Šiai receptais pranešime žiniasklaidai dalinasi „Maximos“ maisto gamybos ekspertė Brigita Baratinskaitė.
Žalieji brokolių blynai
Šie blynai bus ne tik gardus, bet ir sveikesnis Užgavėnių skanėstas. Kaip žinia, brokoliai yra itin maistinga daržovė, o ir jos blynams suteikiama žalsva spalva puikiai tiks pavasario kvietimo šventei.
Ingredientai:
- 1 nedidelis brokolis;
- 2 kiaušiniai;
- apie 35 g parmezano sūrio;
- 3 šaukštai miltų;
- 2-3 skiltelės česnako;
- šiek tiek druskos ir pipirų.
Gaminimas:
1. Brokolio žiedynus nuplauname ir verdame garuose 5-6 minutes. Pavirtus nuplauname šaltu vandeniu. Tuomet juos smulkiai supjaustome, maišome su kiaušiniais, tarkuotu parmezano sūriu, miltais, druska pipirais ir smulkintu česnaku. Svarbu šį mišinį gerai išmaišyti.
2. Belieka blynus kepti keptuvėje ant aliejaus, kol jie gražiai apskrus. Iš keptuvės išimtus blynus rekomenduojama sudėti ant popierinio rankšluosčio – pasišalins aliejaus likučiai.
Iškeptus blynus galima patiekti su grietine, nesaldintu jogurtu ar kitu mėgstamu padažu.
Grikių ir varškės blynai su obuoliais
Šie blynai lengvai paruošiami, todėl tiks neturintiems daug laiko.
Ingredientai:
- 1 stiklinė virtų grikių;
- 100 g varškės;
- 1 kiaušinis;
- 2 šaukštai miltų;
- 1 šaukštelis cukraus;
- 50 ml šilto pieno;
- 1 obuolys.
Gaminimas:
1. Į varškę įmušame kiaušinį, įdedame cukraus ir viską išmaišome. Tuomet į mišinį įpilame šildytą pieną, įdedame sutarkuotą obuolį, grikius, druską ir viską gerai išmaišome. Dedame miltus ir dar kartą viską gerai išmaišome.
2. Įkaitintoje keptuvėje su trupučiu aliejaus šaukštu dėliojame blynus ir po keletą minučių pakepame iš abiejų pusių.
Keptus blynus patiekiame su mėgstamu pagardu.
Blynai su ožkos pieno sūriu
Šie blynai tiks norintiems sotesnių, išskirtinio skonio blynų. Jie turėtų patikti tiek mažiems, tiek dideliems.
Ingredientai:
- 450 g ožkos pieno sūrio;
- 2 kiaušiniai;
- 4 šaukštai cukraus;
- 1 stiklinė miltų;
- 0,5 šaukštelio kepimo miltelių;
- šiek tiek druskos.
Gaminimas:
1. Į dubenį dedame ožkos sūrį ir šakute ar šaukštu sutriname iki vientisos masės. Dedame kiaušinius, druską, tris ketvirtadalius stiklinės miltų ir viską gerai išmaišome.
2. Iš gautos masės formuojame blynelius, kuriuos išvoliojame likusiuose miltuose ir kepame keptuvėje iš abiejų pusių po 2-3 minutes.
Iškeptus blynus galima patiekti su grietine, uogiene ar medumi.