Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vakarienei – 20 patiekalų su kuskusu

Kruopainiai (dar žinomi kuskuso pavadinimu) – tai produktas ir patiekalas, plačiai naudojamas Magribo virtuvėje. Puikus angliavandenių šaltinis.
Kuskusas su 5 rūšių prieskoniais ir kefyru su rozmarinais
Kuskusas su 5 rūšių prieskoniais ir kefyru su rozmarinais / „Kotanyi“ nuotr.

Kuskusas gaminamas iš rupiai maltų kietųjų kviečių. Kruopos specialiame negiliame inde šlakstomos vandeniu ir tarp delnų trinamos, kol lieka smulkūs rutuliukai. Jie sijojami per rėtį ir džiovinami saulėje.

Iš kruopainių gaminamos salotos, troškiniai, jų dedama į įdarus, valgomi su įvairiais padažais. Siūlome Ji24.lt receptų:

Kuskusas turkiškai
Receptas: Kuskusas turkiškai
2 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.2 / 34
Receptas
Ingredientai
Kuskusas: 1.00 st.
Agurkai: 1.00 vnt.
Pomidorai: 1.00 vnt.
Česnakai: 2.00 skiltelės
Pomidorų pasta 2.00 valg. š.
Sezamų aliejus: 2.00 valg. š.
Citrinos: 1.00 vnt.
Salotos: 50.00 g
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (maltų)
Kaip gaminti

1. Kuskusą užpilkite verdančiu vandeniu. Uždenkite indą dangčiu ir pusvalandžiui palikite, kol kuskusas išbrinks.

2. Supjaustykite salotas, agurką ir pomidorą.

3. Pagaminkite padažą: išspauskite iš citrinos sultis, įdėkite pomidorų pastos, įpilkite sezamo aliejaus, suberkite smulkintą česnaką, prieskonių, pasūdykite ir gerai išmaišykite.

Jei norite, kad kuskuso salotos būtų ryškesnės spalvos, dėkite daugiau pomidorų pastos.

Receptą atsiuntė Neringa Laurinaitienė

Suskleisti
Marokietiškas kuskusas
Receptas: Marokietiškas kuskusas
2 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
4.3 / 22
Receptas
Ingredientai
Migdolai: 1.00 sauja
Razinos: 1.00 sauja (geltonųjų)
Pomidorai: 250.00 g (vyšninių)
Kuskusas: 1.00 puodelis (kruopų)
Vanduo: 2.00 puodelis (verdančio)
Sviestas: 20.00 g (šalto)
Kuminai: 1.00 arbat. š. (malto)
Česnakai: 1.00 arbat. š. (miltelių)
Petražolės: 1.00 vnt. (pundelio šviežių)
Svogūnų laiškai: 1.00 sauja (pundelio)
Citrinos: 1.00 vnt. (0,5 - sulčių)
Alyvuogių aliejus: 20.00 ml (šlakelis)
Medus: 1.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Kaip gaminti
  1. Migdolus pasmulkinkite peiliu, sumaišykite su razinomis, užpilkite šlakeliu karšto vandens ir po 10–15 minučių mišinį nusunkite.
  2. Svogūnus supjaustykite plonomis riekelėmis ir berkite į keptuvę su įkaitintu šlakeliu aliejaus.
  3. Įdėkite šaukštą medaus ir kepkite, kol svogūnai taps skaidrūs ir minkšti. Viską sumaišykite su riešutų bei razinų mišiniu, česnako, kumino milteliais.
  4. Pomidoriukus perpjaukite pusiau, apšlakstykite alyvuogių aliejumi, pabarstykite druska ir pipirais.
  5. Kepkite kol šiek tiek suminkštės ir sudėkite į dubenį su svogūnų mišiniu.
  6. Kuskuso kruopas berkite į keptuvę su įkaitintu šlakeliu aliejaus, užpilkite verdantį vandenį ir citrinos sultis. Jei reikia, padruskinkite.
  7. Kepkite ant vidutinės kaitros, kol kruopos išbrinks ir taps sausos bei birios, tada viską suberkite į kepimo formą ir uždėkite gabalėliais supjaustytą sviestą.
  8. Įmaišykite svogūnų mišinį su pomidorais bei smulkintus žalumynus.
  9. Kepimo formą apdenkite folija ir pašaukite į orkaitę.
  10. Kepkite 180 laipsnių temperatūroje, apie 15–20 minučių. Patiekite karštą.

Receptas iš: g-blogas.lt

Suskleisti
Kuskuso apkepėlė
Receptas: Kuskuso apkepėlė
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.1 / 14
Receptas
Ingredientai
Vištiena: 150.00 g (keptos)
Sūris: 150.00 g („Džiugo“)
Kuskusas: 200.00 g
Svogūnai: 20.00 g
Prieskoniai (mėgstami) 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

1. Kuskuso kruopas užpilkite verdančiu vandeniu ir brinkinkite 20-30 min.

2. Vėliau sudėkite jas į kepimo indą, ant kruopų suberkite pjaustytą keptą vištieną, supjaustytus svogūnų laiškus, užbarstykite prieskonių, užtarkuokite „Džiugo“ sūrio ir pašaukite į orkaitę 15-20 min.

Receptą atsiuntė Neringa Laurinaitienė  

Suskleisti
Kuskuso salotos
Receptas: Kuskuso salotos
3 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.7 / 35
Receptas
Ingredientai
Kuskusas: 300.00 g
Citrinos: 1.00 vnt.
Džiovinti pomidorai: 1.00 vnt. (nedidelis indelis)
Fetos sūris: 100.00 g (nedidelis indelis, supjaustyto kubeliais)
Kedrinės pinijos: 40.00 g (sauja išlukštentų)
Alyvuogės: 1.00 vnt. (nedidelis indelis juodųjų be kauliukų)
Vanduo: 250.00 ml (virinto)
Druska: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Bazilikai: 10.00 g (keli šviežių bazilikų lapeliai)
Kaip gaminti
  1. Į šiltą virintą vandenį išspauskite citrinos sultis. Kruopas suberkite į dubenį, šį uždėkite ant puodo su verdančiu vandeniu. Kruopas užpilkite citrina parūgštintu vandeniu, dubenį uždenkite puodo dangčiu ir palikite brinkti.
  2. Paruoškite kitus produktus: bazilikų lapelius susmulkinkite, alyvuoges perpjaukite pusiau. Fetą ir pomidorus nuvarvinkite, jei reikia, pomidorus dar pasmulkinkite. Fetą galima pakeisti pigesniu nenokintu sūriu, pvz., mocarela. Jį reikėtų supjaustyti kubeliais ir nors trumpam pamerkti į nuo pomidorų nupiltą aliejų.
  3. Kai kuskuso kruopos užtektinai išbrinks, nukaiskite puodą, kruopas, įpylus šlakelį aliejaus, gerai išmaišykite, kad nesušoktų į gumuliukus, ir palikite ataušti (maišant salotas visi komponentai turi būti vienodos temperatūros).
  4. Ataušusias kruopas sumaišykite su pomidorais, sūriu, alyvuogėmis, riešutukais, bazilikais, pagal skonį pasūdykite, jei reikia, dar įpilkite nuo pomidorų likusio aliejaus.

 

Suskleisti
Kuskuso desertas su braškėmis ir migdolais
Receptas: Kuskuso desertas su braškėmis ir migdolais
2 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
4.0 / 6
Receptas
Ingredientai
Kuskusas: 250.00 g
Medus: 2.00 valg. š.
Braškės: 50.00 g
Migdolai: 50.00 g
Cinamonas: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

1. Kuskusą suberkite į indą ir užpilkite vedančiu vandeniu. Palikite 20 min. išbrinkti.

2. Į kuskusą suberkite cinamoną ir medų, smulkintus migdolus, braškes. Išmaišykite ir dėkite į desertinius indelius. Skanaus!

Receptą atsiuntė Neringa Laurinaitienė

Suskleisti
Vištiena su kuskusu
Receptas: Vištiena su kuskusu
3 asmenims
Pagaminsite per 50 min.
3.0 / 16
Receptas
Ingredientai
Vištiena: 400.00 g (filė)
Morkos: 2.00 vnt.
Salierai: 2.00 vnt. (lapkočiai)
Kuskusas: 1.00 st. (virto)
Svogūnai: 1.00 vnt.
Krakmolas: 1.00 valg. š.
Aliejus: 2.00 valg. š.
Sojų padažas: 2.00 valg. š.
Juodieji pipirai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį maltų)
Rudasis cukrus: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Sezamo sėklos: 50.00 g (skrudintų)
Kaip gaminti

1. Vištieną nuplaukite ir stambiai supjaustykite.

2. Svogūną ir salierus susmulkinkite, morkas nulupkite, supjaustykite vidutinio dydžio juostelėmis.

3. Gilioje keptuvėje įkaitintame aliejuje pakepinkite svogūnus, sudėkite vištieną ir maišydama apkepkite iš visų pusių.

4. Tada supikite sultinį, suberkite morkas, salierus ir troškinkite ant mažos ugnies apie 10 min., kol mėsa suminkštės, bet daržovės liks traškios.

5. Į keptuvę supilkite sojų padažą, pagal skonį įberkite pipirų ir cukraus.

6. Krakmolą sumaišykite su trečdaliu stiklinės šalto vandens, supilkite į patiekalą ir vėl užvirkite.

7. Tiekite su puriai išvirta kuskuso koše apibarsčiusi skrudintomis sezamų sėklomis.

Suskleisti
Citrininis šamas su kuskusu ir vyšniniais pomidoriukais
Receptas: Citrininis šamas su kuskusu ir vyšniniais pomidoriukais
4 asmenims
Pagaminsite per 35 min.
3.1 / 22
Receptas
Ingredientai
Kuskusas: 250.00 g
Citrinos: 1.00 vnt.
Raudonasis svogūnas: 100.00 g (smulkiai kapoto)
Vyšniniai pomidoriukai (ketvirčiais supjaustyti) 12.00 vnt.
Alyvuogių aliejus: 1.00 valg. š.
Šamo filė (4 gabalėliai) 400.00 g
Druska: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Pipirai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Rozmarinai: 1.00 valg. š. (kapotų šviežių)
Aliejus: 1.00 valg. š. (saulėgrąžų)
Kaip gaminti

1. Kuskusą paruoškite pagal instrukcijas ant dėžutės. 

2. Citrinos žievelę sumaišykite su paprikos milteliais, druska ir pipirais.

3. Prieskonių mišiniu įtrinkite šamo filė.

4. Kitame dubenyje sumaišykite keptus atvėsintus svogūnus, pomidorus, alyvuogių aliejų ir pusės citrinos sultis.

5. Į keptuvę pilkite šaukštą alyvuogių aliejaus, įkaitinkite.

6. Šamo filė kepkite iš abiejų pusių po 2-3 minutes.

7. Paruoštą kuskusą šiek tiek pamaišykite šakute, tada sudėkite daržoves ir išmaišykite. Įmaišykite kapotus rozmarinus. Keletą lapelių palikite papuošti.

8. Kuskusą su daržovėmis berkite į lėkštę, šalia ar ant viršaus dėkite iškeptą šamo filė. Apibarstykite kapotais rozmarinais.

Skonis: 10/10. Šamas minkštutis, sultingas ir labai skanus. Tam, kad prisigertų prieskonių jam tikrai nereikia daug laiko. O kuskusas su šviežiais vyšniniais pomidoriukais puikiai su juo dera.

Skanaus!

Tinklaraštis „Saulėta virtuvė“

Suskleisti
Kuskuso garnyras
Receptas: Kuskuso bokšteliai
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 45 min.
3.1 / 7
Receptas
Ingredientai
Kuskusas: 230.00 g
Vanduo: 500.00 ml (verdančio arba sultinio)
Pomidorai: 2.00 vnt.
Citrinos: 1.00 vnt. (šlakelis citrinos sulčių)
Aliejus: 1.00 valg. š. (patepti formelėms)
Kaip gaminti

1. 230 g kuskuso kruopų užpilti 0,5 l verdančio vandens arba sultinio (jei pilamas vanduo, reikės daugiau prieskonių), išmaišyti ir palikti pusvalandį brinkti.

2. Į išmirkusias kruopas įmaišyti 2 kubeliais supjaustytus pomidorus, pasūdyti, pagardinti šlakeliu citrinų sulčių.

3. Masę sudėti į aliejumi pateptas formeles (rinktis tokias, kurias galima kaitinti orkaitėje ar mikrobangų krosnelėje). Masę gerai suspausti ir bent valandą palaikyti šaldytuve. Prieš patiekiant bokštelius pakaitinti (geriau – neišverstus iš formelių).

4. Šis garnyras tinka prie pikantiškų mėsos kepsnių.

Suskleisti
Kuskuso ir mėsos žaismas
Receptas: Kuskuso ir mėsos žaismas
3 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.0 / 3
Receptas
Ingredientai
Malta mėsa 500.00 g
Paprikos: 2.00 vnt.
Kuskusas: 100.00 g
Ryžiai: 200.00 g
Prieskoniai (mėgstami) 1.00 žiupsnelis
Svogūnai: 1.00 vnt.
Kaip gaminti

1. Supjaustykite spalvingas paprikas, svogūnus susmulkinkite.

2. Kuskusą užpilkite verdančiu vandeniu ir leiskite išbrinkti.

3. Keptuvėje pakepkite maltą mėsą, įberkite prieskonius, paprikas ir svogūną bei kuskusą.

4. Išvirkite ryžius su trupučiu kariu ir tiekite.

Skanaus!

Receptą atsiuntė Neringa Laurinaitienė

Suskleisti
Spalvingosios kuskuso salotos
Receptas: Spalvingosios kuskuso salotos
2 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.2 / 6
Receptas
Ingredientai
Kuskusas: 110.00 g (kruopų)
Sultinys: 200.00 ml (vištienos arba daržovių)
Citrinos: 1.00 vnt.
Migdolai: 25.00 g (drožlės)
Razinos: 25.00 g
Petražolės: 4.00 valg. š. (smulkintų lapelių)
Alyvuogių aliejus: 1.00 valg. š.
Druska: 1.00 arbat. š. (pusė)
Kaip gaminti

1. Nutarkuokite geltonąjį citrinos žievelės sluoksnį, iš pusės vaisiaus išspauskite sultis.

2. Sultinį užvirinkite su aliejumi ir druska. Nukelkite nuo ugnies ir, visą laiką maišydami, po truputį suberkite kruopas. Suberkite citrinos žieveles, dar kartą pamaišykite, uždenkite ir palikite 10 min. brinkti.

3. Puodą su kuskusu vėl užkaiskite, supilkite citrinos sultis ir kaitinkite maždaug 5 min., šakute maigydami į gumulėlius sušokusias kruopas.

4. Razinas nuplaukite ir nuvarvinkite. Abrikosus pamirkykite vandenyje ir supjaustykite nedideliais gabalėliais. Migdolų drožles pakepinkite sausoje keptuvėje.

5. Gatavą kuskusą ataušinkite, sumaišykite su migdolų drožlėmis, abrikosais, razinomis ir petražolėmis. Galima pagardinti maltais juodaisiais pipirais.

Knyga „100 receptų sergantiems diabetu“
Knyga „100 receptų sergantiems diabetu“

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „100 receptų sergantiems diabetu “, kulinarė Asta Žvikevičienė

Suskleisti
Kuskusas su avinžirniais  ir mėtų padažu
Receptas: Kuskusas su avinžirniais ir mėtų padažu
4 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
3.6 / 40
Receptas
Ingredientai
Kuskusas: 400.00 g
Vanduo: 500.00 ml (verdantis)
Citrinos: 1.00 vnt. (2 arbat. š. tarkuotų žievelių)
Pomidorai: 4.00 vnt. (vidutinio dydžio)
Agurkai: 130.00 g
Raudonasis svogūnas: 1.00 vnt. (nedidelis)
Petražolės: 2.00 valg. š. (smulkintos)
Avinžirniai: 400.00 g (konservuoti)
Jogurtas: 140.00 g (natūralus - padažui)
Sultys: 2.00 valg. š. (citrinų -padažui)
Mėtos: 2.00 valg. š. (smulkintos - padažui)
Kaip gaminti

1. Kuskusą užpilkite verdančiu vandeniu, suberkite citrinų žieveles ir palaikykite uždengę 5 minutes.  Kol kuskusas išbrinks, pasiruoškite mėtų padažą – dubenyje gerai sumaišykite jam skirtus produktus.

2. Į išbrinkusį kuskusą sudėkite smulkintus pomidorus, agurką, svogūną, petražoles ir konservuotus avinžirnius. Užpilkite mėtų padažu.

Knyga „30 minučių virtuvėje“
Knyga „30 minučių virtuvėje“

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „30minučių virtuvėje“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Suskleisti
Pomidorai su kuskusu
Receptas: Pomidorai su kuskusu
4 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.8 / 12
Receptas
Ingredientai
Pomidorai: 4.00 vnt. (šviežių, didelių)
Špinatai: 4.00 sauja (šviežių)
Kuskusas: 100.00 g
Daržovių sultinys: 200.00 ml
Kalendros: 10.00 g (žiupsnis)
Aliejus: 1.00 arbat. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Citrinos: 1.00 vnt. (sultys - pagal skonį)
Kedrinės pinijos: 1.00 valg. š. (pagal skonį)
Kaip gaminti
  1. Pomidorus nuplaukite, perpjaukite pusiau.  
  2. Pusę špinatų susmulkinkite.
  3. Į dubenį suberkite kruopas, užplikykite verdančiu pasūdytu sultiniu. Įpilkite šaukštelį aliejaus, išmaišykite, indą uždenkite, palikite kruopas 15–20 minučių brinkti.
  4. Į atvėsusias kruopas suberkite kalendras, išmaišykite. Sudėkite smulkintus špinatus, dar sykį išmaišykite.
  5. Jei mėgstate, pagal skonį įberkite maltų juodųjų pipirų.
  6. Į lėkštes dėkite po dvi pomidorų puseles. Aplink paberkite likusių šviežių špinatų, juos apšlakstykite citrinų sultimis.
  7. Ant pomidorų puselių uždėkite po porą šaukštų kuskuso su špinatais, pabarstykite sausoje keptuvėje skrudintų kedrinių pinijų.   
  8. Tiekite su batono skrebučiais.
Suskleisti
Kuskusu ir mėsa įdarytos paprikos
Receptas: Kuskusu ir mėsa įdarytos paprikos
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.3 / 26
Receptas
Ingredientai
Kuskusas: 200.00 g
Paprikos: 4.00 vnt. (raudonos saldžiosios)
Aliejus: 1.00 valg. š.
Svogūnai: 1.00 vnt.
Faršas: 200.00 g
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Rozmarinai: 1.00 arbat. š. (0,5 džiovintų)
Petražolės: 4.00 valg. š. (kapotų)
Kaip gaminti

1. Kuskuso kruopas išbrinkinkite verdančiame vandenyje.

2. Paprikas perpjaukite per pusę, išvalykite sėklas.

3. Keptuvėje įkaitintame aliejuje pakepinkite supjaustytą svogūną, sudėkite maltą mėsą, įberkite druskos, pipirų, rozmarinų, petražolių ir maišant pakepinkite.

4. Kepintą mėsą sumaišykite su kuskusu ir įdarykite paprikų puseles. Kepkite 225 laipsnių orkaitėje 5–10 minučių.

Knyga „Geri receptai“
Knyga „Geri receptai“

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Geri receptai“, kulinarė Asta Žvikevičienė

 

Suskleisti
Kuskuso salotos su petražolėmis
Receptas: Kuskuso salotos su petražolėmis
2 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.9 / 9
Receptas
Ingredientai
Kuskusas: 100.00 g
Agurkai: 1.00 vnt.
Pomidorai: 3.00 vnt. (1 didelis ir 2 vyšniniai)
Petražolės: 1.00 sauja (kapotų garbanotų)
Alyvuogių aliejus: 50.00 ml
Druska: 1.00 žiupsnelis
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti
  1. Pagal pakuotės instrukciją paruoškite kuskusą.
  2. Pomidorą ir agurką supjaustykite nedideliais kubeliais.
  3. Dubenyje sumaišykite kruopas su daržovėmis, įberkite pipirų ir pasūdykite.
  4. Išdėliokite į salotines, pabarstykite petražolėmis, puoškite pjaustytais vyšniniais pomidorais.
  5. Prieš valgant apšlakstykite alyvų aliejumi.
Suskleisti
Kuskuso salotos
Receptas: Žalios salotos su kuskusu
7 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.7 / 22
Receptas
Ingredientai
Kuskusas: 175.00 g
Vanduo: 250.00 ml
Agurkai: 1.00 vnt. (didelis)
Pomidorai: 10.00 vnt. (slyviniai)
Mėtos: 1.00 sauja (švieži lapeliai)
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š.
Citrinos: 1.00 vnt.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Fetos sūris: 270.00 g
Kaip gaminti
  1. Į nedidelį puodą supilkite vandenį ir užvirkite. Į verdantį vandenį suberkite kuskusą ir žiupsnelį druskos. Išmaišykite. Iš karto išjunkite ugnį, uždenkite prikaistuvį dangčiu ir palikite pastovėti 10–12 min., kol kuskuso kruopos bus paruoštos. Tuomet nuimkite dangtį, sumaišykite šakute ir palikite atvėsti.
  2. Brokolinį kopūstą išskaidykite žiedynėliais ir taip pat išvirkite žiupsneliu druskos pagardintame vandenyje. Atvėsinkite.
  3. Agurką supjaustykite plonais šiaudeliais, slyvinius pomidoriukus – skiltelėmis. Mėtų lapelius sukapokite.
  4. Į dubenį suberkite atvėsusį kuskusą, suberkite atvėsusius ir nusausintus brokolinių kopūstų žiedynėlius, agurkų šiaudelius, pomidorų skilteles ir kapotas mėtas. Apšlakstykite šlakeliu alyvuogių aliejaus, išspauskite citrinų sultis, pagardinkite žiupsniu druskos, pipirų ir suberkite trupintą fetą. Gerai sumaišykite.
  5. Uždenkite dubenį maistine plėvele ir palaikykite šaldytuve 1–2 val. prieš tiekdamos į stalą. Skanaus!
Suskleisti
Kuskusu ir vištiena įdarytos paprikos
Receptas: Kuskusu ir vištiena įdarytos paprikos
4 asmenims
Pagaminsite per 50 min.
3.4 / 28
Receptas
Ingredientai
Paprikos: 4.00 vnt. (raudonos saldžiosios)
Kuskusas: 200.00 g
Fetos sūris: 125.00 g
Vištiena: 100.00 g (filė)
Cukinijos: 1.00 vnt. (nedidelė)
Čiobreliai: 5.00 g (džiovintų)
Rozmarinai: 5.00 g (džiovintų)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (maltų)
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š.
Bazilikai: 1.00 arbat. š. (keli lapeliai)
Pomidorai: 4.00 vnt. (vyšniniai pomidoriukai)
Kaip gaminti

1. Dubenyje sumaišykite kuskusą su prieskoniais ir užpilkite 200 ml verdančio vandens. Palikite 3 min., kol kruopos išbrinks.

2. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir pakepinkite gabalėliais pjaustytą vištieną, tada sudėkite cukinijas. Baigiant kepti sumaišykite su kuskusu ir feta.

3. Paprikas perpjaukite pusiau, išimkite sėklas ir įdarykite kuskuso mišiniu. Puseles sudėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą ir kepkite 200 °C orkaitėje 30–35 min. Papuoškite šviežiais bazilikų lapeliais ir pomidorų puselėmis.

Suskleisti
Saldus kuskusas
Receptas: Saldus kuskusas
4 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
2.4 / 5
Receptas
Ingredientai
Kuskusas: 250.00 g
Miltelinis cukrus: 5.00 valg. š.
Razinos: 50.00 g
Sviestas: 50.00 g
Cinamonas: 1.00 arbat. š.
Kaip gaminti

1. Kuskusą suberkite į nedidelį puodą, užpilkite 300 ml verdančio vandens, uždenkite ir palikite išbrinkti. Tai užtruks maždaug valandą.

2. Nuplaukite razinas ir abrikosus, pamirkykite šiltame vandenyje. Kai abrikosai suminkštės, supjaustykite vaisius nedideliais gabalėliais.

3. Užkaiskite puodą su kuskusu, sudėkite sviestą, įmaišykite miltelinį cukrų, razinas ir abrikosų gabalėlius, maišydama pakaitinkite porą minučių.

4. Išdėliokite kuskusą į lėkštes ir pabarstykite cinamonu. Šį desertą galite tiekti ir šaltą aukštose taurėse.

Kulinaro patarimas. Kuskusą dar galite pagardinti riešutais. Ypač tinka nesūdytos pistacijos. Jei tokių neturite, trumpai pamirkykite sūdytas pistacijas šiltame vandenyje, kad nusiplautų druska.

Pagaminsite per 20 min. (neskaičiuojant mirkymo laiko).

Suskleisti
"Rožės" iš vištienos ir kuskuso
Receptas: „Rožės“ iš vištienos ir kuskuso
4 asmenims
Pagaminsite per 2 val.
4.0 / 2
Receptas
Ingredientai
Kuskusas: 250.00 g
Svogūnai: 8.00 vnt. (didesni)
Paprikos: 1.00 vnt. (raudona saldžioji)
Morkos: 1.00 vnt.
Moliūgai: 150.00 g (nulupto)
Cukinijos: 150.00 g (nuluptos)
Vištiena: 300.00 g (virtos)
Aliejus: 80.00 ml
Druska: 1.00 arbat. š.
Petražolės: 1.00 arbat. š. (žalių)
Bazilikai: 1.00 arbat. š. (žalių)
Kalendros: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis)
Karis: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis)
Aitrioji paprika: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis miltelių)
Vištienos prieskoniai: 1.00 arbat. š.
Kaip gaminti

1. Kuskusą paruoškite pagal instrukciją. Užplikinkite tuo sultiniu, kuriame virė višta su vištienos prieskoniais, petražolėmis, svogūnais. 5 svogūnų galus nupjaukite, perpjaukite, išnarstykite, saikingai patrinkite druska su aliejumi ir petražolėmis. Orkaitėje uždengtame inde troškinkite apie 15 min. (recepto autorė kepė skardoje atvirai, tai išėjo kiek kietoki).

2. Daržoves ir vištieną supjaustykite kubeliais. Aliejuje apkepkite morkas su likusiais svogūnais ir paprika. Po to sudėkite smulkintą vištą, papriką, cukiniją, moliūgą. Įpjaustykite žalumynų, įberkite prieskonių ir dar patroškinkite, bet daržovės neturi subliukšti.

3. Kai pravėsta, pirštais, kas patinka kuskusui, sukimškite kuskuso masę į svogūnų puseles ir pašaukite į karštą orkaitę kelioms minutėms.

4. Iš lengvai pasūdytame vandenyje virtos morkos suformuokite "rožių" pagrindus, ant jų sudėkite "indelius" su kuskusu.

Receptą atsiuntė Regina Račkauskienė

Suskleisti
Kuskusas su 5 rūšių prieskoniais ir kefyru su rozmarinais
Receptas: Aromatingas kuskusas
2 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.2 / 19
Receptas
Ingredientai
Kuskusas: 3.00 st. (pakuotė)
Karis: 3.00 g
Gvazdikėliai: 3.00 g
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (kvapieji)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Pievagrybiai: 1.00 st.
Aliejus: 3.00 valg. š.
Svogūnai: 1.00 vnt.
Kefyras: 2.00 st. (arba natūralaus jogurto)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

 1. Paruoškite kuskusą pagal rekomendacijas ant pakuotės. Pagardinkite išvardintais prieskoniais.

2. Pievagrybius nuplaukite, susmulkinkite. Pakaitinkite keptuvėje alyvų aliejų, suberkite pievagrybius ir smulklintą svogūną.  Sumaišykite šią masę su kukuso kruopomis.

3. Išmaišykite kefyrą su smulkintais rozmarinais, pasūdykite. Patiekite su paruoštu kuskusu.

Suskleisti
Kuskuso salotos su mocarela, tunu ir apelsinais
Receptas: Kuskuso salotos su mocarela, tunu ir apelsinais
4 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
3.6 / 30
Receptas
Ingredientai
Salotos: 2.00 sauja (mėgstamų salotų)
Kuskusas: 1.00 st. (išbrinkinto)
Apelsinai: 3.00 vnt. (3 - salotoms ir 0,5 apelsino žievelės - padažui)
Mocarelos sūris: 250.00 g
Tunas: 2.00 vnt. (2 skardinės konservuoto savo sultyse)
Raudonasis svogūnas: 1.00 vnt. (0,5)
Balzaminis actas: 8.00 valg. š. (padažui)
Klevų sirupas: 4.00 valg. š. (padažui)
Alyvuogių aliejus: 8.00 valg. š. (tyro - padažui)
Druska: 1.00 žiupsnelis (padažui)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (padažui)
Kaip gaminti
  1. Į pasirinktą indą suberkite kuskusą ir sumaišykite su salotų lapais.
  2. Apelsiną nulupkite, supjaustykite skiltelėmis ir kartu su pusžiedžiais pjaustytu svogūnu išdėliokite tarp salotų lapų.
  3. Ant viršaus gabalėliais sudėkite konservuotą tuną ir mocarelą.
  4. Padažui skirtus ingredientus suplakite šluotele, įtarkuokite apelsino žievelę, pasūdykite, įberkite pipirų. Padažu apšlakstykite paruoštas lėkštėje salotas.

Recepto autoriai: „Virtuvės mitų griovėjai“

Suskleisti

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„ID Vilnius“ – Vilniaus miesto technologijų kompetencijų centro link
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais