Ingredientai (2 dideliems stiklainiams):
- 6 vidutinio dydžio cukinijos, supjautytos plonais griežinėliais (ar pusžiedžiais, jei jos didesnės ir tenka išskobti sėklas);
- 2 svogūnai, supjaustyti plonais žiedais ar pusžiedžiais;
- 2 arbat. šaukšt. druskos;
- didelė sauja šviežių krapų;
- 2 raudonos aitriosios paprikos, supjautytos plonais žiedeliais;
- 1 arbat. šaukšt. garstyčių grūdelių;
- 1 stiklinė obuolių sidro acto;
- 1 stiklinė baltojo vyno acto;
- 100 g cukraus.
Gaminimas:
1. Supjaustytas cukinijas, svogūnus ir druską sumaišykite dubenyje. Tuomet perdėkite į koštuvą, kurį įtaisykite ant dubens – į jį varvės išsiskiriantis skystis. Dėkite šį „įrengimą“ į šaldytuvą bent porai valandų.
2. Nuvarvėjusias cukinijas ir svogūnus sudėkite į stiklainius, čia taip pat dėkite ir krapus, berkite garstyčių grūdelius, aitriąsias paprikas.
3. Puode užkaiskite 1,5 l vandens, supilkite abiejų rūšių actą, berkite cukrų. Pakaitinkite maišydami, kol cukrus ištirps, o tada gautą skystį pilkite ant ingredientų stiklainiuose.
4. Stiklainius užsukite, leiskite atvėsti kambario temperatūroje, o tada dėkite šaltai. Ragauti galima jau kitą dieną, o geros šios cukinijos bus iki 2 savaičių.