
7. Paruoštą kuskusą šiek tiek pamaišykite šakute, tada sudėkite daržoves ir išmaišykite. Įmaišykite kapotus rozmarinus. Keletą lapelių palikite papuošti.
8. Kuskusą su daržovėmis berkite į lėkštę, šalia ar ant viršaus dėkite iškeptą šamo filė. Apibarstykite kapotais rozmarinais.
Skonis: 10/10. Šamas minkštutis, sultingas ir labai skanus. Tam, kad prisigertų prieskonių jam tikrai nereikia daug laiko. O kuskusas su šviežiais vyšniniais pomidoriukais puikiai su juo dera.
Skanaus!
1. Kuskusą suberkite į nedidelį puodą, užpilkite 300 ml verdančio vandens, uždenkite ir palikite išbrinkti. Tai užtruks maždaug valandą.
2. Nuplaukite razinas ir abrikosus, pamirkykite šiltame vandenyje. Kai abrikosai suminkštės, supjaustykite vaisius nedideliais gabalėliais.
3. Užkaiskite puodą su kuskusu, sudėkite sviestą, įmaišykite miltelinį cukrų, razinas ir abrikosų gabalėlius, maišydama pakaitinkite porą minučių.
4. Išdėliokite kuskusą į lėkštes ir pabarstykite cinamonu. Šį desertą galite tiekti ir šaltą aukštose taurėse.
Kulinaro patarimas. Kuskusą dar galite pagardinti riešutais. Ypač tinka nesūdytos pistacijos. Jei tokių neturite, trumpai pamirkykite sūdytas pistacijas šiltame vandenyje, kad nusiplautų druska.
Pagaminsite per 20 min. (neskaičiuojant mirkymo laiko).