Raugintų kopūstų sriuba duonos kepaliukuose
4 asmenims. Pagaminsite per 2 val.
Produktai
1 kg raugintų kopūstų; 750 ml tirpaus daržovių sultinio; 3 morkos; 1 poras; 2 valg. š. sviesto; 5 valg. š. moliūgų sėklų; 1 lauro lapas; 2 kadagių uogos; 4 valg. š. grietinės; 4 nedideli baltos duonos kepaliukai.
Kaip gaminti
1. Kopūstus sudėti į verdantį sultinį, įmesti laurų lapelį, kadagių uogas ir virti, kol kopūstai suminkštės.
2. Porą nuvalyti, supjaustyti griežinėliais ir pakepinti keptuvėje įkaitintame svieste. Sudėti stambiai sutarkuotas morkas ir dar truputį pakepinti. Suminkštėjusias daržoves sukrėsti į verdančius kopūstus, suberti moliūgų sėklas ir baigti virti.
3. Nupjauti duonos kepaliukų viršų, išskobti dalį minkštimo. Šiuos savotiškus dubenėlius padžiovinti orkaitėje prieš pat patiekiant sriubą. Į apdžiūvusius ir įkaitusius pripilti sriubos, pagardinti grietine ir iš karto patiekti.
SIŪLOME IŠBANDYTI!
SOTU |
||
PIKANTIŠKA |
||
MAŽIAU KALORIJŲ |
||
VEGETARIŠKA Rytietiški makaronai |
||
Taip pat skaitykite: