Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Užburiantys skoniu sicilietiški ryžių rutuliukai „arančini“ – tobulas užkandis ne tik vakarėliui

Traškūs išorėje, tačiau nustebinantys sultingu įdaru „arančini“ yra vienas populiariausių sicilietiškų patiekalų pasaulyje. Manoma, kad jie atsirado Sicilijoje dar X amžiuje arabų valdymo laikais. Arabai į stalą patiekdavo didelį dubenį šafranu užpiltų ryžių su mėsa ir daržovėmis. Iš šio patiekalo ir buvo gaminami ryžių rutuliukai, kurie buvo iškepami ir imami į tolimas keliones kaip sotus ir patogus užkandis.
Ryžių rutuliukai „arančini“
Ryžių rutuliukai „arančini“ / „Arančini meistrų" nuotr.
Temos: 2 Ryžiai Užkandis

Apkepti ryžių rutuliukai gali būti gaminami su įvairiu įdaru, tad niekada nebus nuobodūs. Iš atvėsusio ryžainio suvoliojami rutuliukai, įdaromi pasirinktu įdaru, apvoliojami miltuose, plaktame kiaušinyje ir galiausiai – džiūvėsėliuose ir iškepami gerai įkaitintame aliejuje iki traškumo bei auksinės spalvos.

Vilniuje jau dvejus metus „Arančini meistrai“ gamina auksaspalvius ryžių rutuliukus su skirtingais įdarais. Jų rankos jau suvoliojo ne vieną dešimtį tūkstančių rutuliukų ir tai yra bene vienintelis specializuotas šio produkto gamintojas Lietuvoje.

„Arančini meistrų“ produkcija galima mėgautis tiesiog namuose! Kadangi pagaminti ryžių rutuliukai greitai užšaldomi specialios technologijos būdu, taip išlaikoma nepakitusi produkto kokybė bei skonis. Nusipirkę „arančini“ galite laikyti tiesiog savo šaldymo kameroje, o prireikus išsikepti vos per keliolika minučių orkaitėje.

„Arančini meistrų“ susuktų ryžių rutuliukų galite įsigyti „Rimi“ tinkle – „Viki“ skyriuose, Vilniuje „Asorti“ parduotuvėje bei PilnasPuodas.Lt.

Taip pat galite paragauti šviežių ir ką tik keptų „Burger kiosk“ restoranuose.

Ryžių rutuliukai yra ne tik gardus kasdienis maistas, kuris tinka kaip dienos užkandis, bet ir puikus vakarėlio pasirinkimas.

„Arančini meistrų" nuotr./Ryžių rutuliukai „arančini“
„Arančini meistrų" nuotr./Ryžių rutuliukai „arančini“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas