Ingredientai:
- 700 g neriebios maltos kiaulienos;
- 1 svogūnas, susmulkintas;
- 1 raudona saldžioji paprika;
- 1 morka;
- 3 skiltelės česnako, sutrintos;
- žiupsnis druskos;
- žiupsnis mėgstamų džiovintų žolelių;
- 1 kiaušinis;
- aliejaus, kepimui.
Gaminimas:
1. Maltą kiaulieną dėkite į dubenį, muškite kiaušinį, suberkite druską ir žoleles bei pusę pjaustyto svogūno.
2. Morką nuskuskite, sutarkuokite burokine tarka, papriką smulkiai supjaustykite. Likusią svogūno pusę ir česnaką pakepinkite keptuvėje su trupučiu aliejaus ant vidutinės katros, suberkite ir morkas su paprika, bei dar šiek pakepinkite (tik neleiskite daržovėms skrusti).
3. Iš mėsos masės formuokite kotletukus: pirmiausiai išplokite mėsos masės paplotėlį, tada dėkite šiek tiek pakepintų daržovių, o tada atsargiai suvoliokite.
4. Kepkite orkaitėje arba keptuvėje. Jei rinksitės pastarąją, pirmiausiai apkepinkite iš abiejų pusių, kol kiek skrustelės, tada sumažinkite kaitrą, įpilkite sultinio ar vandens, uždenkite keptuvę dangčiu ir keliolika minučių patroškinkite. Patiekite su mėgstamais priedais.