Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Užtepėlės: 20 receptų

Orai lepina, kviečia iškylauti ir užkandžiauti. Pasisėdėjimui su artimaisiais ir draugais siūlome visą krūvą užtepėlių.
Pikantiška moliūgų užtepėlė
Pikantiška moliūgų užtepėlė / Fotolia nuotr.
Keptų paprikų užtepėlė
Receptas: Keptų paprikų užtepėlė
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
4.1 / 23
Receptas
Ingredientai
Paprikos: 1.00 vnt. (1 didelė arba 2 mažesnės raudonos)
Svogūnai: 2.00 vnt.
Alyvuogių aliejus: 6.00 valg. š.
Šaltai rūkyta šoninė 200.00 g
Pomidorų pasta 1.00 valg. š.
Bazilikai: 20.00 g (šviežių)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (maltų)
Kaip gaminti

1. Paprikas ir svogūnus supjaustykite mažais kubeliais ir pakepinkite ant aliejaus keptuvėje.

2. Daržovėms sumikštėjus, sudėkite kubeliais supjaustytą šoninę (skūrelę nupjaukite), įdėkite pomidorų pastą ir pastoviai maišant kepinkite 3 min. Atvėsinkite.

3. Į virtuvinį kombainą sudėkite atvėsintą paprikų masę, maskarponės sūrį ir gerai sutrinkite iki vientisos masės (neturint virtuvinio kombaino, tinka blenderis).

4. Sudėkite smulkiai supjaustytus bazilikus ir išmaišykite šaukštu.

Išėjo skani užtepėlė, tinkanti prie duoniukų ar skudintos duonytes... Užtepėlė tirštos konsitencijos ir maloniai tepasi...

Receptą atsiuntė Jolanta Muniuvienė

Suskleisti
Kriaušių ir svogūnų užtepėlė
Receptas: Kriaušių ir svogūnų užtepėlė
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.9 / 8
Receptas
Ingredientai
Kriaušės: 3.00 vnt. (didelės)
Imbieras: 1.00 vnt. (nedidelis gabalėlis šaknies)
Razinos: 1.00 sauja
Citrinos: 1.00 vnt. (0,5 - sulčių)
Česnakai: 2.00 skiltelės
Sultys: 80.00 ml (šviežiai spaustų apelsinų)
Actas: 50.00 ml (raudonojo vyno)
Cukrus: 100.00 g
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Cinamonas: 1.00 žiupsnelis
Gvazdikėliai: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

1. Razinas nuplaukite, perliekite verdančiu vandeniu, gerai nusausinkite, suberkite į stiklinį indą, užpilkite apelsinų sultimis ir palikite per naktį, kad razinos išbrinktų.

2. Imbiero šaknies gabalėlį sutarkuokite smulkia trintuve.

3. Kriaušes nulupkite, supjaustykite nedideliais kubeliais, apšlakstykite citrinų sultimis, kad nepatamsėtų. Kriaušes, imbierus, mirkytas razinas su visomis sultimis sukrėskite į puodą.

4. Česnakus nulupkite, sutraiškykite ir sumeskite į  puodą. Suberkite cukrų ir maišydama kaitinkite apie 20 min.

5. Galiausiai supilkite raudonojo vyno actą, suberkite visus prieskonius ir ant labai silpnos ugnies virkite dar apie 20–25 min. Paruoštą pagardą supilkite į užsukamą stiklinį indą ir laikykite šaldytuve.

Suskleisti
Baklažanų ir obuolių užtepėlė
Receptas: Baklažanų ir obuolių užtepėlė
4 asmenims
Pagaminsite per 50 min.
3.7 / 38
Receptas
Ingredientai
Baklažanai: 1.00 vnt. (didelis)
Obuoliai: 3.00 vnt. (dideli)
Pomidorai: 1.00 vnt.
Aliejus: 2.00 valg. š.
Sviestas: 2.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Cukrus: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Tabasko padažas: 2.00 valg. š.
Kaip gaminti
  1. Baklažaną perpjaukite išilgai pusiau, didesnes sėklas išgremžkite. Pabarstykite druska ir 10 minučių palikite. Nuplaukite, nusausinkite. Dėkite į skardą pjūviu į viršų. Apšlakstykite aliejumi. Kiškite į iki 180 įkaitintą orkaitę ir kepkite 8–10 minučių. Atvėsusį supjaustykite stambiais kubeliais.
  2. Svogūną ir karštu vandeniu nuplikytą pomidorą nulupkite ir susmulkinkite. Nuluptus obuolius supjaustykite kubeliais.
  3. Keptuvėje išlydykite sviestą, suberkite svogūnus ir pakepinkite. Sudėkite baklažanus, smulkintus pomidorus ir 3–4 minutes kepinkite. Sudėkite smulkintus obuolius, įberkite druskos, cukraus, pipirų, išmaišykite. Troškinkite apie 10 minučių. Palikite atvėsti. Tiekdami apibarstykite šviežiais smulkintais žalumynais. 
Suskleisti
 
Avinžirnių užtepėlė
Receptas: Avinžirnių užtepėlė
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.7 / 79
Receptas
Ingredientai
Avinžirniai: 200.00 g
Džiovinti pomidorai: 5.00 vnt. (saulėje džiovinti aliejuje)
Česnakai: 3.00 skiltelės
Citrinos: 1.00 vnt. (0,5 sulčių)
Alyvuogių aliejus: 5.00 valg. š.
Sezamo sėklos: 3.00 valg. š.
Kmynai: 1.00 arbat. š. (0,5)
Kanapių sėklos: 1.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Petražolės: 1.00 valg. š. (pagal skonį)
Kaip gaminti

1. Avinžirnius išvirkite, kaip nurodyta ant pakuotės, nukoškite ir atvėsinkite.

2. Saulėje džiovintus pomidorus labai gerai nuvarvinkite, nusausinkite popieriniu rankšluosčiu ir susmulkinkite.

3. Avinžirnius ir smulkintus saulėje džiovintus pomidorus suberkite į plakimo indą. Ten pat sukrėskite traiškytus česnakus, suberkite kmynus, kapotas petražoles.

4. Kanapių sėklas sugrūskite, paskrudinkite sausoje keptuvėje ir suberkite į tą patį indą.

5. Galiausiai supilkite aliejų, įspauskite citrinų sulčių, viską pagal skonį pasūdykite ir iki vientisumo išplakite elektriniu plakikliu arba kelis kartus permalkite mėsmale. Šaldytuve atvėsintą pagardą tiekite su skrudinta mėgstamos baltos duonos riekele.

Kulinaro patarimas. Jeigu turite mažai laiko, šią užtepėlę galite gaminti iš konservuotų avinžirnių.  

Suskleisti
Avokadų ir rikotos užtepėlė
Receptas: Avokadų ir rikotos užtepėlė
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
2.6 / 26
Receptas
Ingredientai
Avokadai: 2.00 vnt.
Parmezano sūris: 3.00 valg. š.
Svogūnai: 1.00 vnt.
Citrinos: 1.00 vnt.
Pistacijos: 2.00 valg. š.
Druska: 1.00 arbat. š.
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Česnakai: 1.00 skiltelės
Pienas: 500.00 ml (naminei rikotai)
Grietinėlė: 50.00 ml (riebi - naminei rikotai)
Sultys: 2.00 valg. š. (citrinų - naminei rikotai)
Kaip gaminti
  1.  Į prikaistuvį supilkite pieną, grietinėlę, suberkite druską. Statykite ant vidutinio stiprumo ugnies ir maišydama kaitinkite, kol skysčio paviršiuje pamatysite smulkius burbuliukus (neužvirinkite!). Stipriai maišydama supilkite citrinų sultis ir kaitinkite apie porą minučių. Nukelkite nuo ugnies. Maždaug po penkių minučių sukrekėjusią masę sukrėskite į marle ištiestą kiaurasamtį.
  2. Avokadus nulupkite, perpjaukite pusiau, išimkite kaulus. Minkštimą supjaustykite gabalėliais, apšlakstykite citrinų sultimis, pamaišykite. Suplakite tyrę. Sudėkite smulkintus svogūnus, trintus česnakus, naminę rikotą ir dar sykį viską suplakite. Suberkite tarkuotą parmezaną, grūstus riešutus, išmaišykite. Pagardinkite maltais pipirais, pasūdykite.
Suskleisti
Aštri pomidorų užtepėlė
Receptas: Aštri pomidorų užtepėlė
6 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.9 / 19
Receptas
Ingredientai
Pomidorai: 530.00 g (500 - šviežių ir 30 - džiovintų)
Alyvuogių aliejus: 1.00 valg. š.
Pipirai: 1.00 vnt. (0,25 - 0,5 aštraus raudono)
Svogūnai: 1.00 vnt. (0,5)
Migdolai: 100.00 g (trintų)
Garstyčios: 1.00 arbat. š. (geltonųjų sėklų)
Kaip gaminti

1. Pomidorus supjaustykite į keturias dalis, sudėkite į indą kartu su svogūnu, džiovintais pomidorais, geltonųjų grastyčių sėklom, ašriuoju pipiru (beje, verta jį paragauti iš anksto, nes kai kurie būna ypatingai aštrūs). Masę sutrinkite blenderiu.    

2. Įdėkite dalį trintų migdolų, įpilkite šaukštą aliejaus. Sutrinkite. Masė turi būti tiršta, jei reikia vis papildykite trintais migdolais. Kadangi mano pomidorai naminiai ir sultingi, tai panaudojau visus 100 g migdolų, bet kartais gali reikėti ir mažiau.    

3. Tyrelę gražiai įdėkite į indą ir patiekite kaip užtepėlę prie įvairių užkandžių.

Receptas iš tinklaraščio „Ievos receptai“

Suskleisti
Česnakinė baltojo sūrio užtepėlė
Receptas: Česnakinė baltojo sūrio užtepėlė
6 asmenims
Pagaminsite per 10 min.
3.6 / 68
Receptas
Ingredientai
Sūris: 250.00 g (baltasis)
Majonezas: 2.00 valg. š.
Garstyčios: 1.00 arbat. š. (1 - 2)
Vorčesterio padažas: 1.00 valg. š. (nebūtina)
Česnakai: 1.00 skiltelės (1 - 2)
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (virti - nebūtina)
Pienas: 3.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal sonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (pagal sonį)
Morkos: 2.00 vnt. (užkandai)
Žiediniai kopūstai: 1.00 vnt. (užkandai)
Salierai: 1.00 vnt. (užkandai)
Krekeriai: (užkandai) 1.00 vnt.
Kaip gaminti
  1. Į dubenį sutrupinkite baltąjį sūrį, įmaišykite majonezą, garstyčias, vorčesteršyro padažą, smulkintus česnakus, virtus kiaušinius ir pieną.
  2. Pagardinkite druska ir pipirais.
  3. Viską gerai sumalkite blenderiu ir padėkite į šaldytvą 30 min.
  4. Patiekite su supjaustytomis morkomis, salierais, kalafiorais ar krekeriais.

Recepto autorė Viktorija Ramašauskaitė

Suskleisti
Lašišų ir žalumynų užtepėlė
Receptas: Lašišų ir žalumynų užtepėlė
3 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.3 / 36
Receptas
Ingredientai
Lašiša: 200.00 g
Vermutas: 4.00 valg. š.
Žuvies sultinys: 150.00 ml
Laurų lapai: 1.00 vnt.
Pipirai: 6.00 vnt. (po kelis kvapiuosius ir juoduosius)
Apelsinai: 1.00 vnt.
Svogūnai: 1.00 vnt.
Imbieras: 10.00 g (gabalėlis)
Varškė: 150.00 g (tepamoji)
Laiškiniai česnakai: 1.00 sauja
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti
  1. Apelsiną, citriną gerai nuplaukite po tekančiu vandeniu, išspauskite sultis. Lašišą nuplaukite, nusausinkite, nulupkite odą. Imbiero šaknį nuplaukite, nulupkite, stambiai sutarkuokite. Nuplautus česnakų laiškus susmulkinkite.
  2. Į puodą supilkite žuvų sultinį, vermutą, įmeskite lauro lapą, suberkite pipirus. Statykite ant ugnies. Kai užvirs, ugnį sumažinkite ir virkite apie 10 minučių. Iš atvėsusios žuvies išrinkite ašakas.
  3. Tepamąją varškę ištrinkite su tarkuotais imbierais. Sudėkite smulkintą žuvį, svogūnus, supilkite apelsino sultis. Pagal skonį įberkite druskos, maltų juodųjų pipirų. Sutrinkite elektriniu plakikliu. Įmaišykite smulkintus česnakų laiškus. Tiekite su skrudinta tamsia ar šviesia itališka duonele.   
Suskleisti
Alyvuogių užtepėlė
Receptas: Alyvuogių užtepėlė
4 asmenims
Pagaminsite per 10 min.
3.4 / 20
Receptas
Ingredientai
Alyvuogės: 100.00 g (juodųjų, be kauliukų)
Kaparėliai: 2.00 valg. š.
Česnakai: 1.00 skiltelės
Alyvuogių aliejus: 100.00 ml
Citrinos: 1.00 vnt. (šaukštas šviežiai spaustų citrinų sulčių)
Druska: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 arbat. š. (stambiai maltų; pagal skonį)
Petražolės: 1.00 arbat. š.
Kaip gaminti
  1. Į virtuvės kombainą sudėkite alyvuoges, kaparėlius ir česnaką, maišykite, kol susidarys vientisa masė.
  2. Maišydama plona srovele supilkite alyvuogių aliejų. Pagardinkite padažą citrinų sultimis, druska ir pipirais.
  3. Tiekite su skrudinto batono riekelėmis papuošusi petražolės lapeliu.
Suskleisti
Avinžirnių užtepėlė
Receptas: Avinžirnių užtepėlė
1 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
2.8 / 8
Receptas
Ingredientai
Avinžirniai: 1.00 st. (daigintų)
Alyvuogių aliejus: 3.00 valg. š.
Tahini sėklų pastos 4.00 valg. š.
Kmynai: 1.00 arbat. š. (0,5 šaukštelio)
Petražolės: 20.00 g (ryšulėlis)
Citrinos: 1.00 vnt. (3 šaukštai šviežiai spaustų citrinos sulčių)
Druska: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Kaip gaminti

1. Daigintus avinžirnius, kmynus ir petražoles suberkite į trintuvą ir sutrinkite iki vientisos masės.

2. Į masę įkrėskite tahini pastą, supilkite aliejų, citrinų sultis, pasūdykite ir gerai išmaišykite.

Suskleisti
Sojų varškės užtepėlė
Receptas: Sojų varškės užtepėlė
2 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
2.0 / 3
Receptas
Ingredientai
sojų pupelių varškė 200.00 g
Salierai: 1.00 vnt. (stiebas)
Česnakai: 2.00 skiltelės
Morkos: 1.00 vnt. (pusė morkos)
Alyvuogių aliejus: 1.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Ciberžolė: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Tabasko padažas: 1.00 arbat. š. (keli lašai)
Imbieras: 1.00 arbat. š. (0,5 šaukštelio tarkuoto šviežio)
Citrinos: 1.00 vnt. (2–3 šaukštai sulčių)
Petražolės: 1.00 arbat. š. (kapotos)
Sezamo sėklos: 1.00 valg. š.
Duona: 1.00 vnt. (mėgstama duona)
Kaip gaminti

1. Saliero stiebą ir morką supjaustykite mažais gabalėliais. Česnako skilteles sutrinkite ir suberkite ant smulkintų daržovių. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir apie 2 minutes vis pamaišydami troškinkite daržoves, įpilkite tabasko padažo. Palikite atvėsti.

2. Sojų pupelių varškę sutrinkite šakute ir pagardinkite tarkuotu imbieru, citrinų sultimis bei malta ciberžole. Sudėkite atvėsusias daržoves ir atsargiai išmaišykite. Užbarstykite petražolių. Šiek tiek paskrudinkite sezamų sėklas ir užbarstykite ant kremo.

3. Paruoštą kremą tepkite ant mėgstamos skrudintos duonos.

Vegetariški patiekalai
Vegetariški patiekalai

Receptas iš knygos „Vegetariški patiekalai“,  kulinarė Asta Žvikevičienė

Suskleisti
Avokadų ir aitriosios paprikos užtepėlė
Receptas: Avokadų ir aitriosios paprikos užtepėlė
4 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.8 / 78
Receptas
Ingredientai
Avokadai: 1.00 vnt.
Pomidorai: 2.00 vnt.
Citrinos: 1.00 vnt.
Aitrioji paprika: 1.00 vnt. (1/2 žalios aitriosios paprikos)
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š. (pagal skonį)
Alyvuogės: 50.00 g (žaliosios (gali būti įdarytos))
Kaip gaminti

1. Pomidorus nuplikykite verdančiu vandeniu, pašalinkite odeles, sėklalizdžius ir supjaustykite kubeliais.

2. Avokadą nulupkite ir susmulkinkite.

3. Visas sudedamąsias dalis (avokadą, pomidorus, žalią aitriąją papriką, alyvuogių aliejų, citrinos sultis, žaliąsias alyvuoges) sudėkite į virtuvinį kombainą ir susmulkinkite iki vientisos masės.

4. Galite pagardinti druska ir juodaisiais pipirais. Skanaukite su balta duonele.  

Taip pat skaitykite:

Susipažinkite su aitriosiomis paprikomis!

 

Suskleisti
Lašišų užtepėlė
Receptas: Lašišų užtepėlė
8 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.3 / 97
Receptas
Ingredientai
Lašiša: 400.00 g (250 g šviežios lašišos filė ir 150 g rūkytos)
Vermutas: 4.00 valg. š. (baltas)
Žuvies sultinys: 150.00 ml
Citrinos: 1.00 vnt. (1 valg. š. nutarkuotų žievelių)
Laurų lapai: 2.00 vnt.
Kaparėliai: 1.00 valg. š.
Krapai: 1.00 sauja (švieži)
Sviestas: 80.00 g
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį, šviežiai malti)
Imbieras: 1.00 vnt. (nedidelis gabalėlis šaknies)
Kaip gaminti

1. Lašišą nuplaukite, nusausinkite, nulupkite odą.

2. Į puodelį supilkite sultinį, vermutą, įmeskite laurų lapelius, imbiero gabalėlį ir užvirinkite.

3. Į karštą sultinį įmeskite šviežią lašišą ir virkite apie 10 minučių, kol žuvis pradės byrėti.

4. Išgriebtą žuvį išdarinėkite, atvėsinkite, sumaišykite su kapota rūkyta lašiša.

5. Krapus nuplaukite ir sukapokite.

6. Krapus, kaparėlius, citrinų žieveles, 6 šaukštus nuoviro ir kambario temperatūros sviestą išsukite iki vientisos masės ir sumaišykite su lašišų gabaliukais.

7. Užtepėlę pagardinkite druska, šviežiai maltais juodaisiais pipirais ir iki vientisumo išplakite elektriniu plakikliu.

8. Tiekite gerai atvėsintą su krapais, citrinos skiltele ir itališkos šviesios ar tamsios duonos riekele.

Suskleisti
Pikantiška moliūgų užtepėlė
Receptas: Pikantiška moliūgų užtepėlė
4 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
3.7 / 27
Receptas
Ingredientai
Moliūgai: 300.00 g
Paprikos: 1.00 vnt. (oranžinė)
Česnakai: 4.00 skiltelės
Cukrus: 2.00 arbat. š.
Alyvuogių aliejus: 1.00 valg. š.
Šalavijai: 20.00 g (ryšulėlis šviežių)
Aitrioji paprika: 1.00 žiupsnelis
Druska: 1.00 žiupsnelis
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

1. Nulupkite moliūgą ir supjaustykite riekelėmis, papriką – stambiais šiaudeliais. Kepimo indą patepkite aliejumi, sudėkite moliūgus, paprikas, nuluptas česnako skilteles, pabarstykite druska, pipirais ir smulkiai kapotais šalavijais.

2. Pašaukite į iki 190 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite maždaug pusvalandį, kol suminkštės daržovės.

3. Keptas daržoves ir susidariusį skystį sukrėskite į virtuvinio kombaino indą, suberkite cukrų, aitriąją papriką (jei nemėgstate aitriai, skaninkite saldžiąja paprika) ir sutrinkite iki vientisos masės. Paragaukite, jei reikia, dar pasūdykite, pagardinkite prieskoniais.

4. Prieš patiekdama keletą valandų palaikykite šaldytuve. Pikantišką moliūgų užtepėlę tiekite kaip užkandį su kvietiniais trapučiais, skrudinta balta duona arba kaip garnyrą prie mėsos patiekalų.  

Suskleisti
Pikantiška žalumynų užtepėlė
Receptas: Pikantiška žalumynų užtepėlė
5 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.3 / 14
Receptas
Ingredientai
Mėtos: 3.00 g (kelios šakelės)
Bazilikai: 1.00 žiupsnelis
Petražolės: 1.00 sauja
Paprikos: 2.00 vnt. (po puse raudonos ir geltonos)
Kedrinės pinijos: 1.00 valg. š.
Česnakai: 2.00 skiltelės
Pesto padažas: 1.00 valg. š.
Parmezano sūris: 2.00 arbat. š. (tarkuoto)
Citrinos: 1.00 vnt. (0,5 - sulčių)
Aliejus: 4.00 valg. š.
Aitrioji paprika: 1.00 vnt. (gabalėlis)
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Kaip gaminti
  1. Aitriąją papriką perpjaukite per pusę, išvalykite, sumeskite į plakimo indą.
  2. Žoleles nuplaukite, nusausinkite, nuskabykite lapelius, plonąją kotelio dalį palikite.
  3. Česnako skilteles nulupkite, sukapokite, sumeskite į indą su prieskoninėmis žolelėmis ir paprika.
  4. Saldžiąsias paprikas išvalykite ir šiek tiek pasmulkinkite.
  5. Į indą su prieskoniais ir daržovėmis supilkite aliejų, citrinų sultis, sumeskite orkaitėje arba sausoje keptuvėje skrudintas pinijas, sukrėskite pestą ir viską iki vientisumo išplakite elektriniu plakikliu.
  6. Galiausiai masę pagal skonį pasūdykite, įmaišykite parmezaną. Pagardą sukrėskite į švarų stiklainį ir prieš tiekdama atvėsinkite šaldytuve.
  7. Skanu valgyti su sviestu aptepta ruginės duonos riekele.
Suskleisti
Varškės ir pomidorų užtepėlė
Receptas: Varškės ir pomidorų užtepėlė
5 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.4 / 75
Receptas
Ingredientai
Varškė: 100.00 g (100-150)
Pomidorai: 5.00 vnt.
Česnakai: 2.00 skiltelės
Svogūnai: 1.00 vnt.
Alyvuogių aliejus: 3.00 valg. š.
Bazilikai: 1.00 arbat. š. (džiovinti)
Druska: 1.00 arbat. š.
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Sultys: 1.00 valg. š.
Jogurtas: 1.00 valg. š.
Kaip gaminti
  1.  Pomidorus nuplaukite, supjaustykite ketvirčiais. Išdėliokite kepimo popieriumi ištiestoje skardoje, apibarstykite džiovintais bazilikais, druska, apšlakstykite alyvuogių aliejumi. Dėkite į iki 60 laipsnių įkaitintą orkaitę praviromis durelėmis ir kelias valandas džiovinkite.
  2. Česnakus nulupkite, sutrinkite specialiu įrankiu. Nuluptus svogūnus susmulkinkite. Varškę sudėkite į dubenį. Suberkite smulkintus svogūnus, trintus česnakus, įmeskite kelias šakeles šviežių bazilikų ir viską sutrinkite elektriniu maišytuvu. Sudėkite atvėsusius džiovintus pomidorus, įpilkite šlakelį šviežių citrinų sulčių ir dar sykį viską sutrinkite. Pagal skonį pasūdykite, pagardinkite maltais juodaisiais pipirais. Įmaišykite šaukštą natūralaus jogurto.
Suskleisti
Sūrio ir varškės užtepėlė
Receptas: Sūrio ir varškės užtepėlė
5 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.2 / 117
Receptas
Ingredientai
Varškė: 150.00 g (tepamas sūrelis)
Baklažanai: 1.00 vnt.
Česnakai: 2.00 skiltelės
Grietinėlė: 60.00 ml (plakamosios)
Sezamų aliejus: 1.00 valg. š.
Petražolės: 2.00 vnt. (kelios šakelės šviežių)
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Čiobreliai: 1.00 žiupsnelis (džiovintų - pagal skonį)
Kaip gaminti

1. Grietinėlę gerai atšaldykite ir išplakite iki standžių putų.

2. Baklažaną padalykite į keturias dalis, patroškinkite garuose, nugremžkite odelę ir susmulkinkite minkštimą.

3. Česnako skilteles nulupkite, sukapokite, pakepinkite šaukšte aliejaus, sumeskite smulkintus baklažanus ir trumpai apkepkite. Kai baklažanai baigs kepti, juos pagal skonį pasūdykite, pagardinkite smulkintais čiobreliais, maltais juodaisiais pipirais, atvėsinkite ir sukrėskite į plakimo indą.

4. Ten pat krėskite tepamąjį varškės sūrelį, smulkintą ožkų pieno sūrį, viską išplakite elektriniu plakikliu. Į paruoštą masę atsargiai įmaišykite plaktą grietinėlę – užtepėlė bus puresnė.

5. Paruoštą užtepėlę atvėsinkite ir tepkite ant skrudintos baltos duonos riekelės.

Suskleisti
Špinatų užtepėlė
Receptas: Špinatų užtepėlė
2 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
3.7 / 46
Receptas
Ingredientai
Špinatai: 200.00 g (šviežių lapelių)
Anakardžių riešutai: 1.00 sauja (saujelė)
Saulėgrąžos: 1.00 sauja (saujelė lukštentų)
Parmezano sūris: 100.00 g (tarkuoto)
Česnakai: 2.00 skiltelės
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š. (tyro)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti
  1. Špinatus nuplaukite, nusausinkite ir sumeskite į elektrinio smulkintuvo indą. Kartu su špinatais suberkite česnakus, tarkuotą parmezaną, druską.
  2. Anakardžius ir saulėgrąžas šiek tiek pakepinkite sausoje keptuvėje ir taip pat suberkite į smulkintuvą.
  3. Viską susmulkinkite iki vientisos masės.
  4. Galiausiai supilkite alyvuogių aliejų ir dar šiek tiek paplakite.
  5. Patiekite su skrebučiais, trapučiais, prancūzišku batonu ar itališka čiabata, įvairiomis duonelėmis. Galite tepti ir ant lavašo bei susukti į ritinėlį.
Suskleisti
Rūkytos žuvies užtepėlė
Receptas: Rūkytos žuvies užtepėlė
6 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.3 / 148
Receptas
Ingredientai
Žuvis: 400.00 g (karštai rūkytos)
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (kietai virti)
Grybai: 100.00 g (džiovintų baravykų arba kitų grybų)
Svogūnai: 1.00 vnt.
Majonezas: 2.00 valg. š.
Garstyčios: 1.00 arbat. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Citrinos: 1.00 vnt. (2 valg. š. - šviežių sulčių)
Aliejus: 2.00 valg. š. (kepimui)
Kaip gaminti
  1. Džiovintus grybus pamirkykite, kol šiek tiek suminkštės. Smulkiai supjaustykite ir apkepkite keptuvėje su smulkintu svogūnu.
  2. Rūkytos žuvies mėsą kruopščiai atskirkite nuo kaulų, atidžiai žiūrėkite, kad neliktų jokių ašakų.
  3. Žuvį, kepintus grybus ir visus kitus nurodytus produktus sudėkite į elektrinį smulkintuvą ir sutrinkite iki vientisos masės.
  4. Užtepėlė bus skanesnė, jei bent pusvalandį palaikysite šaldytuve. Galite jos pasigaminti daugiau.
  5. Sukrėskite į stiklainiuką ir galite laikyti šaldytuve 2–3 dienas.

 

Suskleisti
Kreminės varškės užtepėlė
Receptas: Kreminės varškės užtepėlė
3 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.7 / 90
Receptas
Ingredientai
Kreminė varškė: 120.00 g (arba kreminis sūris)
Miltelinis cukrus: 3.00 valg. š.
Citrinos: 1.00 vnt. (½ tarkuotos citrinos žievelės ir 1 arbat. š. sulčių)
Kaip gaminti
  1. Nedideliame dubenėlyje iki vientisos masės sumaišykite kreminę varškę, miltelinį cukrų, tarkuotą citrinos žievelę ir citrinos sultis.
  2. Laikykite šaldytuve. Patiekite kartu su moliūgų duona: tepkite ją ant riekelių ir skanaukite.
Suskleisti

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas