Siūlome išbandyti:
1. Makaronus sudėkite į verdantį vandenį ir pavirkite apie 5 minutes.
2. Papriką perpjaukite pusiau, pašalinkite sėklas, supjaustykite kubeliais. Nuplautą ir nuluptą morką supjaustykite griežinėliais.
3. Pomidorus nuplikykite verdančiu vandeniu, nulupkite luobelę, supjaustykite riekelėmis.
4. Brokolinius kopūstus išskirstykite žiedynais ir apvirkite garuose. Tik nepervirkite – žiedeliai turi likti traškūs.
5. Pievagrybius nuplaukite ir padalinkite į keturias dalis.
6. Karščiui atsparų stiklinį arba keraminį indą patepkite sviestu, sudėkite pusiau išvirtus makaronus, daržoves ir grybus, apibarstykite prieskoniais. Supilkite pasūdytą grietinėlę, apibarstykite tarkuotu sūriu ir kepkite iki 200 ºC įkaitintoje orkaitėje, kol daržovės suminkštės.
1. Makaronus išvirkite, smulkintus svogūnus ir česnakus apkepkite aliejuje su pipirais, suberkite tarkuotą čederį ir kaitinkite, kol jis išsileis. Nuimkite nuo viryklės ir supilkite jogurtą, garstyčių miltelius.
2. Padažą sumaišykite su makaronais ir smulkintais konservuotais pomidorais, pasūdykite, supilkite į kepimo formą ir užbarstykite parmezano (ar kito panašaus sūrio). Apie 15–20 min. kepkite iki 200 °C įkaitintoje orkaitėje.
P. S. Jei norite, kad patiekalas būtų mažiau kaloringas, rinkitės liesesnį sūrį.
Plačiau skaitykite: „Savaitgalio pietums: pasaulio virtuvių patiekalai per pusvalandį“
1. Makaronus išvirkite sūdytame vandenyje ir perliekite šaltu vandeniu, gerai nuvarvinkite. Faršą pakepinkite su smulkintu svogūnu, baigdami kepti sudėkite pjaustytą cukiniją, paprikas, pagardinkite prieskoniais ir dar kelias minutes pakepkite.
2. Į aliejumi pašlakstytą ar sviestu išteptą kepimo formą sudėkite pusę makaronų. Ant viršaus paskleiskite faršą su daržovėmis ir likusius makaronus. Kiaušinius išplakite su grietinėle ir supilkite ant apkepo. Viršų pabarstykite fermentiniu sūriu. Kepkite 170 laipsnių orkaitėje apie 30 minučių.
3. Jei viršus greitai parus, uždenkite folija, o šiek tiek vėliau nuimkite, kad gražiai apskrustų.
Knyga „Viskas iš faršo“ |
Receptas iš knygos „Viskas iš faršo“, kulinarė Asta Žvikienė
- Česnakus nulupkite, sukapokite, pakepinkite karštame svieste. Špinatus nuplaukite, nusausinkite, kotelius nuskabykite, lapelius suplėšykite. Juos sumeskite į sviesto bei česnakų troškinį ir kaitinkite ant nedidelės kaitros, kol špinatų lapeliai suminkštės. Pagal skonį juos pasūdykite ir atvėsinkite.
- Rikotą kelis kartus pertrinkite per sietelį, sumaišykite su atvėsintais česnakais ir maltais riešutais (šaukštą palikite užberti ant viršaus). Į masę įmaišykite grietinėlę. Viską pagal skonį pasūdykite, pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais ir bazilikais.
- Lazanijos lakštus išvirkite, kaip nurodyta ant pakuotės, ir atvėsinkite. Po vieną lakštą klokite ant marmurinės pjaustymo lentelės, aptepkite aliejumi, į vidų krėskite rikotos ir špinatų įdaro. Kiekvieną lazanijos lakštą susukite voleliu.
- Paruoštus lazanijos vamzdelius dėkite į riebalais išteptą kepimo formą. Ant viršaus berkite smulkiai tarkuoto sūrio, paskirstykite grietinę ir suberkite likusius riešutus. Kepkite orkaitėje apie 20 min.
1. Makaronus ir daržoves išvirkite. Sojų pupelių varškę sutrinkite šakute (galite įpilti kelis šaukštus vandens), pagardinkite druska, pipirais ir aitriąja paprika. Daržoves sumaišykite su išvirusiais makaronais.
2. Į keksiukų formeles (geriausia silikonines) dėkite makaronų ir daržovių mišinio, ant viršaus supilkite varškės masę.
3. Kepkite 180 laipsnių orkaitėje apie 25 minutes. Iškepusias užkepėles gražiai išimkite iš formelių ir dėkite į lėkštes.
Vegetariški patiekalai |
Receptas iš knygos „Vegetariški patiekalai“, kulinarė Asta Žvikevičienė
1. Pagal pakuotės instrukciją išvirkite makaronus. Sūrį sutarkuokite.
2. Pomidorą supjaustykite kąsnio dydžio gabalėliais ir sudėkite į keptuvę su įkaitintu alyvų aliejumi, įdėkite šaukštą sviesto, pasūdykite, pagardinkite bazilikais ir pipirais.
3. Kai pomidoras suminkštės, į keptuvę suberkite miltus ir kepkite apie minutę. Tada supilkite pieną, išmaišykite ir įpilkite grietinėlės.
4. Padažui sutirštėjus keptuvę nukelkite nuo ugnies. Šešias gilias formeles (ramekinus) ištepkite sviestu. Makaronus sumaišykite su padažu ir išdėliokite į formeles, pabarstykite sūriu ir kepkite 80 laipsnių karštumo orkaitėje apie 10 min., iškeptus puoškite petražolėmis.
1.Gilioje keptuvėje įkaitinkite aliejų ir pakepinkite smulkintą porą.
2.Sudėkite faršą ir šiek tiek apkepkite. Sudėkite makaronus, supilkite sultinį, sojų padažą ir ant mažos ugnies troškinkite 7–8 minutes.
3.Tuo metu plonai supjaustykite grybus ir apkepkite su sviestu. Juos taip pat sudėkite į puodą, viską išmaišykite ir pakaitinkite dar 5 minutes.
Knygos "Sotūs pietūs" viršelis |
Receptas iš knygos „Sotūs pietūs“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė
1. Atšildytas krevetes nuspauskite popieriniu rankšluosčiu. Makaronus pavirkite pasūdytame vandenyje perpus trumpiau, nei nurodyta ant pakuotės. Išgriebusi nuvarvinkite.
2. Rikotą sumaišykite su pienu, muskatais, šaukšteliu smulkintų petražolių. Pagal skonį pasūdykite. Gauta mase įdarykite makaronus, ant viršaus uždėkite po dvi krevetes.
3. Makaronus išdėliokite riebalais išteptame kepimo inde. Maždaug du trečdalius jo pripilkite daržovių sultinio ir grietinėlės mišinio, pašaukite į 180 0C karštumo orkaitę. Kepkite 30–40 minučių.
4. Nuo šviežių nuplikytų pomidorų nulupkite odeles, minkštimą susmulkinkite. Sudėkite į prikaistuvį, įpilkite 150 ml vandens, šaukštelį balzaminio acto, pagal skonį pasūdykite, įberkite druskos, bazilikų, maltų juodųjų pipirų ir patroškinkite, kol masė virs tyre.
5. Karštus makaronus tiekite lėkštėse, prieš tai į jas įpylusi po kelis šaukštus karšto pomidorų padažo.
- Išvirkite makaronus, kaip rekomenduojama ant pakuotės.
- Pakaitinkite aliejų, įdėkite česnakų, aitriųjų paprikų dribsnių ir keletą minučių pakepkite, bet neprideginkite česnakų!
- Sudėkite pomidorų puseles ir pakaitinkite dar 1–2 minutes.
- Sudėkite virtus bei nusunktus makaronus ir kaitinkite 1–2 minutes.
- Patiekite su parmezanu ir šviežiomis petražolėmis.
- Patarimas! Makaronai idealiai tinka prie vištienos suktinukų su aitriųjų paprikų CHIPOTLE ir pesto padažo įdaru!
- Jei neturite makaronų likučių, 250 g makaronų išvirkite pagal instrukcijas ant pakuotės.
- Brokolių žiedynėlius išvirkite žiupsneliu druskos pagardintame vandenyje, kol suminkštės, bet vis dar gerai laikys savo formą. Išvirusius nusausinkite ir atidėkite į šalį.
- Įkaitinkite orkaitę iki 180 ºC temperatūros. Kekso kepimo formą (32x12 cm) išklokite kepimo popieriumi (arba ištepkite gabalėliu sviesto ir apibarstykite džiūvėsėliais).
- Virtus makaronus sumaišykite su tarkuotu fermentiniu sūriu.
- Kitame dubenyje išplakite kiaušinius, įmaišykite pieną ir tepamą varškę su žalumynais. Išplakite iki vientisos masės.
- Supilkite plakinį į dubenį su makaronais ir sūriu. Suberkite virtus brokolių žiedynėlius, mažais kubeliais supjaustytą vištienos kumpelį, druską, muskatą, juoduosius pipirus ir džiovintus bazilikus. Gerai išmaišykite.
- Paruoštą masę supilkite į paruoštą kekso kepimo indą.
- Nedideliame dubenėlyje sumaišykite džiūvėsėlius, tirpintą sviestą ir tarkuotą kietąjį sūrį. Šiuo mišiniu apibarstykite kekso paviršių.
- Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 50–60 minučių. Prieš išimdami iš kepimo indo, leiskite atvėsti apie 10 min.
- Pjaustykite riekelėmis ir patiekite.