Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Vaidos žuvies kotlečiukai su totorišku padažu – minkštučiai ir itin sultingi

„Patys skaniausi žuvies kotlečiukai, o bendras derinys su totorišku padažu – tobulai išbaigia patiekalą. Labai lengvi, minkštučiai ir itin sultingi, esu tikra, kad patiks net nedideliems žuvies fanams“, – rašo maisto tinklaraštininkė Vaida Bernatavičienė, tinklaraščio „Karšta košė“ kūrėja.
Žuvies kotletai su totorišku padažu
Žuvies kotletai su totorišku padažu / Vaidos Bernatavičienės nuotr.

„Dažniausiai kotlečiukams naudoju upėtakį arba lašišą, bet galite pabandyti ir su kita žuvimi. Nors, manau, kad būtent šiai riebokai žuviai nemažas kiekis žalumynų suteikia daugiau gaivumo ir itin tinka.

Šį receptą atradau ieškodama ką įdomesnio būtų galima pagaminti iš upėtakio, kurio gaunu dovanų ir nuolat. Už tai esu labai dėkinga mano sesers draugės sūnėnams, kurie yra užkietėję žvejai. Ačiū, vaikinai, tikiuosi, neapleisite šio naudingo hobio! Taigi, kai pirmą kartą pagaminau kotlečiukus pagal šį receptą, jis pas mus užsiliko ilgam. Kaskart man pasiūlius kokį kitą patiekalą su upėtakiu, pamatau graudžias akeles su klausimu: „o gal galim TŲ kotlečiukų?“

Įprastai šiuos žuvies kotlečiukus tiekiu tik su totorišku padažu ir kalnu žalių salotų, nes jie tikrai sotūs, bet jeigu norite, galite prie jų išvirti ar iškepti bulvių. Skaniausi kotlečiukai ką tik iškepti, nors pašildyti kitą dieną irgi puikūs. Likučius galite panaudoti ir sumuštiniams: aptepti duonos riekelę majonezu ar totorišku padažu, uždėti per pusę perpjautą kotlečiuką, riekelę pomidoro, salotos lapą ir karališki pusryčiai ant stalo.

Taigi, labai kviečiu išbandyti naują receptą ir valgyti daugiau žuvies, bet tik skaniai!

Vaidos Bernatavičienės nuotr. /Žuvies kotletai su totorišku padažu
Vaidos Bernatavičienės nuotr. /Žuvies kotletai su totorišku padažu

Kotlečiukų recepto šaltinis: www.honest-food.net

Padažo recepto šaltinis: www.recipetineats.com

Jums reikės:

500 g upėtakio arba lašišos filė be odos,

250 ml labai smulkiai supjaustytų svogūnų,

250 ml panko džiūvėsėlių,

2 vidutinio dydžio kiaušinių,

1 šaukšto Dižono garstyčių,

2 šaukštų majonezo,

2 arbatinių šaukštelių Vorčesterio padažo,

2 šaukštų smulkiai sukapotų plačialapių petražolių,

2 šaukštų smulkiai sukapotų šviežių krapų,

2 šaukštų smulkiai supjaustytų svogūnų laiškų,

2 šaukštų sviesto,

druskos,

šviežiai maltų juodųjų pipirų

augalinio aliejaus kepimui (saulėgrąžų, alyvuogių ar kt.)

Totoriškam padažui:

250 ml majonezo,

1 šaukšto labai smulkiai supjaustytų marinuotų agurkėlių,

1,5 arbatinio šaukštelio smulkiai sukapotų šviežių krapų,

1 arbatinio šaukštelio smulkiai sukapotų plačialapių petražolių,

1 arbatinio šaukštelio smulkiai supjaustytų konservuotų kaparėlių,

1 šaukšto šviežiai spaustų citrinos sulčių,

0,5 arbatinio šaukštelio cukraus,

druskos,

šviežiai maltų juodųjų pipirų.

Kaip gaminti:

1. Visus padažui skirtus ingredientus sumaišykite dubenėlyje, paragaukite, ar netrūksta druskos ir uždengę laikykite šaldytuve, kol gaminsite kotlečiukus.

2. Į keptuvę sudėkite sviestą ir įkaitinkite ant vidutinės mažos ugnies. Suberkite smulkiai supjaustytus svogūnus ir retkarčiais pamaišydami kepkite apie 5-6 minutes arba, kol pradės gelsti, bet neapskrus. Išimkite iš keptuvės ir leiskite atvėsti.

3. Upėtakio filė nuplaukite po šaltu tekančiu vandeniu ir gerai nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. Pincetu išimkite visas ašakas. Kelis kartus pirštais perbraukite per filė, kad įsitikintumėt, jog daugiau neliko.

4. Upėtakio filė supjaustykite mažais kubeliais ir suberkite į didesnį dubenį. Į nedidelį dubenėlį įmuškite kiaušinius ir išplakite iki vientisos konsistencijos.

5. Į dubenį su upėtakiu sudėkite visus likusius ingredientus (išskyrus aliejų kepimui) bei apkeptus svogūnus, pabarstykite druska, pipirais ir gerai išmaišykite.

6. Pasiruoškite kepimo skardą ar didesnę lėkštę, kur dėsite suformuotus kotlečiukus ir išklokite ją kepimo popieriumi (kad nepriliptų).

7. Pasiruoškite indą su šaltu vandeniu, jame laikas nuo laiko suvilgysite rankas lipdydami kotlečiukus, taip stipriai palengvinsite sau darbą, nes juos bus lengviau formuoti jie ir bus lygesniu paviršiumi.

8. Imkite po dosnų šaukštą žuvies masės, suformuokite kotlečiuką ir perkelkite jį ant pasiruoštos skardos ar lėkštės. Sulipdytus kotlečiukus įdėkite bent 20 minučių į šaldytuvą, tai padės džiūvėsėliams sugerti drėgmę, jie bus tvirtesnės struktūros ir kepdami nesuirs.

9. Į keptuvę ar dvi (dvejose greičiau iškepsite) įpilkite aliejų ir įkaitinkite ant vidutinės mažos ugnies. Sudėkite kotlečiukus (kad nesiliestų) ir lėtai kepkite iš vienos pusės apie 5-6 minutes, kol gražiai apskrus. Apverskite ir kepkite iš kitos pusės dar apie 4-5 minutes.

10. Iškeptus žuvies kotlečiukus tiekite su totorišku padažu, žaliomis salotomis ar kitu savo mėgstamu garnyru. Skanaus!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi