Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vaidos varškės blynai su obuoliais: minkštučiai, purūs ir neapsakomai skanūs

„Minkštučiai, purūs ir neapsakomai skanūs rudeniški varškės blyneliai su obuoliais. Žinoma, kepti juos galima ištisus metus, nes obuolių ir varškės visuomet rasite parduotuvėje, vis tik, dažniau juos prisimenu būtent rudenį, kuomet prasideda šviežių obuolių derlius“, – rašo Vaida Bernatavičienė, maisto tinklaraščio „Karšta košė“ kūrėja.
Varškės blynai su obuoliais
Varškės blynai su obuoliais / Vaidos Bernatavičienės nuotr.

„Šiuos blynelius kepdavau dar tuomet, kai nebuvo vaikų, o jiems gimus sėkmingai pamiršau, kol vieną dieną mano vyras juos priminė. Iš pradžių net nelabai supratau, apie kokius varškės blynus su obuoliais jis kalba ir iš karto puoliau ginčytis, kad jis kažką stipriai painioja. Norėdama įrodyti savo neginčijamą tiesą ėmiau vartyti receptų užrašus ir, kad ir kaip nesmagu būti neteisiam, radau tuos blynelius.

Vaidos Bernatavičienės nuotr. /Varškės blynai su obuoliais
Vaidos Bernatavičienės nuotr. /Varškės blynai su obuoliais

Taigi, beliko atšviežinti ne tik atmintį, bet ir receptą, kuris nuo pirminio varianto jau yra gerokai patobulėjęs. Šiandien pamiršti varškės blynelių su obuoliais jau neturiu šansų, nes, bent kartą per mėnesį, man juos primena ne vienas, o trys piliečiai. Nežinau ar kada minėjau, kad esu pakankamai abejinga saldiems patiekalams, bet šie blyneliai ir mane yra užkariavę. Taigi, labai raginu išbandyti šį paprastą ir ypatingai skanų receptą per artimiausius savaitgalio pusryčius ar vakarienę.

Patarimų šį kartą vos keli: obuolius blyneliams rinkitės kietesnius (galite naudoti ir rūgštesnius) ir kepkite juos lėtai, ant vidutinės mažos ugnies. Varškės blynus su obuoliais tiekite su savo mėgstama uogiene, klevų sirupu, grietine ar kitais priedais“, – rašo Vaida Bernatavičienė.

Skanaus!

Jums reikės:

  • 250 g pusriebės arba riebios varškės,
  • apie 400 g arba 2 didesnių obuolių (svoris nurodytas nenuluptų),
  • 4 vidutinio dydžio kiaušinių,
  • 100 g miltų,
  • 3-4 šaukštų cukraus (tikslus kiekis priklauso nuo obuolių rūgštumo),
  • 1 šaukšto šviežiai spaustų citrinos sulčių,
  • 0,5 arbatinio šaukštelio smulkiai sutarkuotos citrinos žievelės (tik geltonoji dalis),
  • 1 arbatinio šaukštelio vanilės ekstrakto,
  • 0,5 arbatinio šaukštelio malto cinamono,
  • nedidelio žiupsnelio druskos,
  • saulėgrąžų aliejaus kepimui.

Kaip gaminti:

1. Į didelį dubenį sudėkite varškę ir sutrinkite šakute.

2. Obuolius nuplaukite, nulupkite, perpjaukite per pusę, išpjaukite sėklalizdžius ir sutarkuokite burokine tarka į dubenį su varške. Ant viršaus supilkite citrinos sultis, žievelę, vanilės ekstraktą ir išmaišykite.

3. Atskirkite kiaušinių baltymus nuo trynių ir darykite tai labai atsargiai, kad į baltymus nepatektų trynio. Pasirinkite didesnį švarų dubenį (keraminį, metalinį ar stiklinį, tik ne plastikinį) ir į jį supilkite baltymus, o trynius į kitą.

4. Į dubenį su tryniais supilkite cukrų ir gerai išplakite šluotele, kol masė pabals, o tūris padidės.

5. Į baltymus įberkite nedidelį žiupsnelį druskos. Jeigu naudosite mikserį, baltymus plakti pradėkite mažomis apsukomis, kol baltymo struktūra suirs ir jie suputos, tuomet padidinkite greitį iki didžiausio ir plakite iki standžių putų.

6. Į atskirą dubenėlį įsijokite miltus, cinamoną ir gerai išmaišykite. Miltų mišinį suberkite į dubenį su varške bei obuoliais ir vėl išmaišykite.

7. Į dvi keptuves (aš blynus visuomet kepu dvejose, nes taip greičiau) įpilkite aliejaus, kad padengtų keptuvės dugną ir įkaitinkite ant vidutinės mažos ugnies. Kol baigsite maišyti tešlą keptuvės jau turėtų būti įkaitusios, taigi galėsite iš karto pradėti kepti.

8. Į dubenį su obuolių mase sudėkite išplaktus trynius ir išmaišykite.

9. Į tešlą per tris kartus atsargiai ir švelniai įmaišykite baltymus.

10. Į įkaitintą keptuvę dėkite po dosnų šaukštą tešlos, šaukšto nugarėle švelniai išlyginkite paviršių ir kepkite apie 2-3 minutes, kol apačia gražiai apskrus (blynai turi kepti lėtai, todėl jeigu procesas vyksta per greitai, mažinkite ugnį). Blynus apverskite, kepkite dar apie 1-2 minutes, kol ir kita pusė gražiai apskrus.

11. Iškeptus blynus tiekite su savo mėgstama uogiene, klevų sirupu ar kitais priedais. Skanaus!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai