Ingredientai (2 porcijoms):
- 1 stiklinė grikių kruopų;
- 8–10 datulų be kauliukų, supjaustytų griežinėliais;
- žiupsnis druskos;
- 1 valg. šaukšt. kokosų aliejaus;
- žiupsnis cinamono;
- 1 arbat. šaukšt. kakavos miltelų.
Gaminimas:
1. Iš vakaro ar ryte (jei košę valgysite vakarienei) nuplautus grikius suberkite į stiklainį ir užpilkite 2 stiklinėm verdančio vandeniu. Užsukite ir palikite išbrinkti.
2. Išbrinkusius grikius suberkite į elektrinį smulkintuvą (blenderį), supilkite stiklinę vandens, suberkite datules ir sutrinkite iki tirštos tyrės.
3. Gautą tyrę supilkite į nedidelį puodą, kuriame išlydytas šaukštas kokosų aliejaus, pasūdykite, įberkite cinamono, kakavos miltelių ir kelias minutes pakaitinkite ant nedidelės kaitros.
4. Valgykite, kol dar karšta. Jei trūksta prieskonių, užberkite dar truputį druskos, galite skaninti ir kitais mėgstamais priedais.