1. Bulves nuskuskite ir sudėkite į puodą. Ant jų sudėkite apkeptus aliejuje kalakutienos kukulius.
2. Aliejuje apkepkite svogūną, po to suverskite tarkuotas morkas. Kiek patroškinus, sudėkite smulkintas paprikas, pomidorus ir dar patroškinkite.
3. Gautą troškinį sutrinkite į vientisą masę, sumaišykite su 2,5 litrais vandens ir užvirkite. Supilkite šlakelyje vandens ištirpintą kiaušinio baltymą, krakmolą, sudėkite grietinę, padažą ir pamažu supilkite ant kukulių. Sudėkite prieskonius ir virkite, kol mažos nepjaustytos bulvytės bus minkštos.
Tai ir sriuba, ir antras patiekalas kartu, sotus, bet neapsunkinantis, o netgi teikiantis energijos.
Receptą atsiuntė Regina Račkauskienė
1. Nuluptus svogūnus susmulkinkite. Razinas užpilkite šaltu virintu vandeniu ir 15 minučių palikite, kad išbrinktų.
2. Medinius konditerinius iešmelius išmirkykite šaltame vandenyje.
3. Mėsą nuplaukite, nusausinkite popieriniu rankšluosčiu ir sumalkite. Sukrėskite garstyčias, suberkite smulkintus svogūnus, čiobrelius, pagal skonį įberkite druskos, maltų juodųjų pipirų ir sumaišykite.
4. Porą valandų masę palaikykite šaldytuve. Ištraukusi suberkite razinas, įmuškite kiaušinį ir švariomis rankomis suminkykite vienalytę masę. Iš jos suformuokite apvalius maltinius, po kelis suverkite ant konditerinių iešmų ir iškepkite ant grotelių.
5. Tiekite su biriai virtais ryžiais, pagardintais šviežiais prieskoniniais žalumynais.
Pagaminsite per 50 min. (neskaičiuojant marinavimo laiko).
- Konservuotus kukurūzus išgriebkite iš marinato, gerai nuvarvinkite.
- Mėsą nuplaukite, nusausinkite popieriniu rankšluosčiu, sumalkite su smulkintais svogūnais.
- Įmuškite kiaušinius, sukrėskite jogurtą, pagal skonį įberkite druskos, maltų juodųjų pipirų, gerai išsukite.
- Suberkite kukurūzus, žirnelius, gerai išmaišykite. Palikite pusvalandį pastovėti.
- Kabinkite masę šaukštu ir keptuvėje su gerai įkaitusiu alyvuogių aliejumi liekite apvalius blynelius.
- Kepkite iš abiejų pusių ant vidutinio stiprumo ugnies maždaug po aštuonias minutes. Padėkite šiltai.
- Dubenyje rikotą gerai ištrinkite su skystu medumi ir nuluptu tarkuotu šviežiu agurku.
- Karštus blynelius teikite su gaiviu sūrio padažu.
1. Į maltą mėsą sudėkite tarkuotą morką, pjaustytą svogūną, virtus ryžius, kiaušinį bei prieskonius ir viską labai gerai išmaišykite.
2. Rankomis formuokite nedidelius kotletukus ir dėkite juos į kepimo indą.
3. Orkaitę įkaitinkite iki 190 °C ir kepkite apie 10 min.
4. Pagaminkite padažą iš pieno, miltų ir pomidorų pastos, viską gerai išmaišykite, pagardinkite petražolėmis ir supilkite ant kotletukų. Kepkite dar apie pusvalandį 175 °C temperatūros orkaitėje.
Receptą atsiuntė Jolanta Muniuvienė
1. Mėsą įpjaukite taip, kad susidarytų gili kišenė. Tada įtrinkite prieskoniais (ir įpjovos vidų) ir palikite kelioms valandoms pasimarinuoti.
2. Džiovintus vaisius nuplaukite, užpilkite vynu ir taip pat palikite, kad išbrinktų. Paskui nuvarvinkite nesusigėrusį skystį, vaisius sukimškite į mėsos įpjovą, o kraštą užsiūkite arba susmeikite virtuviniais smeigtukais.
3. Paruoštą krūtinėlę dėkite į kepimo indą, aptepkite sviestu, supilkite nuo vaisių likusį skystį ir kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje apie valandą, retkarčiais palaistydama susidariusiu skysčiu.
4. Prieš patiekdama siūlus arba smeigtukus ištraukite, o mėsą supjaustykite griežinėliais.