Užkonservuota vasara: kvapnus vyšnių sirupas ir skonio pilnas pomidorų padažas

Vasara vis dar pačiame įkarštyje, tačiau metas pagalvoti ir apie šaltąjį sezoną. Nors konservuotų gėrybių – nuo uogienių, padažų iki marinuotų agurkėlių – lengva nusipirkti, tiems, kas nebijo iššūkių virtuvėje, smagu jų pasiruošti patiems.
Naminis pomidorų padažas
Naminis pomidorų padažas / Vida Press nuotr.

Kaip pastebi pranešime žiniasklaidai cituojama „Maximos“ Maisto gamybos departamento vadovė Brigita Baratinskaitė, nors kai kuriuos patiekalus ar jiems reikalingus ingredientus pasigaminti nėra sudėtinga, tačiau jie yra itin imlūs laikui, pavyzdžiui, vyšnių sirupas ar pomidorų padažas. Kita vertus, jei ryšitės šiam darbui, išties nepasigailėsite!

Vyšnių sirupas

Ingredientai:

  • apie 1 kg vyšnių;
  • 500 g cukraus.

Gaminimas:

1. Vyšnias nuplaukite, išimkite kauliukus ir iš uogų išspauskite sultis. Jeigu sultys nėra visiškai skaidrios, jas perkoškite.

2. Sultis supilkite drauge su cukrumi į puodą ir virkite ant nedidelės kaitros, kol sirupas taps blizgus ir sutirštės.

3. Dar karštą sirupą supilstykite į iškaitinus stiklainius, užsukite švariais dangteliais ir apverskite dangteliu žemyn, palikite visiškai atvėsti.

Iš tokio jau paruošto sirupo kiekio pavyks paruošti apie 3–5 litrus gėrimo.

Vida Press nuotr./Vyšnių sirupo gaminimas
Vida Press nuotr./Vyšnių sirupo gaminimas

Pomidorų padažas

Ingredientai:

  • 2 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus;
  • 1 vidutinis svogūnas;
  • 2 skiltelės česnako;
  • 1 nedidelė morka;
  • 1 nedidelis salieras;
  • 2 valg. šaukšt. smulkintų petražolių;
  • 0,5 arbat. šaukšt. džiovinto (arba 2 valg. šaukšt.) smulkinto šviežio baziliko;
  • 800 g šviežių, nuluptų, smulkintų ir be sėklų pomidorų;
  • 1 arbat. šaukšt. pomidorų pastos;
  • druskos;
  • pipirų.

Gaminimas:

1. Susmulkinkite svogūną, morką, salierą ir petražoles.

2. Keptuvėje ant vidutinės kaitros įkaitinkite alyvuogių aliejų, suberkite supjaustytas daržoves ir petražoles, pamaišykite. Sumažinkite kaitrą iki mažos ir uždengę keptuvę dangčiu kepkite 15–20 minučių nuolat pamaišydami, kol daržovės suminkštės. Tuomet padidinkite kaitrą iki vidutinės, sudėkite smulkintą česnaką ir pakepinkite apie 30 sekundžių. Sudėkite smulkintus pomidorus, baziliką ir pomidorų pastą, pagardinkite druska ir pipirais. Sumažinkite kaitrą iki mažos ir viską troškinkite apie 15 minučių neuždengus dangčiu.

3. Jeigu norisi vientisos padažo konsistencijos, be gabaliukų, sutrinkite jau pagamintą, dar šiltą padažą trintuvėje ir tik tuomet supilkite į stiklainį. Iš šio ingredientų kiekio turėtų išeiti apie 400–500 gramų padažo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis