DIENOS RECEPTAS
4 asmenims. Pagaminsite per 1 val.
Produktai
2 bulvės; nemažas varškės sūris; 1 pomidoras; 30 g žaliųjų alyvuogių (labai tinka įdarytos paprikomis); žiupsnelis bazilikų; saujelė tarkuoto brandinto sūrio; 1 valg. š. sviesto; 50 ml grietinėlės; 2 valg. š. majonezo sūriui aptepti; 1 valg. š. kmynų; 1 valg. š. linų sėmenų; 3 skiltelės česnako; žiupsnelis aitriosios paprikos miltelių (nebūtinai); pagal skonį druskos ir pipirų.
Kaip gaminti
1. Pirmiausia paruoškite sūrį, kad jis šiek tiek pasimarinuotų: majonezą sumaišykite su maltomis sėklomis, smulkintais česnakais, aitriąja paprika, bazilikais.
2. Aptepą pagal skonį pasūdykite, įberkite pipirų, tolygiai paskirstykite ant sūrio ir pusvalandžiui palikite pastovėti, kad prieskoniai įsigertų, tada supjaustykite storais griežinėliais.
3. Bulves gerai nušveiskite šepetėliu po tekančiu vandeniu, išvirkite su lupenomis sūdytame vandenyje, nukoškite, atvėsinkite, nulupkite ir supjaustykite storokais griežinėliais.
4. Bulvių griežinėlius išdėliokite riebalais išteptame keraminiame kepimo inde, ant jų berkite po truputį brandinto sūrio, išdėliokite sūrio griežinėlius, supilkite grietinėlę.
5. Kepkite karštoje orkaitėje apie 25 min., iki sūris šiek tiek apskrus.
6. Tiekite su pomidorais ir žaliosiomis alyvuogėmis.
IŠBANDYKITE!
SOTU |
||
PIKANTIŠKA |
||
GREITAI IR LENGVAI PARUOŠIAMA |
||
Taip pat skaitykite: