Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vakarienei ar pusryčiams – datulėmis paskaninta trinta grikių košė

Grikių košę daugelis žmonių mėgsta valgyti su sviestu, trupučiu druskos, kitaip tariant, nesaldžią. Tačiau yra stovykla valgytojų, kuriems ši košė gali būti patiekiama ir su salsvais priedais, Išbandykite išties nekasdienį receptą – grikių kruopas reikės išmirkyti per naktį, o tada sutrinti su datulėmis ir trumpai pavirti. Gal patiks?
Košė su datulėmis
Košė su datulėmis / Vida Press nuotr.

Ingredientai (2 porcijoms):

  • 1 stiklinė grikių kruopų;
  • 8–10 datulų be kauliukų, supjaustytų griežinėliais;
  • žiupsnis druskos;
  • 1 valg. šaukšt. kokosų aliejaus;
  • žiupsnis cinamono;
  • 1 arbat. šaukšt. kakavos miltelų.

Gaminimas:

1. Iš vakaro ar ryte (jei košę valgysite vakarienei) nuplautus grikius suberkite į stiklainį ir užpilkite 2 stiklinėm verdančio vandeniu. Užsukite ir palikite išbrinkti.

2. Išbrinkusius grikius suberkite į elektrinį smulkintuvą (blenderį), supilkite stiklinę vandens, suberkite datules ir sutrinkite iki tirštos tyrės.

3. Gautą tyrę supilkite į nedidelį puodą, kuriame išlydytas šaukštas kokosų aliejaus, pasūdykite, įberkite cinamono, kakavos miltelių ir kelias minutes pakaitinkite ant nedidelės kaitros.

4. Valgykite, kol dar karšta. Jei trūksta prieskonių, užberkite dar truputį druskos, galite skaninti ir kitais mėgstamais priedais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai