„Juk yra ir paprastesnių bei pigesnių būdų susigadinti nuotaiką. Todėl, šį kartą, jūsų dėmesiui visiškai paprastas, bet net neabejoju, kad tikrai naudingas – tobulai iškeptos vištienos krūtinėlės receptas.
Šiuo būdu vištienos krūtinėlę kepu jau labai seniai ir nė karto nesu nusivylusi. Ji visuomet būna ypatingai sultinga, minkšta ir tirpstanti burnoje. O panaudojimas tobulai iškeptos vištienos krūtinėlės patiekaluose – fantazijos reikalas. Įvairiausios salotos (pvz., Cezario), sumuštiniai pusryčiams, plonai supjaustyta kaip užkandis didesnių ar mažesnių vakarėlių metu ir t.t. Beje, jeigu tieksite vištienos krūtinėlę kaip užkandį, nepamirškite pasirūpinti padažu. Pasirinkimas pirktinių nemažas, bet mano favoritas yra šis – 3 šaukštai gero majonezo, 2 arbatiniai šaukšteliai „Sriracha“ padažo bei 0,5 arbatinio šaukštelio maltos rūkytos paprikos“, – rašo Vaida Bernatavičienė.
Skanios bei sultingos vištienos krūtinėlės!
Jums reikės:
- apie 500 g vištienos krūtinėlės be odos (viengubos),
- druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų,
- 2 šaukštų alyvuogių aliejaus
Kaip gaminti:
1. Išimkite vištienos krūtinėlę iš šaldytuvo 40-50 minučių prieš kepant, kad ji būtų kambario temperatūros.
2. Įkaitinkite orkaitę iki 200°C.
3. Vištienos krūtinėlę nuplaukite po šaltu tekančiu vandeniu ir labai gerai nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. Įtrinkite druska bei pipirais ir aptepkite šaukštu aliejaus.
4. Į keptuvę įpilkite likusį šaukštą aliejaus ir įkaitinkite ant aukštos ugnies (ne maksimalios).
5. Į įkaitintą keptuvę įdėkite vištienos krūtinėlę ir apkepkite iš abiejų pusių po 3 minutes iki gražios auksinės spalvos. Jeigu per greitai svyla – mažinkite temperatūrą.
6. Apkeptą krūtinėlę perdėkite į nedidelę metalinę skardelę ir pašaukite į orkaitę 20 minučių.
7. Praėjus nurodytam laikui, išimkite vištienos krūtinėlę iš orkaitės, lengvai pridenkite folija ir leiskite 10 minučių „pailsėti“, kad tolygiai pasiskirstytų mėsos sultys. Skanaus!