Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Užgavėnės su blynų tortu: 8 receptai

Jau tokie sotūs, kad net riebalai varva per barzdą? Teisingai, tokia ir turi būti ši diena! Baigiamasis Užgavėnių akordas – blynų tortas.
Blynų tortas su maskarponės kremu ir uogomis
Blynų tortas su maskarponės kremu ir uogomis / Fotolia nuotr.

TAIP PAT SKAITYKITE: Gal Užgavėnėms – rožinių blynų? 

Blynų tortas
Receptas: Blynų tortas
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.5 / 54
Receptas
Ingredientai
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Miltai: 9.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Vanduo: 125.00 ml
Pienas: 200.00 ml
Aliejus: 4.00 valg. š.
Sutirštintas pienas: 397.00 g (tinka tik „Rududu“)
Kaip gaminti

1. Užmaišykite tešlą iš kiaušinio, miltų, pieno, vandens ir druskos.

2. Įkaitintoje keptuvėje ant aliejaus kepkite didelius blynus.

3. Iškepusios didelį jų kalną, kiekvieną lietinį ištepkite karamelizuotu sutirštintu „Rududu“ pienu.

4. Suteptus blynus dėkite vieną ant kito ir gausis blynų tortas. Skanaus!

Receptą atsiuntė Neringa Laurinaitienė

Suskleisti
Patriotiškas blynų tortas
Receptas: Patriotiškas blynų tortas
6 asmenims
Pagaminsite per 2 val.
2.6 / 11
Receptas
Ingredientai
Špinatai: 50.00 g (sauja - žaliems blynams)
Vanduo: 300.00 ml (250 ml žaliems ir 50 ml raudoniems blynams)
Kiaušiniai: 4.00 vnt. (po vieną - visų spalvų blynams ir įdarui)
Miltai: 12.00 valg. š. (po 4 valg. š. - visų spalvų blynams)
Druska: 20.00 g (po žiupsnelį - visų spalvų blynams ir 1 arbat. š. - įdarui)
Aliejus: 80.00 ml (po 1 valg. š. į visų spalvų blynų tešlą ir apie 50 ml kepimui)
Morkos: 250.00 g (250 ml morkų sulčių - oranžiniams blynams)
Burokėliai: 200.00 g (200 ml burokėlių sulčių - raudoniems blynams)
Varškė: 600.00 g (įdarui)
Grietinė: 2.00 valg. š. (įdarui)
Sviestas: 50.00 g (įdarui)
Svogūnai: 1.00 vnt. (didesnis - įdarui)
Šaldyti žirneliai: 100.00 g (įdarui)
Petražolės: 50.00 g (sauja šaldytų - įdarui)
Bazilikai: 1.00 arbat. š. (džiovintų - įdarui)
Raudonėliai: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis džiovintų - įdarui)
Kaip gaminti

1. Iš visų išvardytų produktų pasiruoškite tešlas blynams atskiruose dubenyse.

2. Į įkaitiną su aliejumi keptuvę pilkite šiek tiek vienos spalvos tešlos, kiek palaukite, pilkite kitos, paskui trečios. Šiuos trispalvius blynus kepkite kaip įprastus.

3. Svogūną pakepinkite svieste, sukrėskite į varškę, pagardinkite prieskoniais, pasūdykite, įmuškite kiaušinį, įkrėskite grietinę, atšildytus žirnelius, petražoles ir gerai išmaišykite. Torto formoje dėkite po blyną ir vis pertepkite įdaru.

4. Blynų tortą kepkite 180 laipsnių karščio orkaitėje 40 min. pridengtą. Papuoškite.

Autorės nuotr./Patriotiškas blynų tortas
Autorės nuotr./Patriotiškas blynų tortas

Skanaus!

Receptą atsiuntė Regina Račkauskienė

 

 

 

 

Suskleisti
Blynų tortas su riešutais ir mėlynėmis
Receptas: Blynų tortas su riešutais ir mėlynėmis
5 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.0 / 6
Receptas
Ingredientai
Pienas: 750.00 ml
Miltai: 350.00 g
Mielės: 3.00 arbat. š. (sausų)
Cukrus: 2.00 valg. š.
Kiaušiniai: 3.00 vnt.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Sviestas: 100.00 g
Sutirštintas pienas: 397.00 arbat. š. ("Rududu" - įdarui)
Riešutai: 100.00 g (mėgstamų - įdarui)
Mėlynių uogienė su cukrumi (arba bet kuri kita) (įdarui) 200.00 g
Kaip gaminti

1. Į šiek tiek pašildytą pieną suberkite mieles ir cukrų. Tada sudėkite miltus, išmaišykite ir palikite tešlą šiltoje vietoje, kad pakiltų.

2. Kiaušinių trynius atskirkite nuo baltymų. Trynius ištrinkite su sviestu, baltymus padėkite į šaldytuvą. Tuomet trynių masę įmaišykite į pakilusią tešlą ir dar šiek tiek palikite, kad pakiltų.

3. Išplakite baltymus ir įmaišykite į tešlą, jei tešla per tiršta, galima įpilti vandens ar pieno.

4. Iškepkite lietinius. Įdarui sutirštintą pieną sumaišykite su smulkintais riešutais.

5. Tuomet tepkite blynelius sluoksniais: vieną kartą su "Rududu" ir riešutų įdaru, kitą – su mėlynių uogiene ir dėkite vieną ant kito. Tortą papuoškite smulkintais riešutais ir šaldytomis mėlynėmis.  

Receptą atsiuntė Edita Aleksandravičienė

Suskleisti
Blynų tortas
Receptas: Blynų tortas su šokoladu
12 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.8 / 162
Receptas
Ingredientai
Miltai: 375.00 g (blynams)
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š. (1,5 – blynams)
Druska: 1.00 arbat. š. (1,5 – blynams)
Miltelinis cukrus: 1.00 arbat. š. (1,5 – blynams)
Kiaušiniai: 6.00 vnt. (blynams)
Pienas: 750.00 ml (blynams)
Brendis: (blynams) 3.00 valg. š.
Aliejus: 195.00 ml (blynams)
Grietinėlė: 200.00 ml (riebios – pertepti)
Juodasis šokoladas: 200.00 g (pertepti)
Graikiniai riešutai: 1.00 sauja (smulkintų – viršui)
Šokoladas: 300.00 g (150 g baltojo – pertepti, 50 g baltojo ir 100 g pieninio – viršui)
Kaip gaminti

IŠKEPKITE BLYNUS

Blynų tortas
Blynų tortas
  1. Dubenyje sumaišykie miltus, kepimo miltelius,  druską ir miltelinį cukrų.
  2. Kitame dubenyje elektriniu plaktuvu suplakite kiaušinius iki purios masės. Supilkite pieną ir vėl viską gerai išmaišykite. Supilkite masę į miltų mišinį, maišykite. Lėtai elektriniu plaktuvu plakdami masę, supilkite brendį ir aliejų. Turite gauti tirštos konsistencijos masę. Uždenkite indą maistine plėvele ir palaikykite šaldytuve valandą ar net ilgiau.
  3. Įkaitinkite keptuvę (22 cm skersmens), lengvai išteptą aliejumi, ant vidutinės ugnies. Į ją pilkite apie 50 ml paruoštos blynų tešlos. Greitu judesiu, vartydami keptuvę, paskirstykite tešlą kuo tolygiau per visą keptuvę. Kepkite, kol blyno paviršius ims „burbuliuoti“, o kepanti pusė gražiai paruduos. Atsargiai, bet užtikrintai apverskite.
  4. Taip iškepkite visus blynus. Turi iškepti jų apie 20. Aliejumi keptuvę lengvai ištepkite tik kepant pirmiems keliems blynams. Vėliau nebereikia.

SUTEPKITE BLYNŲ TORTĄ

Blynų tortas
Blynų tortas
  1. Grietinėlę supilkite į nedidelį prikaistuvį ir kaitinkite, kol beveik užvirs – prikaistuvio kraštuose po truputį ims kilti burbuliukai. Ugnį išjunkite ir į karštą grietinėlę suberkite gabalėliais sulaužytą šokoladą. Maišykite, kol šokoladas ištirps. 
  2. Masę atvėsinkite ir palaikykite valandą šaldytuve, kol šiek tiek sutirštės. Paruoštu kremu pertepkite blynus.
  3. Aptepti skirtą pieninį ir baltąją šokoladus ištirpinkite ant garų vonelės ar mikrobangų krosnelėje. Apliekite blynų torto viršų. Apibarstykite smulkintais graikiniais riešutais.
  4. Palikite pastovėti apie pusvalandį, kol tortas sustings ir sutvirtės. Tuomet pjaustykite gabalėliais ir patiekite. Skanaus!
Suskleisti
Blynų tortas su uogiene
Receptas: Blynų tortas su uogiene
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
2.9 / 16
Receptas
Ingredientai
Kiaušiniai: 7.00 vnt.
Pienas: 1.00 st.
Cukrus: 150.00 g (1 arbat. š. ir 3 valg. š. - pertepimui)
Druska: 1.00 arbat. š. (0,5 arbat. š.)
Miltai: 250.00 g
Sviestas: 3.00 valg. š. (tirpintas)
Vanduo: 1.00 st.
Grietinėlė: 200.00 ml (35 proc. riebumo - pertepimui)
Citrinų rūgštis: 1.00 žiupsnelis (pertepimui)
Uogienė: (braškių, mėlynių, vyšnių arba obuolienė - pertepimui) 200.00 ml
Kaip gaminti

1. Kiaušinių baltymus atskirkite nuo trynių.

2. Trynius, pieną, cukrų ir druską išplakite. Suberkite persijotus miltus, gerai išmaišykite ir palikite15–20 minučių.

3. Į tešlą supilkite sviestą, vandenį ir išmaišykite.

4. Baltymus išplakite, sukrėskite į tešlą ir atsargiai išmaišykite.

5. Samčiu tešlos įpilkite į įkaitintą keptuvę, paskirstykite po visą ir iškepkite ant vidutinės ugnies. Taip iškepkite visus lietinius.

6. Grietinėlę su citrinų rūgštimi ir cukrumi plakite tol, kol susidarys putos. Grietinėle (šiek tiek palikite) ir uogiene pertepkite kas antrą blyną ir sudėkite vieną ant kito.

7. Viršutinį torto sluoksnį papuoškite likusia grietinėle ir šviežiomis ar šaldytomis uogomis.  

Knyga „Uogos“
Knyga „Uogos“

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Uogos“

Suskleisti
Blynų tortas su maskarponės kremu ir uogomis
Receptas: Blynų tortas su maskarpone ir uogomis
4 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
3.7 / 68
Receptas
Ingredientai
Bananai: 4.00 vnt. (tešlai)
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (tešlai)
Kokosų drožlės: 8.00 valg. š. (arba maltos sėmenys - tešlai)
Miltai: 6.00 valg. š. (tešlai)
Pasukos: 100.00 g (mėgstamo skonio pasukos arba geriamas jogurtas - tešlai)
Šilauogės: 400.00 g (arba bet kurios kitos mėgstamos šviežios ar šaldytos uogos: ypač mėlynės, braškės, žemuogės, avietės - kremui)
Vanilinis cukrus: 1.00 valg. š. (arba įprastas cukrus (dėkite pagal skonį) - kremui)
Maskarponės sūris: 250.00 g (kremui)
Citrinos: 1.00 vnt. (nutarkuota pusės citrinos žievelė (nebūtina) - kremui)
Grietinėlė: 150.00 ml (plakamoji - kremui)
Kaip gaminti
  1. Kiaušinį išplakite, įpilkite vandenį ir dar paplakite. Suberkite pamažu miltus ir gerai išmaišykite, kad masė būtų vientisa. Į elektrinį plaktuvą sumeskite gabalėliais sulaužytus bananus, suberkite kokosus ir supilkite pasukas ar jogurtą ir tešlą. Plakite, kol gausite vienalytę masę. Blyno tešla turi būti grietinėlės konsistencijos. Jei ji per tiršta, įpilkite dar šiek tiek pasukų ar jogurto, jei per skysta – įverkite miltų arba kokoso drožlių.
  2. Įkaitinkite keptuvę, ištepkite ją apiejumi ir kepkite per visa keptuvę neplonus blynus.
  3. Maskarponę ir jogurtą išmaišykite su cukrumi ir tarkuotomis citrinos žievelėmis. Išplakite grietinėlę iki standžių putų ir atsargiai įmaišykite į maskarponės masę.
  4. Blynus atvėsinkite. Vieną  blyną dėkite į lėkštę ir tepkite maskarponės kremo sluoksniu, užberkite ant viršaus sujelę pasirinktų uogų. Taip susluoksniuokite  vienas ant kito visus turimus blynus. Ant viršaus tepkite maskarponės sluoksnį ir papuoškite uogomis.
  5. Padėkite bent valandai į šaldytuvą, kad susigulėtų. Ir jau tada mėgaukitės!

P. S. Iš recepte nurodytų produktų iškepsite maždaug keturis blynus per visą keptuvę. Jei norite daugiau blynų, produktų kiekį padauginkite.  

Dar kelios desertų su uogomis idėjos:

Mariaus Žičiaus nuotr. / Pica su uogomis
Mariaus Žičiaus nuotr. / Pica su uogomis

2. Pica su uogomis

 

 

 

 

 

Mariaus Žičiaus nuotr. / Medaus ir uogų ledai
Mariaus Žičiaus nuotr. / Medaus ir uogų ledai

3. Medaus ir uogų ledai

 

 

 

 

 

Mariaus Žičiaus nuotr./Baltymų pyragaičiai su plakta grietinėle ir uogomis
Mariaus Žičiaus nuotr. / Baltymų pyragaičiai

4. Baltymų pyragaičiai su plakta grietinėle ir uogomis

 

 

 

 

 

Mariaus Žičiaus nuotr. / Javainių ir uogų tortas
Mariaus Žičiaus nuotr. / Javainių ir uogų tortas

5. Javainių ir uogų tortas

 

 

 

 

 

Mariaus Žičiaus nuotr. / Varškės desertas su uogomis
Mariaus Žičiaus nuotr. / Varškės desertas su uogomis

6. Varškės desertas su uogomis

 

 

 

 

 

 

Mariaus Žičiaus nuotr. / Nekeptas sausainių tortas su chalva
Mariaus Žičiaus nuotr. / Nekeptas sausainių tortas su chalva

7. Nekeptas sausainių tortas su chalva

 

 

 

 

 

 

P. S. Šiuose receptuose norodytas uogas drąsiai galite keisti kitomis.

Suskleisti
Blynų tortas
Receptas: Blynų tortas
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.3 / 124
Receptas
Ingredientai
Kiaušiniai: 7.00 vnt.
Pienas: 1.00 st.
Cukrus: 4.00 valg. š. (1 arbat. š. - blynams ir 3 valg. š. - pertepimui)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Miltai: 250.00 g
Sviestas: 3.00 valg. š. (lydyto)
Vanduo: 1.00 st.
Braškės: 2.00 st. (papuošimui ir trečdalis stiklinės trintų - pertepimui)
Miltelinis cukrus: 20.00 g (papuošimui)
Grietinėlė: 200.00 ml (35 proc. riebumo - pertepimui)
Citrinos: 1.00 vnt. (1 valg. š. nutarkuotų žievelių - pertepimui)
Kaip gaminti
  1. Kiaušinių baltymus atsargiai atskirkite nuo trynių.
  2. Trynius, pieną, cukrų ir druską gerai išplakite. Pamažėle suberkite persijotus miltus, viską gerai išmaišykite ir palikite 15–20 min.
  3. Į tešlą supilkite sviestą, vandenį ir išmaišykite.
  4. Baltymus išplakite iki purumo, sukrėskite į tešlą ir atsargiai išsukite.
  5. Iškepkite kvapius blynelius. Grietinėlę su nutarkuotomis citrinų žievelėmis ir cukrumi išplakite iki standžių putų.
  6. Grietinėle ir uogiene pertepkite kas antrą blyną ir sudėkite vieną ant kito. Tiekite apibarsčiusi milteliniu cukrumi, galite užpilti klevų sirupo.
Suskleisti
Lietinių blynų tortas
Receptas: Lietinių blynų tortas
6 asmenims
Pagaminsite per 2 val.
3.2 / 55
Receptas
Ingredientai
Miltai: 200.00 g (tešlai)
Pienas: 500.00 ml (tešlai)
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (tešlai)
Druska: 2.00 žiupsnelis (po žiupsnelį tešlai ir įdarui)
Aliejus: 100.00 ml (blynų kepimui)
Vištiena: 700.00 g (filė - įdarui)
Pievagrybiai: 500.00 g (įdarui)
Sūris: 300.00 g (kokybiško lydyto - įdarui)
Grietinė: 1.00 valg. š. (įdarui)
Sviestas: 100.00 g (įdarui)
Paprikos: 2.00 vnt. (saldžiosios paprikos - įdarui)
Pomidorai: 300.00 g (marinuotų - įdarui)
Svogūnai: 1.00 vnt. (didelis - įdarui)
Bazilikai: 1.00 valg. š. (žalių - įdarui)
Alyvuogės: 50.00 g (papuošimui)
Provanso žolelių prieskoniai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (maltų)
Laurų lapai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį, maltų)
Karis: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Aitrioji paprika: 1.00 arbat. š. (džiovintos, pagal skonį)
Kaip gaminti

1. Smulkiai supjaustykite vištieną, įdėkite po žiupsnelį kario, juodųjų pipirų, maltų lauro lapų, druskos, išmaišykite ir palikite pastovėti bent pusvalandžiui.

2. Iš duotųjų produktų iškepkite ne visai plonus lietinius blynus. Būtų gerai, kad jie būtų tokio dydžio, kaip turimas indas, kuriame kepsite blynų tortą, pvz. išardoma tortinė.

3. Ant sviesto pakepinkite smulkiai pjaustytą svogūną, suverskite smulkintus pievagrybius ir pakepinkite kartu apie 5 min. Taip pat ant sviesto apkepkite vištieną. Tada ją sudėkite į grybų masę. Dar suberkite smulkiai pjaustytas paprikas ir kepinkite viską, kol paprikos tamps minkštos. Tuomet sudėkite grietinę, pomidorus (kelis pasilikite papuošimui), įpjaustykite žalių baziliko lapelių, įdėkite žiupsnį Provanso prieskonių, jei reikia druskos, juodųjų pipirų, lauro lapelių, aitriosios paprikos. Masę išmaišykite ir dar kiek pakepinkite.

4. Blynus po vieną dėkite į formą, užtepkite po sluoksnį įdaro, vis užtarkuokite nelabai storai lydytu sūriu.

5. Indą sandariai apvyniokite folija ir kepkite orkaitėje apie 20-40 min., priklausomai nuo to, koks indas, ir kokio storio tortas. Tortui iškepus, išimkite jį iš indo, viršų aptarkuokite sūriu ir vėl trumpam įdėkite į orkaitę bei papuoškite.

Autorės nuotr./Lietinių blynų tortas
Autorės nuotr./Lietinių blynų tortas

"Šis tortas skoniu primena picą. Linkiu pabandyti!"

Receptą atsiuntė Regina Račkauskienė

 

 

 

 

Suskleisti

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kai norai pildosi: laimėk kelionę į Maldyvus keturiems su „Lidl Plus“
Reklama
Kalėdinis „Teleloto“ stebuklas – saulėtas dangus bene kiaurus metus
Reklama
85 proc. gėdijasi nešioti klausos aparatus: sprendimai, kaip įveikti šią stigmą
Reklama
Trys „Spiečiai“ – trys regioninių verslų sėkmės istorijos: verslo plėtrą paskatino bendradarbystės centro programos