DIENOS RECEPTAS
2 asmenims. Paruošite per 30 min.
Produktai
4 tortilijos (arba lietiniai blynai), 1 svogūnas, 1 saldžioji paprika, 1 valg. š aliejaus, 1 avokadas, 200 g gabalėliais supjaustytos ir keptuvėje iškeptos vištienos, saujelė petražolių, 1 skiltelė česnako, 1 citrina, pagal skonį druskos.
Kaip gaminti
1. Avokadą perpjaukite pusiau, išimkite minkštimą ir sugrūskite su česnakais. Pagal skonį pasūdykite, įlašinkite kelis citrinų sulčių lašus.
2. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir pakepinkite smulkiai sukapotus svogūnus. Kai jie pasidarys skaidrūs, sudėkite šiaudeliais supjaustytas paprikas ir 3 min. pakepinkite. Pagal skonį pasūdykite ir palikite ataušti.
3. Blynus galima pašildyti mikrobangų krosnelėje arba šiltoje orkaitėje, kad būtų lankstesni. Kiekvieną blyną aptepkite avokadų tyre, uždėkite smulkiai supjaustytos mėsos, daržovių troškinio. Viską apibarstykite petražolėmis, apšlakstykite citrinų sultimis ir susukite standžiais voleliais.
4. Suktinukų galite pagaminti ir daugiau. Kiekvieną suvyniokite atskirtai į maistui skirtą plėvelę ir, kol prireiks, laikykite šaldytuve. Kai nutarsite valgyti, galite pašildyti orkaitėje.
PARAGAUKITE!
Fotolia nuotr./Tortilijos su faršu |
SOTU
Mariaus Žičiaus nuotr./Lietiniai su pomidorais |
PIKANTIŠKA
Lietiniai su džiovintais pomidorais
Fotolia nuotr./Rytietiški ritinėliai su žalumynais |
VEGETARIŠKA
Rytietiški ritinėliai su žalumynais
Fotolia nuotr./Tortilija su daigintais grūdais |
MAŽIAU KALORIJŲ
Tortilija su daigintais grūdais
Fotolia nuotr./Lietiniai su varške |
VAIKUČIAMS