Ingredientai:
- 0,5 stiklinės kuskuso;
- verdančio vandens;
- mažas gabaliukas sviesto;
- druskos;
- keli vyšniniai pomidoriukai, supjaustyti ketvirčiais;
- 0,5 nedidelio raudonojo svogūno, supjaustyto plonais griežinėliais;
- saujelė petražolių, sukapotų;
- sauja gražgarsčių (galima ir nenaudoti);
- 1 skardinė konservuotų baltųjų ar sviestinių pupelių;
- gabaliukas fetos sūrio, stambiai sutrupintas.
padažui:
- 2 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus;
- 2 valg. šaukšt. citrinų sulčių;
- žiupsnis druskos;
- žiupsnis šviežiai maltų juodųjų pipirų;
- 1 maža skiltelė česnako, sutrinta.
Gaminimas:
1. Pirmiausia paruoškite kuskusą. Suberkite jį į vidutinio dydžio dubenį, įberkite žiupsniuką druskos, dėkite sviesto, o tada užpilkite verdančiu vandeniu – tiek, kad virš kuskuso sluoksnio dar liktų keli milimetrai vandens. Dubenį iškart uždenkite ir leiskite ramiai pastovėti 10 min. Tuomet dubenį nudenkite, kuskusą išpurenkite šakute ir leiskite atvėsti.
2. Dubenyje, kuriame ruošite salotas, sumaišykite pomidorus, pupeles, svogūnus, petražoles ir fetą. Mažame dubenėlyje sumaišykite padažui skirtus ingredientus, o tada supilkite jį ant daržovių ir fetos mišinio bei gerai išmaišykite. Dėkite šį mišinį pusvalandžiui į šaldytuvą.
3. Galiausiai sumaišykite pamarinuotas daržoves su kuskusu, jei naudojate, ir gražgarstėmis, paragaukite, ar nieko netrūksta, ir skanaukite. Likučius laikykite šaldytuve.