Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nostalgiški Užgavėnių desertai: spurgos, žagarėliai, čirviniai blynai. 15 receptų

Ir kas sugebėtų atsilaikyti prieš traškų žagarėlį, apibarstytą cukraus pudra? Ko nesugundytų apskrudusi spurga minkštu vidumi ar kvapnus širdelės formos blynukas? Šie nostalgiški skanėstai, kurių daugelis skanavome vaikystėje, nuostabiai tinka riebiąjam ketvirtadieniui ar Užgavėnėms, kurios visai ne už kalnų. Kepkite, virkite, mėgaukitės!
Žagarėliai
Žagarėliai / Laidos kūrėjų nuotr.

Spurgos:

Varškės spurgos
Receptas: Varškės spurgos
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 20 min.
3.6 / 233
Receptas
Ingredientai
Varškė: 400.00 g
Cukrus: 250.00 g (ir 2 šaukštai miltelinio cukraus)
Vanilinis cukrus: 1.00 arbat. š.
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Miltai: 400.00 g
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š.
Aliejus: 1.00 l
Kaip gaminti

1. Kiaušinius išsukite su cukrumi ir vaniliniu cukrumi, maišykite, kol nebesijaus cukraus grūdelių. Sudėkite varškę, išmaišykite iki vientisos masės.

2. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir po truputį suberkite į varškę. Užminkykite tokio kietumo tešlą, kad būtų galima formuoti rutuliukus. Delnus patepkite aliejumi, padalinkite tešlą vienodo dydžio gabalėliais, voliodama tarp delnų suformuokite nedideles apvalias spurgas.

3. Supilkite aliejų į puodą, užkaitinkite. Dalimis išvirkite spurgas įkaitintame aliejuje. Išgriebkite ir sudėkite ant popierinio rankšluosčio, kad nusivarvėtų riebalai.

4. Sudėkite šiek tiek pravėsusias spurgas į lėkštę ir apibarstykite milteliniu cukrumi.

Kulinaro patarimas. Kad būtų dar gardžiau, formuojant spurgas į vidų galima įdėti gabalėlį juodojo šokolado arba šaukštelį razinų (prieš tai razinas reikėtų pamirkyti karštame vandenyje).

Suskleisti
Varškės spurgos
Receptas: Varškės spurgos
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 20 min.
3.2 / 442
Receptas
Ingredientai
Varškė: 500.00 g
Kiaušiniai: 4.00 vnt.
Miltai: 8.00 valg. š.
Vanilinis cukrus: 3.00 arbat. š.
Soda: 1.00 arbat. š.
Cukrus: 4.00 valg. š.
Aliejus: 1.00 l (spurgoms virti (priklausomai nuo turimo indo, aliejaus kiekis gali būti didesnis ir mažesnis))
Miltelinis cukrus: 1.00 valg. š.
Kaip gaminti

1. Sodą nugesinkite su šlakeliu actu.

2. Kiaušinius su cukrum gerai išplakite, suberkite vanilinį cukrų, miltus, sodą, varškę ir  išminkykite tešlą.

3. Iš paruoštos tešlos formuokite apvalias spurgas ir virkite gerai įkaitintame aliejuje.

4. Iš aliejaus išgriebtas spurgas nusausinkite popieriniu rankšluosčiu, palaukite, kol atvės ir apibarstykite milteliniu cukrumi.

Receptą atsiuntė Neringa Laurinaitienė

Suskleisti
Spurgos
Receptas: Saldaus pieno varškės spurgos
8 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.5 / 188
Receptas
Ingredientai
Varškė: 500.00 g (saldaus pieno arba šviežias panyras)
Miltai: 250.00 g (aukščiausios rūšies)
Cukrus: 150.00 g
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š.
Vanilė: 2.00 g (ant peilio galo ar keli lašai ekstrakto)
Druska: 1.00 arbat. š.
Ciberžolė: 1.00 arbat. š.
Miltelinis cukrus: 1.00 arbat. š.
Cinamonas: 1.00 arbat. š.
Aliejus: 1.00 l (augalinis)
Kaip gaminti

1. Saldaus pieno varškę arba neslėgtą panyrą sudėkite į dubenį ir pertrinkite pirštais, kad neliktų gumuliukų. Suberkite cukrų, druską, ciberžolę, sudėkite pasirinktą vanilės formą, viską gerai išminkykite ir leiskite pastovėti, kol ištirps cukrus.

2. Prasijokite ant viršaus miltus ir kepimo miltelius. Išminkykite standžią tešlą. Atgnybkite 40-50 g tešlos ruošinio, iškočiokite apie 15 cm ilgio virvelę, galus suklijuokite vieną prie kito, gražiai pirštais išlyginkite sudūrimą. Taip pakartokite visoms spurgoms.

3. Gilioje keptuvėje arba plokščiame puode įkaitinkite aliejų. Dėkite po kelias spurgas ir, vartydami mentele, leiskite gardžiai apskrusti iš abiejų pusių. Iš pradžių spurgos nugrims į dugną, vėliau iškils į paviršių čirkšdamos.

4. Spurgas kepkite ant lėtos ugnies - kad spėtų iškepti viduje ir nesudegtų išorėje. Išgriebkite spurgas kiaurasamčiu ir dėkite ant popierinių servetėlių ar popierinio rankšluosčio, kad susigertų riebalų perteklius.

5. Patiekiant pabarstykite milteliniu cukrumi ir cinamonu. Skanios tiek karštos, tiek ir ataušusios.

Receptas iš tinklaraščio „Jogos mityba“

Suskleisti
Varškės spurgos su obuoliais
Receptas: Varškės spurgos su obuoliais
4 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
3.6 / 157
Receptas
Ingredientai
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Cukrus: 100.00 g
Varškė: 200.00 g
Obuoliai: 1.00 vnt. (rūgštus)
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š. (0,5)
Miltai: 1.00 st.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Miltelinis cukrus: 1.00 puodelis (0,5)
Aliejus: 300.00 ml
Kaip gaminti

1. Kiaušinį išsukite su cukrumi, įmaišykite varškę. Sudėkite nuluptą ir sutarkuotą obuolį (iš karto, kol nespėjo pajuosti) ir išmaišykite. Suberkite su kepimo milteliais išmaišytus miltus, įberkite druskos ir išminkykite.

2. Puode įkaitinkite aliejų. Šaukštu formuokite spurgas ir leiskite į karštus riebalus. Jos turi laisvai plaukioti nesiekdamos dugno. Išvirus vienai pusei, aliejuje apsiverčia pačios.

3. Išgriebtas spurgas sudėkite ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų riebalai. Patiekite pabarstytas milteliniu cukrumi.

Knyga „Geri receptai“
Knyga „Geri receptai“

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Geri receptai“, kulinarė Asta Žvikevičienė

Suskleisti
Spurgos su šokoladiniu lazdyno riešutų kremu
Receptas: Spurgytės su šokoladiniu lazdyno riešutų kremu
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 45 min.
3.5 / 37
Receptas
Ingredientai
Miltai: 420.00 g (420 – 455 g)
Mielės: 22.00 g (2 ¼ arb. š. sausų)
Cukrus: 6.00 valg. š. (6 valg. š. tešlai ir 100 g įdarui)
Druska: 5.00 g
Pienas: 170.00 ml
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Sviestas: 90.00 g
Aliejus: 3.00 st. (virimui)
Šokoladinis lazdyno riešutų kremas, pavyzdžiui, „Nutella“: 200.00 g
Cinamonas: 15.00 g (1 ½ arb. š. malto)
Kaip gaminti
  1. Dubenyje sumaišykite 3 puodelius miltų, sausas mieles, cukrų ir druską. Suberkite kubeliais pjaustytą sviestą ir trinkite tarp pirštų tol, kol gausis trupiniai. Viduryje padarykite duobutę ir supilkite kambario temperatūros pieną bei įmuškite kiaušinius. Išminkykite tešlą. Minkykite apie 10 minučių. Jei matote, kad tešla per skysta ar lipni, pridėkite šiek tiek miltų.
  2. Išminkę tešlą, dubenį uždenkite švariu rankšluostėliu. Palikite tešlą pakilti šiltoje vietoje valandai ar porai valandų. Tešlos tūris turi padvigubėti.
  3. Lygų ir švarų paviršių dosniai apibarstykite miltais. Išimkite tešlą iš dubens ir perkelkite ant miltais pabarstyto paviršiaus. Iškočiokite iki maždaug 1–1,5 cm storio. Naudodamos stiklinę, metalinę formelę ar kitą apvalią priemonę (apie 8 cm skersmens), išspauskite apskritimus.
  4. Imkite į rankas po tešlos apskritimą. Į jo centrą dėkite po šaukštelį šokoladinio lazdynų riešutų kremo.  Atsargiai sulenkite kraštus ir užspauskite, suformuodami kuo taisyklingesnį rutuliuką su įdaru. Išdėliokite paruoštas spurgas ant kepimo popieriaus lakšto ir palikite pastovėti apie 30–45 minutes.
  5. Įkaitinkite aliejų dideliame prikaistuvyje iki maždaug 180 °C temperatūros. Jei neturite termometro, aliejaus temperatūrą galite pamatuoti ir taip: įmetus kubelį baltos duonos į aliejų, tamsiai rudos spalvos jis turi tapti po maždaug 3 minučių. Kol aliejus kaista, iš karto pasiruoškite popierinių rankšluosčių, kuriais nusausinsite riebalų perteklių.
  6. Vienu metu į įkaitusį aliejų dėkite po 4–5 spurgas. Dėkite jas į aliejų atsargiai, palikdamos tarp viena kitos nemažus tarpus. Virkite apie minutę, kol taps gražios aukso spalvos. Tuomet apverskite ir virkite dar apie  minutę, kol ir kita spurgų pusė bus tokios pat spalvos.
  7. Naudodami kiaurasamtį, išimkite spurgas iš aliejaus ir dėkite ant popierinių rankšluosčių. Taip išvirkite visas spurgas.
  8. Nedideliame dubenėlyje sumaišykite cukrų ir cinamoną. Apvoliokite šiame mišinyje dar šiltas purgas.
  9. Visiškai atvėsinkite ir tuomet spurgas patiekite iš karto. Skaniausios jos visiškai šviežios, todėl geriausia suvalgyti tą pačią dieną.

Recepto idėja: sipsandspoonfuls.com

Suskleisti
Kokosinės rikotos spurgytės
Receptas: Kokosinės rikotos spurgytės
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.1 / 29
Receptas
Ingredientai
Miltai: 1.00 puodelis (236ml)
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š.
Kokosų drožlės: 1.00 puodelis (1/4)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Cukrus: 2.00 valg. š.
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (didelių)
Brendis: 2.00 valg. š. (tinka ir degtinė)
Rikotos sūris: 250.00 g
Aliejus: 1.00 l (augalinio - kepimui)
Kaip gaminti
  1. Į dubenį įmuškite kiaušinius, suberkite cukrų, kokoso drožles, druską, degtinę ir rikotą.
  2. Suplakite iki vientisos masės. Iš lėto berkite miltus ir kepimo miltelius, užmaišykite tešlą.
  3. Gilioje keptuvėje gerai įkaitinkite aliejų, ant viryklės nustatykite vidutinę temperatūrą.
  4. Šaukštu kabinkite tešlos ir leiskite į aliejų spurgytes.
  5. Kepkite iš abiejų pusių, kol tampa gražios auksinės spalvos.
  6. Išvirusias spurgytes nusausinkite ant popierinio rankšluosčio.
  7. Pagal pageidavimus pabarstykite milteliniu cukrumi, kokoso drožlėmis.

Receptas iš: g-blogas.lt

Suskleisti
Spurgytės
Receptas: Itališkos spurgytės su obuoliais
6 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.6 / 100
Receptas
Ingredientai
Sviestas: 4.00 valg. š. (kambario temperatūros)
Vanduo: 230.00 ml
Cukrus: 3.00 valg. š. (ir dar šiek tiek pabarstymui)
Druska: 0.50 arbat. š.
Miltai: 230.00 ml
Kiaušiniai: 3.00 vnt. (pastovėję kambario temperatūroje)
Obuoliai: 1.00 vnt. (sutarkuotas burokine tarka ir nusunktas)
Cinamonas: 1.00 žiupsnelis (pabarstymui (nebūtinai))
Aliejus: 500.00 ml (virimui)
Kaip gaminti

1. Nedideliame puode ant vidutinio karščio ugnies užkaitinkite iki virimo vandens, sviesto, druskos ir cukraus mišinį. Kai užvirs, nuimkite nuo ugnies ir maišydami supilkite miltus.

2. Grąžinkite puodą ant ugnies ir kaitinkite maišydami, kol iš mišinio susiformuos tešlos rutulys – tai užtruks 3–5 min.

3. Perdėkite šį rutulį į virtuvės kombainą su tešlos maišymo antgaliu ir leiskite kiek pravėsti. Tada po vieną muškite kiaušinius, po kiekvieno kruopščiai išmaišydami. Galiausiai sudėkite ir tarkuotą obuolį bei gerai išsukite. Šią maišymo procedūrą galite atlikti ir dubenyje paprasčiausiu šaukštu, tik užtruksite ir jėgos reikės daugiau.

4. Į platų storadugnį puodą ar keptuvę aukštesniais kraštais pripilkite kepimui skirto aliejaus, įkaitinkite jį ant vidutinės ugnies.

5. Naudodami ledams skirtą kaušelį ar du nedidelius šaukštelius imkite po gabaliuką (maždaug 1 arbat. šaukšt.) tešlos ir atsargiai nuleiskite į karštą aliejų. Taip formuokite spurgytes. Virkite pavartydami, kol rutuliukai taps auksiniai. Ir nesijaudinkite, jei jie nebus idealiai apvalūs ir gražučiai, kitąkart pavyks dar geriau!

6. Iškepusias spurgytes dėkite į popieriniu rankšluosčiu išklotą lėkštę, kad susigertų riebalų perteklius, o kiek vos pravėsusias, jei patinka, pabarstykite cukraus bei cinamono mišiniu ir patiekite.

Suskleisti

Žagarėliai:

Burnoje tirpstantys žagarėliai
Receptas: Burnoje tirpstantys žagarėliai
2 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
3.2 / 234
Receptas
Ingredientai
Kiaušiniai: 3.00 vnt. ((reikės tik trynių))
Grietinė: 3.00 valg. š. ((riebios))
Cukrus: 3.00 valg. š.
Miltai: 400.00 g ((kvietinių))
Brendis: 1.00 valg. š. ((su puse))
Druska: 1.00 žiupsnelis
Cukraus pudra: 2.00 arbat. š. ((miltelinis cukrus))
Kaip gaminti
  1. Trynius ištriname su cukrumi, grietine, druska ir brendžiu. Po truputį įminkome miltus.
  2. Vientisos tešlos rutulį susukame į maistinę plėvelę ir padedame į šaldytuvą kelioms valandoms.
  3. Įkaitiname aliejų, kaitrą nustatome vidutinio karštumo.
  4. Žagarėlių tešlą plonai kočiojame, pjaustome stačiakampiais, per vidurį peiliu padarome pailgą pjūvį ir vieną tešlos galą išverčiame į kitą pusę.
  5. Kepame įkaitintame aliejuje, kol paruduos. Dedame ant popierinio rankšluosčio riebalams sugerti, pabarstome milteliniu cukrumi ir skanaujame.
Suskleisti
Žagarėliai su varške
Receptas: Žagarėliai su varške
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
3.5 / 695
Receptas
Ingredientai
Varškė: 250.00 g (9 proc. riebumo)
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Cukrus: 3.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Kepimo milteliai: 2.00 arbat. š.
Vanilinis cukrus: 1.00 valg. š.
Miltai: 200.00 g (200–300 g)
Kaip gaminti

1. Varškę išsukite su kiaušiniais, cukrumi ir vaniliniu cukrumi iki vientisos masės.

2. Kitame dubenyje persijokite miltus, sumaišykite juos su kepimo milteliais ir druska.

3. Po truputį, po kelis šaukštus, vis maišant, į varškės masę berkite miltus. Tešla turi būti minkšta, tačiau nelipni – visų miltų iš karto nesuberkite, nes jų tiek gali ir nereikėti (tai priklauso nuo kiaušinių dydžio bei varškės drėgnumo).

4. Išminkytą tešlą perkelkite ant miltais pabarstyto lygaus paviršiaus ir iškočiokite 1 cm storio lakštą. Supjaustykite jį maždaug 3 cm pločio juostomis. Juostas įstrižais pjūviais padalinkite į norimo ilgio juosteles (lygiagretainio formos tešlos gabalėlius). Kiekvieno gabalėlio centre padarykite išilginį pjūvį, per kurį perkiškite vieną iš tešlos gabalėlio galą, išverčiant jį į priešingą pusę.

5. Kepkite paruoštus žagarėlius įkaitintame aliejuje iš abiejų pusių, kol žagarėliai išsipūs ir gražiai parus. Išvirusius sudėkite ant popierinių rankšluosčių, kad sugertų aliejų. Tuomet perdėkite į lėkštę ar krepšelį ir apibarstykite cukraus pudra.

Iš šio kiekio paruošite apie apie 25–30 varškinių žagarėlių.

Plačiau skaitykite: „Pažintis su Aukštaitijos virtuve“

Suskleisti
Žagarėliai
Receptas: Žagarėliai
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.3 / 88
Receptas
Ingredientai
Sviestas: 50.00 g
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (ir 2 kiaušinių tryniai)
Cukrus: 4.00 valg. š. (miltelinio)
Konjakas 1.00 valg. š.
Citrinos: 1.00 vnt. (2 šaukšteliai tarkuotos citrinos žievelės)
Miltai: 300.00 g
Aliejus: 1.00 l
Kaip gaminti

1. Ištirpykite sviestą ir šiek tiek atvėsinkite. Kiaušinius ir trynius išsukite su milteliniu cukrumi. Supilkite konjaką, sudėkite tarkuotą citrinos žievelę ir sviestą, suberkite miltus ir užminkykite tešlą. Suvyniokite tešlos gumulą į plėvelę ir 10 val. palaikykite šaldytuve.

2. Iškočiokite iš tešlos maždaug 3 mm storio lakštą, supjaustykite 3 cm pločio ir 10 cm ilgio juostelėmis, peiliu įpjaukite juostelės viduryje ir vieną galą pernerkite per įpjovą.

3. Gruzdykite sausainius įkaitintame aliejuje, kol paruduos. Išgriebkite žagarėlius, nuvarvinkite aliejų, sudėkite į lėkštę ir pabarstykite milteliniu cukrumi.

Suskleisti

Čirviniai blynai:

Čirviniai blynai
Receptas: Čirviniai blynai
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 10 min.
3.4 / 199
Receptas
Ingredientai
Cukrus: 125.00 g
Sviestas: 125.00 g
Miltai: 125.00 g
Kiaušiniai: 4.00 vnt.
Vanilinis cukrus: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Citrinos: 1.00 vnt. (nutarkuotos pusės citrinos žievelės)
Aliejus: 2.00 valg. š. (arba truputis riebalų keptuvei patepti)
Druska: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis)
Kaip gaminti

1. Sviestą atšildykite iki kambario temperatūros, tada iki vientisos baltos masės išsukite su cukrumi ir vaniliniu cukrumi.

2. Miltus persijokite per sietelį ir po truputį įsukite į sviesto ir cukraus masę.

3. Kiaušinius apie 8 min. plakite elektriniu plakikliu, iki masė kelis kartus padidės, – kuo geriau juos išplaksite, tuo puresni bus blynai.

4. Kiaušinių masę vis maišydama po truputį supilkite į paruoštą tešlą.

5. Sudėkite citrinos žieveles, pagal skonį įberkite druskos ir, uždengusi virtuviniu rankšluostėliu, palikite tešlą pastovėti apie pusvalandį, tegul išbrinksta.

6. Į gerai įkaitintą ir riebalais išteptą čirvinių blynų keptuvę pilkite samtelį tešlos (nepadauginkite, kad užvožus dangtį nebėgtų per kraštus) ir kepkite, iki blynai gražiai apskrus.

7. Tiekite su mėgstama uogiene, grietine, plakta grietinėle ar vaisiais.

Suskleisti
Čirviniai blynai
Receptas: Čirviniai blynai
4 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.4 / 320
Receptas
Ingredientai
Sviestas: 180.00 g
Cukrus: 150.00 g
Kiaušiniai: 4.00 vnt.
Pienas: 400.00 ml
Miltai: 350.00 g
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š. (1,5 arbat. š.)
Vanilinis cukrus: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

1. Sviestą išplakite su cukrumi iki purumo, įmuškite kiaušinius ir gerai išplakite.

2. Supilkite pieną, gerai išmaišykite ir suberkite miltus, sumaišytus su kepimo milteliais.

3. Kepkite čirvinių blynų keptuvėje. Galite patiekti su plakta grietinėle, uogiene arba tiesiog valgyti vienus. Skanaus!

Recepto autorė Viktorija Juciūtė

Suskleisti
Čirviniai blynai
Receptas: Čirviniai blynai
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.3 / 193
Receptas
Ingredientai
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Pienas: 1.00 st.
Miltai: 250.00 g
Sviestas: 60.00 g
Druska: 1.00 žiupsnelis
Vanilinis cukrus: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Cukrus: 2.00 arbat. š. (2 - 3)
Kaip gaminti
  1. Kiaušinių baltymus kruopščiai atskirkite nuo trynių.
  2. Sviestą gerai ištrinkite, į jį pamažėle supilkite trynius, pagal skonį įberkite druskos, truputį vanilinio cukraus.
  3. Į tešlą suberkite cukrų, supilkite pieną.
  4. Viską gerai išmaišykite. Galiausiai suberkite persijotus miltus.
  5. Paruoštą tešlą būtinai bent pusvalandį palaikykite ant stalo, kad išbrinktų.
  6. Kai tešla išbrinks, į ją įmaišykite iki standžių putų išplaktus baltymus. Įkaitintą vaflinę ištepkite riebalais, į ją įpilkite truputį tešlos ir kepkite traškias širdeles.
  7. Valgykite su mėgstamais priedais.
Suskleisti
Čirviniai blynai
Receptas: Čirviniai blynai
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.5 / 240
Receptas
Ingredientai
Miltai: 300.00 g
Kiaušiniai: 3.00 vnt.
Grietinė: 2.00 valg. š.
Sviestas: 100.00 g
Kepimo milteliai: 2.00 arbat. š.
Vanilinis cukrus: 1.50 arbat. š.
Pienas: 1.00 st.
Cukrus: 2.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

1. Miltus ir kepimo miltelius persijokite per sietelį. Sumaišykite su vaniliniu cukrumi ir žiupsneliu druskos.

2. Kiaušinių trynius atskirkite nuo baltymų. Trynius išsukite su cukrumi, kol masė pasidarys vientisa ir puri. Palengva įmaišykite grietinę, supilkite pieną, lydytą sviestą ir dar kartą gerai išmaišykite. Gautą mišinį supilkite į miltus ir užmaišykite skystą tešlą.

3. Kiaušinių baltymus išplakite iki standžių putų ir šaukštu kabindami iš apačios į viršų įmaišykite į tešlą.

4. Gerai įkaitintoje čirvinių blynų keptuvėje iškepkite blynus.

5. Patiekite su uogiene, grietine, sviestu ar klevų sirupu. Galite pabarstyti cukraus pudra.

Suskleisti
Čirviniai blynai
Receptas: Blynai-širdelės be glitimo
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.2 / 42
Receptas
Ingredientai
Ryžių miltai: 4.00 valg. š.
Migdolų miltai: 3.00 valg. š.
Krakmolas: 4.00 valg. š. (bulvių)
Cukrus: 3.00 valg. š.
Pienas: 320.00 ml (galima keisti bet kokiu augaliniu pienu)
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Sviestas: 75.00 g (galima keisti kokosų aliejumi)
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š.
Vanilinis cukrus: 1.50 arbat. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Ksantano derva: 1.00 arbat. š. (nebūtinai)
Kaip gaminti

1. Kiaušinius išplakite su cukrumi, supilkite ištirpintą sviestą ir gerai išplakite.

2. Kitame inde sumaišykite likusius birius produktus ir šio mišinio dėkite po šaukštą į turimą plakinį bei gerai išmaišykite.

3. Į įkaitintą širdelių formos keptuvę dėkite nediduką samtį tešlos ir kepkite porą minučių. Skanaukite su mėgstamu džemu, uogomis ar grietinėle.

Suskleisti

DAR DAUGIAU ĮVAIRIŲ RECEPTŲ RASITE ČIA

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„ID Vilnius“ – Vilniaus miesto technologijų kompetencijų centro link
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais