Ingredientai:
- 500 g miltų;
- 1 arbat. šaukšt. kepimo miltelių;
- 0,5 arbat. šaukšt. druskos;
- 220 g sviesto, kambario temperatūros;
- 180 g cukraus;
- 2 dideli kiaušiniai, kambario temperatūros;
- 1 arbat. šaukšt. vanilės ekstrakto arba pastos;
- 1 stiklinė saldainių (kiekį galite reguliuoti patys).
Gaminimas:
1. Vidutinio dydžio dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius ir druską.
2. Kitame dubenyje arba elektrinio kombaino inde išsukite sviestą su cukrumi, kol masė bus lengva ir balkšva. Supilkite ir vanilės ekstraktą ar pastą. Po vieną įmuškite kiaušinius ir kaskart gerai išsukite, kad susimaišytų su sviesto ir cukraus mase.
3. Į šlapiąjį mišinį suberkite sausąjį, taip pat dėkite ir saldainiukus, išmaišykite, o kai bus galima, švelniai paminkykite. Suvoliokite rutulį, susukite į maistinę plėvelę ir dėkite į šaldytuvą.
4. Porą plačių kepimo skardų išklokite kepimo popieriumi. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros.
5. Iš sutvirtėjusios tešlos formuokite rutuliukus – jų dydis gali įvairuoti nuo graikinio riešuto iki stalo teniso kamuoliuko. Dėkite rutuliukus ant skardų palikdami didelius tarpus.
6. Dėkite į orkaitę ir kepkite apie 15–18 min. priklausomai nuo sausainių storio. Leiskite sausainiams pirmiausiai pravėsti skardoje, o tada perkelkite atšalti ant grotelių.