Paklaustas, koks yra jo grilio patiekalas greitukas, sako, jog tai šašlykai, kurių receptu ir dalijasi. Tereikia geros mėsos, ją trumpai pamarinuoti, o rezultatas išeina puikus.
O štai kai nori svečius nustebinti ir kepimui gali skirti gerą pusdienį, V.Radzevičius imasi kepti ėriuką argentinietišku būdu, vadinamu asado: pusė ėriuko su visais kaulais kepama įtvirtinus prie laužo, kad kepsnys būtų kiek palinkęs link liepsnų. „Kepimas užtrunka iki 8 valandų, mėsa tuo pat metu ir kepa, ir rūkosi, be to, visą kepimo laiką ją reikia šlakstyti, tad prireikia pagalbininkų. Nors procesas užtrunka, visiems tai tampa atrakcija. Be to, iškepa daug mėsos, dviese tiek tikrai nesuvalgysi, užtenka visiems“, – šypsosi jis.
Vytaro Radzevičiaus trumpai marinuoti šašlykai
Ingredientai (6 valgytojams):
- 1,2 kilogramo kiaulienos sprandinės;
- 3–4 svogūnai;
- stambiai grūstų juodųjų pipirų, pagal skonį;
- druskos, pagal skonį.
Gaminame:
1. Mėsą supjaustykite maždaug degtukų dėžutės dydžio gabalėliais. Svogūnus supjaustykite griežinėliais.
2. Mėsą, svogūnus ir pipirus sudėkite į dubenį. Prasideda svarbiausioji dalis – viską maišydami gerai išminkykite rankomis, kad svogūno griežinėliai paleistų sultis, o šios susigertų į mėsą. Taip pat pravartu uždengti dubenį dangčiu ir stipriai pakratyti, kad mėsa gerai „atsidaužytų“ šonus.
4. Po pusvalandžio (o gali užtekt ir 20 min. marinavimo), pasūdykite mėsą, trumpai paminkykite ir verkite gabalus ant iešmo. Verkite taip, kad jie prisispaustų vienas prie kito, o nebūtų atsiskyrę.
5. Kepkite atidžiai vartydami ir sukiodami, kad mėsa keptų tolygiai. Po keliolikos minučių, kai kepsneliai apskrus, prapjaukite didžiausią ir akimis įvertinkite, ar mėsa iškepusi. Taip kepami kepsneliai bus sultingi ir nesukietėję.