Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vakarienė lieknėjantiems: 15 receptų

Kokie gardūs, sotūs ir nekaloringi patiekalai tinka vakarienei? Kviečiame išsirinkti.
Įdaryti burokėliai
Įdaryti burokėliai / Shutterstock nuotr.
Cukinijų ir porų salotos
Receptas: Cukinijų ir porų salotos
4 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.4 / 54
Receptas
Ingredientai
Cukinijos: 2.00 vnt.
Porai: 1.00 vnt.
Obuoliai: 2.00 vnt. (rūgštūs)
Apelsinai: 1.00 vnt. (pusės apelsinų sultys)
Citrinos: 1.00 vnt. (sultys ir marinatui 1 valg. š. sulčių)
Bazilikai: 2.00 arbat. š. (lapeliai)
Česnakai: 3.00 skiltelės (marinatui)
Aliejus: 4.00 valg. š. (marinatui)
Rozmarinai: 1.00 arbat. š. (marinatui džiovintų)
Medus: 1.00 valg. š. (marinatui)
Aitrioji paprika: 1.00 vnt. (marinatui pusė ankšties)
Cukrus: 1.00 arbat. š.
Druska: 1.00 arbat. š. (ir marinatui pagal skonį)
Kaip gaminti

1. Cukinijas labai plonai supjaustykite šiaudeliais.

2. Paruoškite marinatą: aitriąją papriką išvalykite, susmulkinkite. Česnakus nulupkite, sukapokite ir sumaišykite su citrinų sultimis, aliejumi ir išlydytu medumi. Marinatą pasūdykite, pagardinkite rozmarinais.

3. Cukinijų juosteles užpilkite marinatu ir per naktį palikite šaldytuve.

4. Porą nuplaukite, supjaustykite plonais griežinėliais ir truputį pamaigykite rankomis, kad išsiskirtų sulčių.

5. Obuolius nulupkite, perpjaukite per pusę, išskobusi sėklalizdžius, supjaustykite šiaudeliais, apšlakstykite citrinų sultimis, kad nepatamsėtų, ir suberkite į indą su porais. 

6. Galiausiai sudėkite gerai nuvarvintas marinuotas cukinijas, suberkite druską, cukrų, apšlakstykite citrinos ir apelsino sultimis, suberkite rankomis (jie nepajuos) plėšytus bazilikų lapelius ir gerai išmaišykite.

7. Valgykite su baltos duonos skrebučiais.

Pagaminsite per 20 min. (neskaičiuojant marinavimo laiko).

Suskleisti
Kiniškos sojų varškės salotos
Receptas: Kiniškos sojų varškės salotos
4 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.5 / 18
Receptas
Ingredientai
Pievagrybiai: 200.00 g
Morkos: 100.00 g
Moliūgai: 100.00 g
Porai: 2.00 vnt. (nedideli)
Varškė: 200.00 g (sojų)
Sezamų aliejus: 2.00 valg. š.
Sojų padažas: 1.00 valg. š. (pagal skonį)
Druska: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Rudasis cukrus: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Aliejus: 2.00 valg. š. (kepti)
Kaip gaminti

1. Sojų varškę supjaustykite didesniais kubeliais. Panardinkite juos 1–2 min. į verdantį vandenį. Išgriebkite, nusausinkite ir berkite į keptuvę su 2 šaukštais įkaitinto sezamo aliejaus. Kepkite, kol gražiai apskrus.

2. Pievagrybius ir porus susmulkinkite, morkas ir moliūgą supjaustykite nedideliais kubeliais, berkite į gilią keptuvę su įkaitintu aliejumi. Kepkite, kol daržovės suminkštės ir gražiai apskrus.

3. Tada supilkite sojos padažą, cukrų ir druską, gerai išmaišykite, suberkite skrudintus sojų varškės kubelius, uždenkite keptuvę dangčiu ir patroškinkite dar apie 2 min.

4. Patiekti galite vienas arba su ryžiais bei saldžiarūgščiu padažu.

Suskleisti
Užkandėlė su krevetėmis
Receptas: Užkandėlė su krevetėmis
3 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.8 / 8
Receptas
Ingredientai
Salotos: 1.00 vnt. (Gūžė mėgstamų)
Krevetės: 150.00 g (šaldytų arba šviežių didelių arba mažesnių)
Česnakai: 4.00 skiltelės
Aitrioji paprika: 1.00 vnt. (gabalėlis)
Aliejus: 2.00 valg. š.
Citrinos: 1.00 vnt. (pusės citrinos sulčių)
Krapai: 1.00 valg. š.
Petražolės: 1.00 valg. š.
Druska: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Cukrus: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Kaip gaminti
  1. Šviežias arba atšildytas krevetes gerai nusausinkite.
  2. Salotas nuplaukite, nusausinkite, sudėkite į sandariai uždaromą indą ir pusvalandžiui pastatykite į šaldytuvą – bus traškesnės.
  3. Česnakus susmulkinkite. Aitriąją papriką perpjaukite per pusę, irgi susmulkinkite.
  4. Česnakus ir smulkintą aitriąją papriką suberkite į aliejų ir kelias minutes pakepinkite.
  5. Kai prieskoninės daržovės apskrus, suberkite kapotus žalumynus, krevetes ir kaitinkite tol, kol krevetės sušils. Galiausiai pagardinkite viską citrinų sultimis, žiupsneliu druskos ir atvėsinkite.
  6. Lėkštėse išdėliokite po kelis salotų lapus, ant viršaus krėskite krevečių.
  7. Užkandėlę valgykite su skrudintos baltos duonos riekele.
Suskleisti
Įdaryti burokėliai
Receptas: Įdaryti burokėliai
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.4 / 69
Receptas
Ingredientai
Burokėliai: 6.00 vnt. (vidutinio dydžio virti)
Obuoliai: 6.00 vnt. (rūgštūs)
Ryžiai: 6.00 valg. š. (biriai virtų)
Razinos: 2.00 valg. š.
Sviestas: 2.00 valg. š.
Grietinė: 100.00 g (15 proc. riebumo)
Riešutai: 1.00 valg. š. (kapotų)
Cinamonas: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis)
Druska: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis)
Pipirai: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis)
Kaip gaminti

1. Burokėlius nulupkite, išskobkite vidų, pabarstykite druska, pipirais.

2. Obuolius nulupkite, stambiai sutarkuokite ir sumaišykite su ryžiais, razinomis bei cinamonu.

3. Šia mase įdarytus burokėlius sudėkite į karščiui atsparų indą, ant kiekvieno uždėkite po šaukštą grietinės, užberkite riešutų. Į indą įpilkite truputį vandens, įdėkite sviesto ir kepkite orkaitėje apie 30 min.

Plačiau skaitykite: Gurmaniški patiekalai iš burokėlių

Suskleisti
Žaliavalgiški blyneliai
Receptas: Žaliavalgiški blyneliai
4 asmenims
Pagaminsite per 6 val. 15 min.
3.9 / 32
Receptas
Ingredientai
Obuoliai: 500.00 g
Bananai: 3.00 g
Saldžiavaisio pupmedžio milteliai: 2.00 arbat. š.
Kaip gaminti
  1. Obuolius nulupkite, išimkite sėklas, supjaustykite gabaliukais ir sudėkite į elektrinį smulkintuvą. Taip pat įdėkite ir kelis bananus, pora šaukštelių saldžiavaisio pupmedžio miltelių ir viską susmulkinkite iki vientisos masės.
  2. Formuokite plonus blynelius ir pašaukite į džiovyklę 6 val.
  3. Į blynelių vidų galima įvynioti bananą. Valgykite su trintomis uogomis arba su kuo mėgstate.

Recepto autorė Agnė Putinienė

! Šio recepto nuotrauka nėra autentiška

Suskleisti
Grikių blynai
Receptas: Grikių blynai
4 asmenims
Pagaminsite per 50 min.
3.4 / 94
Receptas
Ingredientai
Miltai: 130.00 g (po 65 g kvietinių ir grikių miltų)
Varškė: 225.00 g
Kiaušiniai: 3.00 vnt. (3-4)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Soda: 5.00 g
Cukrus: 2.00 valg. š.
Pienas: 120.00 ml
Aliejus: 2.00 valg. š. (kepimui)
Kaip gaminti

1. Kiaušinius išplakite su cukrumi, druska ir pienu.

2. Įmaišykite sodą, varškę ir miltų masę.

3. Įkaitinkite keptuvėje aliejų ir dėkite po šaukštą tešlos į keptuvę. Kepkite kiekvieną blyno pusę, kol gražiai paruduos. SKANAUS!

Recepto autorė Jūratė Jankauskienė

! Šio recepto nuotrauka nėra autentiška

Suskleisti
Salotos su karšta lašiša
Receptas: Salotos su karšta lašiša
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.8 / 32
Receptas
Ingredientai
Lašiša: 200.00 g
Salotos: 1.00 vnt. (1 didelė gūžė romėniškų salotų)
Paprikos: 1.00 vnt. (raudona)
Krapai: 5.00 g (šakelė, pagal skonį)
Pomidorai: 10.00 vnt. (maži)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Aitrioji paprika: 1.00 žiupsnelis (džiovinta)
Alyvuogių aliejus: 3.00 valg. š.
Medus: 5.00 valg. š.
Citrinos: 1.00 vnt. (pusė)
Kaip gaminti

1. Supjaustykite visas daržoves. Romėnišas salotas aš visada sulaužau rankomis (lieka visas jų traškumas ir taip greičiau :) ).

2. Pasigaminkite medaus padažą: į nedidelį indą sudėkite medų, žiupsnelį druskos, išspauskite citriną (svarbu, kad neliktų kauliukų) ir maišykite, kol medus ištirps. Tuomet supilkite alyvuogių aliejų. Sumaišykite ir pilkite paruoštą padažą ant salotų.

3. Lašišą pakepinkite su druska, pipirais ir džiovintu čiliuku.

Receptas iš tinklaraščio „Ievos receptai“

Suskleisti
Vegetariškas įdarytas baklažanas
Receptas: Vegetariškas įdarytas baklažanas
4 asmenims
Pagaminsite per 25 min.
3.8 / 29
Receptas
Ingredientai
Baklažanai: 2.00 vnt. (dideli)
Alyvuogių aliejus: 100.00 ml
Agurkai: 1.00 vnt. (0.5 ilgavaisio)
Svogūnai: 1.00 vnt. (0.5)
Paprikos: 1.00 vnt. (0.5 žaliosios)
Česnakai: 2.00 skiltelės
Citrinos: 1.00 vnt. (0.5)
Apelsinai: 1.00 vnt. (0.5)
Svogūnų laiškai: 1.00 sauja
Petražolės: 2.00 valg. š. (2 - 3)
Raudonėliai: 1.00 arbat. š. (0.5)
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Kaip gaminti
  1. Perpjaukite pusiau baklažanus ir dėkite perpjautomis pusėmis žemyn į keptuvę. Apkepkite abi puses po 2 min. ir, apibarsčius pipirais ir druska, įtrinkite sutraiškyto česnako.
  2. Išskaptuokite baklažanus nesuplėšydami baklažano odelės.
  3. Keptuvėje apkepkite sukapotus svogūnus, petražoles ir raudonėlį. Įdėkite į masę išskaptuotą baklažanų vidurį, įpilkite išsunktas citrinų ir apelsinų sultis ir leiskite pasitroškinti 2 min. Sudėkite supjaustytas kubeliais likusias daržoves ir leiskite minutę pasitroškinti ant silpnos ugnies.
  4. Paruoštą įdarą sudėkite į baklažanų laivelius ir dėkite į 180 laipsnių Celsijaus orkaitę kepti 15 min.
  5. Patiekite su apelsino griežinėliu.

Recepto autorė Viktorija Ramašauskaitė

Suskleisti
Virti kiaušiniai be lukšto
Receptas: Virti kiaušiniai be lukšto
2 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.7 / 64
Receptas
Ingredientai
Kiaušiniai: 4.00 vnt.
Pomidorai: 2.00 vnt.
Sviestas: 2.00 valg. š.
Prieskoniniai žalumynai: 2.00 valg. š. (mėgstamų -svogūnų, petražolių)
Kaip gaminti
  1. Atsiplėškite maistinės plėvelės kvadratą ir ją įtieskite į puodelį/plastikinį indelį/dubenėlį...
  2. Užberkite smulkintų žalumynų/svogūniukų...
  3. Užvirkite didesnį puodą su vandeniu. Vandens turėtų būti apie 5 cm aukščio, kad nepasidėtų verdami kiaušiniai ant dugno...
  4. Uždėkite po gabalytį sviesto į dubenėlius su plėvele, arba šiek tiek kokoso aliejaus (nebūtinai; viskas pavyko ir be to). Įkulkite po kiaušinį į plėvele išklotus dubenėlius, plėvelės kraštus suimkite ir suriškite siūlu, ar tiesiog gerai užsukite...
  5. Į užvirusį vandenį puode dėkite plėvele susuktus lauknešėlius taip, kad dangčiu prispaustumėte lauknešėlių galus, ir jie laikytųsi bei taip virtų...
  6. Virkite apie 10-12 minučių, arba kol pabals baltymas. Nepervirkite.
  7. Sugriebkite lauknešėlių kraštelius ir atidenkite puodo dangtį. Lauknešėlius atidarykite ir kiaušinius išverskite ant špinatų lapų, ant žalių salotų lapų ar ant apskrudintais krašteliais juodos duonos riekės... Pabarstykite druska ar pipiriukais... 

Receptas iš tinklaraščio KEISTAI PAPRASTA

Suskleisti
Grūdėtosios varškės ir avokadų salotos
Receptas: Grūdėtosios varškės ir avokadų salotos
1 asmenims
Pagaminsite per 10 min.
3.9 / 197
Receptas
Ingredientai
Varškė: 250.00 g (grūdėtoji)
Avokadai: 1.00 vnt.
Česnakai: 1.00 skiltelės
Džiovinti pomidorai: 1.00 sauja (saulėje džiovinti)
Bazilikai: 1.00 žiupsnelis (geriausia švieži, bet tinka ir džiovinti)
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Kaip gaminti
  1. Į dubenėlį sukrėskite grūdėtąją varškę, trintą česnaką, smulkintus džiovintus pomidorus ir gabalėliais pjaustytą avokadą.
  2. Pagardinkite smulkintais šviežiais arba džiovintais bazilikais, jei reikia pagal skonį pasūdykite.
  3. Gerai sumaišykite ir patiekite nedidelėse salotinėse arba išskobto avokado žievės puselėse su ledkalnio ar kitų mėgstamų salotų lapeliais.
  4. Skanu šias salotas ir užtepti ant trapučio, skrebučio ar aptepti tortiliją ir suvynioti jąį ritinėlį. Ypač gardu ir gurmaniška su orkaitėje keptais burokėlių griežinėliais.
Suskleisti
Kopūstų sriuba.
Receptas: Nekaloringa kopūstų sriuba
4 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.2 / 232
Receptas
Ingredientai
Svogūnai: 6.00 vnt.
Paprikos: 2.00 vnt. ((saldžiosios, žalios))
Pomidorai: 2.00 vnt. ((2 stiklainiai konservuotų pomidorų))
Grybai: 250.00 g
Salierai: 1.00 vnt.
Kopūstai: 1.00 vnt.
Morkos: 3.00 vnt.
Daržovių sultinys: 2.00 vnt. ((galima ir 3 pagal skonį))
Druska: 1.00 žiupsnelis
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti
  1. Susmulkinkite visas daržoves;
  2. Pjaustytus svogūnus lengvai apkepkite keptuvėje su aliejumi;
  3. Į keptuvę dėkite pjaustytas saldžiąsias paprikas ir dar minutę pakaitinkite;
  4. Visą keptuvės turinį, supjaustytus kopūstus, morkas, salierą, grybus ir konservuotus pomidorus dėkite į puodą, pagardinkite žiupsneliu druskos, pipirų, įmeskite daržovių sultinio kubelius ir įpilkite 12 puodelių vandens;
  5. Ant vidutinės ugnies sriubą virkite tol, kol daržovės suminkštės.
Suskleisti
Bolivinių balandų ir keptų moliūgų salotos
Receptas: Bolivinių balandų ir keptų moliūgų salotos
2 asmenims
Pagaminsite per 50 min.
3.9 / 60
Receptas
Ingredientai
Moliūgai: 200.00 g
Kynvos (bolivinės balandos): 200.00 g (bolivinių balandų kruopų)
Sūris: 100.00 g („Fitaki“ ar kito panašaus minkšto sūrio)
Saulėgrąžos: 1.00 sauja (gliaudytų)
Gražgarstės: 1.00 sauja (saujelė)
Rozmarinai: 1.00 žiupsnelis (džiovinto)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (maltų)
Aliejus: 2.00 valg. š.
Kaip gaminti
  1. Bolivinių balandų kruopas iš vakaro užmerkite. Kitą dieną išskalaukite ir išvirkite šiek tiek pasūdytame vandenyje. Jei norite, kad būtų naudingesnės, virkite kuo trumpiau. Vandens galite ir nesūdyti.
  2. Moliūgą nulupkite ir supjaustykite vidutinio dydžio kubeliais. Apšlakstykite aliejumi, pagal skonį pasūdykite ir pagardinkite juodaisiais pipirais bei žiupsneliu rozmarinų.
  3. Moliūgo kubelius išmaišykite, kad tolygiai pasiskirstytų prieskoniai, suberkite į kepimo skardą ir kepkite apie 40–45 min. 200 laipsnių orkaitėje.
  4. Virtas bolivinių balandų kruopas gražiai suberkite į lėkštes, ant jų berkite keptus moliūgus, išdėliokite „Fitaki“ sūrio gabalėlius. Apibarstykite saulėgrąžų sėklomis ir gražgarsčių lapeliais. Salotas taip pat galite apšlakstyti šlakeliu šviežiai spaustų citrinų sulčių bei trupučiu alyvuogių aliejaus.
Suskleisti
Dietiniai vegetariški sumuštiniai
Receptas: Dietiniai vegetariški sumuštiniai
1 asmenims
Pagaminsite per 10 min.
3.7 / 45
Receptas
Ingredientai
Duona: 2.00 riekės (mėgstamos kvadratinės formos)
Kreminė varškė: 2.00 valg. š. (mėgstamo tepamojo varškės sūrelio)
Burokėliai: 1.00 vnt. (nedidelio virto)
Avokadai: 1.00 vnt. (prinokęs)
Citrinos: 1.00 vnt. (2 valg. š. - sulčių)
Saulėgrąžų daigai: (saujelė) 1.00 sauja
Gražgarstės: 1.00 sauja (saujelė)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (maltų)
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Kaip gaminti
  1. Burokėlį sutarkuokite, apšlakstykite citrinų sultimis, pagal skonį pasūdykite, pagardinkite  pipirais.
  2. Duonos riekes perpjaukite perpus, kad taptų trikampio formos.
  3. Ant duonos trikampėlio tepkite šauktą varškės sūrelio, uždėkite tarkuotų burokėlių, avokado gabalėlių,  kelias gražgarstes ir saulėgrąžų daigus. Ant viršaus dėkite kitą duonos trikampėlį ir šiek tiek paspauskite, kad  sumuštinis taptų tvirtesnis.
  4. Puikus pasirinkimas vakarienei ar dietiniams pietums. Jei norite, kad sumuštinis būtų dar sveikesnis, rinkitės viso grūdo bemielę duoną.
Suskleisti
Juodųjų lęšių salotos su vištiena
Receptas: Juodųjų lęšių salotos su vištiena
2 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.4 / 20
Receptas
Ingredientai
Vištiena: 90.00 g (filė)
Lęšiai: 30.00 g (juodieji)
Vyšnios: 26.00 g (puselės)
Žalioji citrina: 20.00 g (skiltelėmis)
Burokėliai: 20.00 g (lapai)
Petražolės: 12.00 g (šviežios)
Moliūgo sėklos: 12.00 g
Pistacijų branuoliai: 8.00 g
Kopūstai: 6.00 g (kiškio)
Čiobreliai: 2.00 g (šviežių)
Kaip gaminti
  1. Į puodą įpilkite 150 ml vandens ir užvirkite. Suberkite nuplautus lęšius, sudėkite nuplautas petražoles.
  2. Į puodą įstatykite indą su skylutėmis, skirtą virti garuose, sudėkite žaliosios citrinos skilteles ir vištienos filė, uždenkite dangčiu ir garinkite 20–25 min.
  3. Visus ingredientus sudėkite į lėkštę ir pagardinkite padažu.
  4. Rekomenduojamas saulėje džiovintų pomidorų ir apelsinų padažas.

Patiekalų energinės vertės skaičiuoklė – spauskite ČIA

Receptas iš knygos „Salotų anatomija“.

Knygos „Salotų anatomija“ viršelis.
Knygos „Salotų anatomija“ viršelis.

 

Suskleisti
Kepti brokoliai
Receptas: Kepti brokoliai su citrina
2 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
3.6 / 29
Receptas
Ingredientai
Alyvuogių aliejus: 3.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Citrinos: 2.00 arbat. š. ((tarkuotos žievelės))
Kaip gaminti
  1. Brokolio žiedelius sudėliojame kepimo skardoje.
  2. Alyvuogių aliejų sumaišome su druska, pipirais bei tarkuota citrinos žievele.
  3. Gautu padažu tolygiai apšlakstome brokolius ir kepame juos orkaitėje, įkaitintoje iki 180 laipsnių, apie pusvalandį.

Skanaus!

Suskleisti

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kai norai pildosi: laimėk kelionę į Maldyvus keturiems su „Lidl Plus“
Reklama
Kalėdinis „Teleloto“ stebuklas – saulėtas dangus bene kiaurus metus
Reklama
85 proc. gėdijasi nešioti klausos aparatus: sprendimai, kaip įveikti šią stigmą
Reklama
Trys „Spiečiai“ – trys regioninių verslų sėkmės istorijos: verslo plėtrą paskatino bendradarbystės centro programos