1. Puode užvirinkite vandenį ir sudėkite į jį nuplautus kiaušinius. Virkite apie 8–10 minučių, kol kiaušinių vidus bus kietos konsistencijos. Nuimkite puodą nuo ugnies, nupilkite vandenį ir perliekite tekančiu šaltu vandeniu, kad kiaušiniai greičiau atvėstų. Lukštus nulupkite ir perpjaukite kiaušinius išilgai per pusę, trynius išimkite į atskirą dubenėlį ir atidėkite į šalį.
2. Keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus. Suberkite kubeliais pjaustytus svogūnus ir pakepinkite, kol suminkštės. Tuomet suberkite riekelėmis supjaustytus pievagrybius ir pakepinkite dar porą minučių. Sudėkite smulkintus svogūnų laiškus ir dar minutę pakaitinkite. Sudėkite pakepintas daržoves į lėkštę ir gerai nusausinkite popierinu rankšluosčiu. Atvėsinkite.
3. Į atvėsusį grybų mišinį sudėkite kiaušinių trynius, majonezą, pagardinkite druska ir pipirais. Pertrinkite visus produktus, kad gautųsi vientisa masė.
4. Paruoštą įdarą sudėkite į konditerinį maišelį su norimos formos antgaliu ir įdarykite kiaušinių puseles. Ant viršaus uždėkite po mažą šviežios petražolės lapelį. Sudėkite kiaušinius į lėkštę ir patiekite. Skanaus!
Receptas Astos Černės
Plačiau skaitykite: „VELYKŲ BELAUKIANT: Kiaušiniai kitaip“
1. Kiaušinius perpjaukite, išimkite trynius ir juos sumaišykite su pjaustytu kumpiu bei sūriu.
2. Masę paskaninkite pipirais, česnaku, įberkite druskos.
3. Išmaišykite su majonezu, sudėkite į baltymus ir papuoškite.
Receptą atsiuntė Regina Račkauskienė
1. 8 kiaušinius išvirkite kietai. Šiek tiek praaušusius su visu lukštu perpjaukite per pusę. Šaukšteliu išskobkite minkštimą ir smulkiai sukapokite arba sumalkite mėsmale.
2. Kiaušinių masę, riešutus, sviestą, smulkiai supjaustytus svogūnų laiškus sumaišykite su žaliu kiaušiniu, pasūdykite, pagardinkite pipirais.
3. Lukštų puseles pripildykite paruošto įdaro, sudėkite į skardą (perpjautąja puse į apačią) ir iškepti orkaitėje. Galima kepti keptuvėje su trupučiu sviesto.
4. Kiaušiniai skanūs ir karšti, ir šalti. Prie jų tinka ryžių košė ir morkų salotos.
Patarimas. Nelengva perpjauti virtus kiaušinius su lukštais. Lygiausias pjūvis išeina pjaunant peiliu dantytais ašmenimis.
1. Kiaušinius išvirkite, perpjaukite pusiau.
2. Išimkite trynį, jį sutrinkite, supjaustykite porą ir viską sumaišykite su tunu.
3. Mase įdarykite kiaušinius ir ant viršaus užtarkuokite sūrio.
Receptą atsiuntė Neringa Laurinaitienė
1. Kiaušinius nulupkkite, perpjaukite pusiau, išimkite trynius.
2. Česnakus sugrūskite, trynius pertrinkite per sietelį arba sutrinkite elektriniu trintuvu, sudėkite visus kitus recepte nurodytus produktus ir gerai išmaišykite.
3. Gauta mase įdarykite kiaušinių puseles ir apibarstykite susmulkintomis petražolėmis.
1. Nuluptus svogūnus smulkiai supjaustykite. Nuo morkos ir saliero nulupkite žievę ir sutarkuokite šiaudeliais. Keptuvėje įkaitinkite sviestą, suberkite smulkintus svogūnus, morkas ir salierus. Keletą minučių patroškinkite, kol pagels.
2. Kietai virtus kiaušinius perpjaukite perpus išilgai, išimkite trynius. Sutrinkite trynius šakute. Smulkiais gabalėliais supjaustykite rūkytą lašišą. Suberkite į atvėsusias troškintas daržoves. Pagardinkite druska, prieskoniais.
3. Jogurtą sumaišykite su majonezu citrinos sultimis ir tarkuota citrinos žievele. Sukrėskite į įdaro masę ir dar kartą viską išmaišykite.
4. Įdarą sudėkite į virto kiaušinio baltymo puseles. Papuoškite žalumynais.