Ingredientai:
- 500–700 g nedidelių bulvių, su odele, gerai nušveistų, bet neskustų;
- 300–350 g smidrų, nulaužtais sumedėjusiais galiukais;
- 3 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus;
- 1 arbat. šaukšt. druskos;
- 0,5 arbat. šaukšt. šviežiai maltų juodųjų pipirų.
padažui:
- 1 arbat. šaukšt. Dižono garstyčių (ar kitų švelnaus skonio);
- 1 česnako skiltelė, sutrinta;
- 2 valg. šaukšt. šviežiai spaustų citrinos sulčių;
- 3 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus;
- didelis žiupsnis druskos;
- didelis žiupsnis šviežiai maltų juodųjų pipirų.
patiekimui:
- šviežių petražolių, smulkiai kapotų.
Gaminimas:
1. Orkaitę įkaitinkite iki 200 laipsnių temperatūros. Plačią skardą žemais kraštais išklokite kepimo popieriumi, patepkite aliejumi.
2. Bulves perpjaukite pusiau. Berkite jas į skardą, pašlakstykite šaukštu aliejaus, berkite druskos, pipirų, viską sumaišykite rankomis, kad tolygiai pasidengtų priedais. O tada bulves tvarkingai sudėliokite perpjauta puse į apačią. Dėkite į orkaitę ir kepkite 20 min. Išimkite iš orkaitės, apverskite ir kepkite dar apie 10 min.
3. Kol bulvės kepa, smidrus perpjaukite į 2–3 dalis skersai. Patepkite aliejumi ir, bulvių kepimui jau einant į pabaigą, sudėkite smidrus į tą pačią skardą. Pakepkite apie 6–7 min., kad kiek suminkštėtų, skrustelėtų, bet išliktų traškūs.
4. Sudėkite ir supilkite visus padažui skirtus ingredientus į nedidelį užsukamą stiklainėlį, užsukite dangtelį ir gerai suplakite.
5. Iškepusias bulves ir smidrus suberkite į platų dubenį, kol dar šilti, užpilkite padažo, išmaišykite, pabarstykite kapotomis petražolėmis ir tiekite.