Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

V.Radzevičiaus šašlykų receptas: marinuosit vos pusvalandį, valgydami murksit iš skanumo

Keliautojas, televizijos ir radijo laidų bei kulinarinių knygų autorius, taip pat LIDL ambasadorius Vytaras Radzevičius kasmet grilį įdarbina visam šiltajam sezonui. Sako, jog ant jo ruošia kone viską – nuo čirvinių blynų iki kepsnių. Kepti šeimai ar būriui svečių jam tikras malonumas, nes maisto gaminimas susipina su bendravimas po atviru dangumi.
Vytaras Radzevičius ir puikieji jo šašlykai
Vytaras Radzevičius ir puikieji jo kepti šašlykai / Juliaus Kalinsko / 15min, LIDL nuotr.

Paklaustas, koks yra jo grilio patiekalas greitukas, sako, jog tai šašlykai, kurių receptu ir dalijasi. Tereikia geros mėsos, ją trumpai pamarinuoti, o rezultatas išeina puikus.

O štai kai nori svečius nustebinti ir kepimui gali skirti gerą pusdienį, V.Radzevičius imasi kepti ėriuką argentinietišku būdu, vadinamu asado: pusė ėriuko su visais kaulais kepama įtvirtinus prie laužo, kad kepsnys būtų kiek palinkęs link liepsnų. „Kepimas užtrunka iki 8 valandų, mėsa tuo pat metu ir kepa, ir rūkosi, be to, visą kepimo laiką ją reikia šlakstyti, tad prireikia pagalbininkų. Nors procesas užtrunka, visiems tai tampa atrakcija. Be to, iškepa daug mėsos, dviese tiek tikrai nesuvalgysi, užtenka visiems“, – šypsosi jis.

LIDL nuotr. /Vytaras Radzevičius
LIDL nuotr. /Vytaras Radzevičius

Vytaro Radzevičiaus trumpai marinuoti šašlykai

Ingredientai (6 valgytojams):

  • 1,2 kilogramo kiaulienos sprandinės;
  • 3–4 svogūnai;
  • stambiai grūstų juodųjų pipirų, pagal skonį;
  • druskos, pagal skonį.

Gaminame:

1. Mėsą supjaustykite maždaug degtukų dėžutės dydžio gabalėliais. Svogūnus supjaustykite griežinėliais.

2. Mėsą, svogūnus ir pipirus sudėkite į dubenį. Prasideda svarbiausioji dalis – viską maišydami gerai išminkykite rankomis, kad svogūno griežinėliai paleistų sultis, o šios susigertų į mėsą. Taip pat pravartu uždengti dubenį dangčiu ir stipriai pakratyti, kad mėsa gerai „atsidaužytų“ šonus.

4. Po pusvalandžio (o gali užtekt ir 20 min. marinavimo), pasūdykite mėsą, trumpai paminkykite ir verkite gabalus ant iešmo. Verkite taip, kad jie prisispaustų vienas prie kito, o nebūtų atsiskyrę.

5. Kepkite atidžiai vartydami ir sukiodami, kad mėsa keptų tolygiai. Po keliolikos minučių, kai kepsneliai apskrus, prapjaukite didžiausią ir akimis įvertinkite, ar mėsa iškepusi. Taip kepami kepsneliai bus sultingi ir nesukietėję.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Šašlykai
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Šašlykai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?