Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Užkandis, o gal garnyras: pasakiškai gardi keptų bulvyčių ir smidrų mišrainė

Šviežio derliaus smidrų jau apstu, šviežių bulvyčių, tiesa, atvežtinių, irgi. Grilio sezonas, kai čirškiname žuvį, vištieną, kitą mėsą, irgi jau prasidėjo. Būtinai išbandykite šią mišrainę, kuri taps nuostabiu ant gyvos ugnies kepto maisto palydovu. Kaip visada – niekas nedraudžia valgyti jos tiesiog vienos, kaip atskiro bemėsio patiekalo.
Keptos bulvytės su smidrais – puikus garnyras
Keptos bulvytės su smidrais – puikus garnyras / Vida Press nuotr.

Ingredientai:

  • 500–700 g nedidelių bulvių, su odele, gerai nušveistų, bet neskustų;
  • 300–350 g smidrų, nulaužtais sumedėjusiais galiukais;
  • 3 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus;
  • 1 arbat. šaukšt. druskos;
  • 0,5 arbat. šaukšt. šviežiai maltų juodųjų pipirų.

padažui:

  • 1 arbat. šaukšt. Dižono garstyčių (ar kitų švelnaus skonio);
  • 1 česnako skiltelė, sutrinta;
  • 2 valg. šaukšt. šviežiai spaustų citrinos sulčių;
  • 3 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus;
  • didelis žiupsnis druskos;
  • didelis žiupsnis šviežiai maltų juodųjų pipirų.

patiekimui:

  • šviežių petražolių, smulkiai kapotų.

Gaminimas:

1. Orkaitę įkaitinkite iki 200 laipsnių temperatūros. Plačią skardą žemais kraštais išklokite kepimo popieriumi, patepkite aliejumi.

2. Bulves perpjaukite pusiau. Berkite jas į skardą, pašlakstykite šaukštu aliejaus, berkite druskos, pipirų, viską sumaišykite rankomis, kad tolygiai pasidengtų priedais. O tada bulves tvarkingai sudėliokite perpjauta puse į apačią. Dėkite į orkaitę ir kepkite 20 min. Išimkite iš orkaitės, apverskite ir kepkite dar apie 10 min.

3. Kol bulvės kepa, smidrus perpjaukite į 2–3 dalis skersai. Patepkite aliejumi ir, bulvių kepimui jau einant į pabaigą, sudėkite smidrus į tą pačią skardą. Pakepkite apie 6–7 min., kad kiek suminkštėtų, skrustelėtų, bet išliktų traškūs.

4. Sudėkite ir supilkite visus padažui skirtus ingredientus į nedidelį užsukamą stiklainėlį, užsukite dangtelį ir gerai suplakite.

5. Iškepusias bulves ir smidrus suberkite į platų dubenį, kol dar šilti, užpilkite padažo, išmaišykite, pabarstykite kapotomis petražolėmis ir tiekite.

Vida Press nuotr./Keptos bulvytės su smidrais – puikus garnyras
Vida Press nuotr./Keptos bulvytės su smidrais – puikus garnyras

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Influencerė Paula Budrikaitė priėmė iššūkį „Atrakinome influencerio telefoną“ – ką pamatė gerbėjai?
Reklama
Antrasis kompiuterių gyvenimas: nebenaudojamą kompiuterį paverskite gera investicija naujam „MacBook“
Reklama
„Energus“ dviratininkų komandos įkūrėjas P.Šidlauskas: kiekvienas žmogus tiek sporte, tiek versle gali daugiau
Reklama
Visuomenės sveikatos krizė dėl vitamino D trūkumo: didėjanti problema tarp vaikų, suaugusiųjų ir senjorų