„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Užkandžiui ar garnyrui – pakepinti briuseliniai kopūstai su riešutais

Lietuvių virtuvėje ilgus metus karaliavo baltagūžiai kopūstai, tačiau pastaraisiais metais daugelis susipažino su visa kopūstų šeima. Mažiausi jos atstovai – briuseliniai kopūstai, ypač skanūs apvirti ir pakepinti, taip jie tampa puikiu garnyru ir prie šventinio kepsnio. Tačiau šįkart – dar kitoks jų receptas, kur mažas kopūstų galvutes reikės išskaidyti į lapelius.
Kepti briuseliniai kopūstai
Kepti briuseliniai kopūstai / Vida Press nuotr.

Ingredientai:

  • 800 g briuselinių kopūstų (rinkitės standžius ir neapvytusius);
  • 100 g graikinių riešutų;
  • 8 valg. šaukšt. tyro alyvuogių aliejaus;
  • druskos;
  • šviežiai maltų juodųjų pipirų;
  • 0,5 citrinos (geriau ekologiškos arba nušveistos su soda);
  • 1 valg. šaukšt. graikinių riešutų aliejaus (galite keisti 1 arbat. šaukšt. kepintų sezamų aliejaus).
Vida Press nuotr./Švieži briuseliniai kopūstai
Vida Press nuotr./Švieži briuseliniai kopūstai

Gaminimas:

1. Įkaitinkite orkaitę ir, paskleidę riešutus ant plačios skardos, 7–9 min. pakepinkite. Leiskite atvėsti, o tada stambiai sukapokite.

2. Nuimkite nuo briuselinių kopūstų gūželių išorinius lapelius, o tada išskaidykite jas lapeliais – tą lengviau padarysite nupjovę apatinę dalį, ties kuria gūželė buvo prisitvirtinusi prie koto.

3. Plačioje keptuvėje įkaitinkite porą šaukštų aliejaus ir berkite ketvirtadalį kopūstų lapelių, pakepinkite kelias minutes maišydami, kol kiek suminkštės, paryškės žalia spalva, kai kurie spės ir paskrusti. Taip per 4 kartus pakepinkite visus lapelius, o tada berkite į didelį dubenį.

4. Pabarstykite kopūstus pipirais, druska, nutarkuokite citrinos žievelę ir įspauskite jos sultis, išmaišykite. Apšlakstykite riešutų arba sezamų aliejumi ir suberkite riešutus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs
Reklama
Influencerė Paula Budrikaitė priėmė iššūkį „Atrakinome influencerio telefoną“ – ką pamatė gerbėjai?
Reklama
Antrasis kompiuterių gyvenimas: nebenaudojamą kompiuterį paverskite gera investicija naujam „MacBook“