Metinė prenumerata tik 6,99 Eur. Juodai geras pasiūlymas
Išbandyti

Vakarienei – patiekalai su obuoliais

Obuolių derliaus šiais metais netrūksta, kaip ir idėjų, ką iš jų paruošti. Taigi, jeigu jūsų kiemas nubarstytas obuoliais, metas pasitelkti fantaziją ir mūsų siūlomus receptus. Skanaukite!
Kepenų kotletai pagardinti obuoliais
Kepenų kotletai pagardinti obuoliais / Mariaus Žičiaus nuotr.
Temos: 2 Patiekalai Receptai
Virtinukai su obuoliais
Receptas: Virtinukai su obuoliais
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
3.1 / 30
Receptas
Ingredientai
Obuoliai: 600.00 g (įdarui)
Miltai: 350.00 g (tešlai)
Kiaušiniai: 1.00 vnt. (tešlai)
Druska: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis tešlai)
Grietinė: 300.00 g (12 proc. riebumo užpilui)
Cinamonas: 1.00 arbat. š. (užpilui)
Cukrus: 2.00 valg. š. (užpilui)
Vanilinis cukrus: 16.00 g (užpilui)
Kaip gaminti

1. Miltus persijokite ant lentos, įmuškite kiaušinį, įberkite druskos, įpilkite 2–3 šaukštus labai šalto vandens (galima palaikyti šaldymo kameroje) ir minkykite tol, kol tešla nebelips prie rankų. Tada ją suspauskite į vieną gabalą, įvyniokite į drėgną skepetą, kad „subręstų“, ir tik tada kočiokite. 

2. Įdarui obuolius nuplaukite, nulupkite, supjaustykite į aštuonias dalis, išpjaukite sėklalizdžius.

3. Iš plonai iškočiotos tešlos stikline išspauskite skritulius, ant kiekvieno uždėkite po obuolio skiltelę ir gerai užspaudykite kraštelius.

4. Paruoštus virtinius dėkite į verdantį pasūdytą vandenį. Kai iškils į paviršių, pavirkite dar 2 minutes ir išgriebkite. Nuvarvinę sudėkite į riebalais pateptą karščiui atsparų indą.

5. Užpilui grietinę išplakite su cukrumi, vaniliniu cukrumi ir cinamonu. Supilkite ant virtinių ir kiškite į įkaitintą orkaitę. Kepkite 15 min.

Suskleisti
Jautienos tadžinas su obuoliais ir razinomis
Receptas: Jautienos tadžinas su obuoliais ir razinomis (Maroko virtuvė)
4 asmenims
Pagaminsite per 2 val. 30 min.
2.0 / 1
Receptas
Ingredientai
Jautiena: 1.00 kg (minkštos)
Aliejus: 2.00 valg. š.
Sviestas: 20.00 g
Svogūnai: 1.00 vnt. (žiedeliais supjautytas)
Šafranas: 1.00 arbat. š. (truputis)
Imbieras: 5.00 g (maltų)
Cinamonas: 1.00 arbat. š. (ir pusė šaukštelio obuoliams)
Kalendros: 50.00 g (pluoštelis surištų į ryšulėlį)
Razinos: 125.00 g
Medus: 3.00 valg. š.
Obuoliai: 3.00 vnt. (rūgštūs)
Sezamo sėklos: 1.00 valg. š. (kepintų)
Kaip gaminti

1. Nuplautą ir sutvarkytą jautieną supjaustykite 2,5 cm dydžio kubeliais.

2. Sunkioje keptuvėje įkaitinkite pusę aliejaus su puse sviesto ir porcijomis apkepkite mėsą, kol pasidengs rusva plutele. Kai visa mėsa apkeps, išimkite ją ir sudėkite į lėkštę.

3. Supilkite į keptuvę likusį aliejų, sumažinkite liepsną ir 5 minutes kepkite svogūnus - kol suminkštės. Įberkite šafraną, imbierą, cinamoną ir dar 1 min. pakepti.

4. Įpilkite 400 ml vandens, įberkite 1,5 arbat. š. druskos ir pagal skonį maltų juodųjų pipirų. Viską gerai išmaišykite, į keptuvę vėl sudėkite apkeptąją jautieną, įmeskite kalendras (nesmulkintas). Uždenkite ir troškinkite ant silpnos ugnies apie 1,5 val.

5. Suberkite razinas, įkrėskite 1 valg. š. medaus ir troškinkite dar 30 min., arba tol, kol mėsa bus minkšta.

6. Kol mėsa troškinsis, obuolius supjaustykite skiltelėmis ir išimkite sėklides (lupti nereikia).

7. Keptuvėje įkaitinkite likusį sviestą ir 10 min. kepkite obuolius dažnai pavartydama. Apliekite likusiu medumi (jei kietas - pašildykite), pabarstykite cinamonu ir kepkite dar 5 minutes, kol obuoliai karamelizuosis ir suminkštės.

8. Mėsą sudėkite į serviravimo indą, užpilkite padažu iš puodo. Patiekite karštą, su obuolių skiltelėmis bei apibarstytą sezamo sėklomis.

Tinklaraštis „Kulinarijos laboratorija“

Suskleisti
Obuolių krepšeliai, įdaryti faršu
Receptas: Faršu įdaryti obuoliai
4 asmenims
Pagaminsite per 50 min.
3.2 / 47
Receptas
Ingredientai
Obuoliai: 4.00 vnt. (didesni)
Faršas: 300.00 g (kalakutienos)
Ryžiai: 3.00 valg. š. (virtų)
Razinos: 1.00 valg. š.
Aliejus: 1.00 arbat. š.
Grietinėlė: 2.00 valg. š.
Sūris: 30.00 g (tarkuoto fermentinio)
Česnakai: 1.00 skiltelės
Svogūnai: 30.00 g
Vištienos prieskoniai: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (maltų)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

1. Kalakutienos faršą apkepkite keptuvėje su smulkintais svogūnais ir česnakais, paskaninkite vištienos prieskoniais, pipirais, pasūdykite.

2. Į pravėsusį faršą sudėkite išmirkytas razinas, supilkite grietinėlę, sudėkite sūrį ir gerai išmaišykite.

3. Obuolių viršūnėles su koteliais nupjaukite, vidų išskobkite ir susmulkinkite, sudėkite į faršą. Į obuolius pridėkite faršo, sustatykite į aliejumi pateptą kepimo skardą ir kepkite 170°C karštumo orkaitėje apie 20 min.

 

Suskleisti
Salierų ir obuolių salotos
Receptas: Salierų ir obuolių salotos
4 asmenims
Pagaminsite per 25 min.
3.4 / 97
Receptas
Ingredientai
Obuoliai: 3.00 vnt. (dideli)
Salierai: 5.00 vnt. (šviežių salierų stiebai)
Salotos: 200.00 g (ryšulėlis)
Sūris: 100.00 g (baltojo čederio)
Sultys: 1.00 st. (obuolių)
Jogurtas: 100.00 ml (natūralaus)
Majonezas: 100.00 g (lieso)
Kiaušiniai: 1.00 vnt. (baltymas)
Citrinos: 1.00 vnt. (sulčių)
Kaip gaminti

1. Riešutus užpilkite obuolių sultimis ir palikite 20 minučių pastovėti. Sūrį smulkiai sutarkuokite.

2. Nuplautus obuolius nulupkite, perpjaukite pusiau, išimkite sėklalizdžius, supjaustykite stambiais kubeliais ir apšlakstykite citrinos sultimis.

3. Nuplautus salierų lapkočius nusausinkite popieriniu rankšluosčiu, supjaustykite griežinėliais. Sumaišykite su obuoliais, iš sulčių išgriebtais ir gerai nuvarvintais riešutais bei čederiu. 

4. Paruoškite padažą: dubenėlyje gerai išsukite jogurtą su majonezu. Pagal skonį įberkite druskos, maltų juodųjų pipirų. Atsargiai įmaišykite su šlakeliu citrinos sulčių standžiai išplaktą kiaušinio baltymą. Sukrėskite ant salotų ir atsargiai išmaišykite.

5. Tiekite salotų lapais ištiestose lėkštelėse.

Suskleisti
Raudongūžių kopūstų ir obuolių salotos
Receptas: Raudongūžių kopūstų ir obuolių salotos
2 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
4.0 / 23
Receptas
Ingredientai
Kopūstai: 200.00 g (pusė raudongūžio kopūsto)
Obuoliai: 3.00 vnt. (dideli)
Razinos: 50.00 g (besėklės)
Gvazdikėliai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį, maltų)
Muskatas: 1.00 arbat. š. (pagal skonį, maltų)
Medus: 1.00 valg. š.
Apelsinai: 1.00 vnt. (pusės apelsino sultys)
Aliejus: 1.00 valg. š. (vynuogių kauliukų)
Obuolių tyrė 1.00 valg. š.
Brendis (razinoms mirkyti) 50.00 ml
Druska: 1.00 žiupsnelis
Cukrus: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

1. Kopūstą nuplaukite, viršutinius lapus pašalinkite, labai plonai supjaustykite. Sudėkite į gilų indą, pagal skonį įberkite druskos, cukraus ir pamaigykite rankomis. Įmaišykite tarkuotus obuolius, suberkite brendyje mirkytas razinas. Salotas pagardinkite prieskoniais ir bent valandą palikite pastovėti, kad prieskoniai įsigertų.

2. Per tą laiką paruoškite užpilą: elektriniu plakikliu iki vientisos masės išsukite aliejų, apelsinų sultis, išlydytą medų ir obuolių tyrę. Užpilu apliekite salotas ir gerai išmaišykite.

3. Salotas sudėkite į dailiais nedideles taures. Galite tiekti su baltos duonos skrebučiais arba šviežiomis minkštomis bandelėmis.

Suskleisti
Grybų apkepas su obuoliais
Receptas: Grybų apkepas su obuoliais
2 asmenims
Pagaminsite per 50 min.
3.0 / 2
Receptas
Ingredientai
Grybai: 200.00 g (švieži baravykai)
Bulvės: 200.00 g
Obuoliai: 200.00 g
Svogūnai: 1.00 g (nedidelis)
Česnakai: 1.00 skiltelės
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Grietinė: 2.00 valg. š. (riebi)
Grietinėlė: 100.00 ml
Sultys: 1.00 valg. š. (citrinų)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Čiobreliai: 5.00 g (švieži - arba mairūnai)
Sviestas: 1.00 valg. š.
Kaip gaminti

1. Į sviestu išteptą kepimo indą sudėkite plonomis riekelėmis supjaustytas nuskustas bulves. Jas iš karto truputį apibarstykite druska. Ant bulvių eilėmis dėkite nulupto obuolio riekeles ir grybus (grybų prieš tai nereikia virti). Pabarstykite druskos, juodųjų pipirų ir suberkite dalį susmulkintų čiobrelių.

2. Dubenyje iki purumo suplakite kiaušinius, grietinę ir grietinėlę. Į šį mišinį sudėkite susmulkintą svogūną ir česnaką, įpilkite citrinos sulčių, įberkite druskos, juodųjų pipirų ir sudėkite likusią dalį čiobrelių. Šį tirštą padažą užpilkite ant bulvių ir grybų su obuoliais.

3. Apkepą įdėkite į 180 ºC įkaitintą orkaitę ir apie 35 min. kepkite.  

Suskleisti
Guliašas su obuoliais
Receptas: Guliašas su obuoliais
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
3.1 / 13
Receptas
Ingredientai
Kiauliena: 500.00 g (nugarinė)
Obuoliai: 3.00 vnt.
Svogūnų laiškai: 1.00 sauja
Krapai: 1.00 sauja
Grietinė: 2.00 valg. š.
Prieskoniai: (mėgstami) 1.00 žiupsnelis
Daržovių sultinys: 500.00 ml
Miltai: 1.00 valg. š.
Kaip gaminti

1. Mėsą supjaustykite gabaliukais ir patroškinkite keptuvėje vis įpildami daržovių sultinio.

2. Apkepinkite mėsą, sudėkite pjaustytus obuolius, supjaustytus svogūnų laiškus, krapus ir dar viską patroškinkite.

3. Pabaigoje sudėkite grietinę ir miltus ir dar keletą minučių patroškinkite, kol padažas sutirštės.

Skanaus!

Receptą atsiuntė Neringa Laurinaitienė

Suskleisti
Viščiukų kepenėlės su obuoliais
Receptas: Viščiukų kepenėlės su obuoliais
4 asmenims
Pagaminsite per 35 min.
3.5 / 31
Receptas
Ingredientai
Svogūnai: 2.00 vnt.
Obuoliai: 4.00 vnt.
Aliejus: 1.00 valg. š.
Druska: 1.00 arbat. š.
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

1. Kepenėles nuplaukite, nuvarvinkite ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu.

2. Svogūną nulupkite ir supjaustykite stambiais griežinėliais. Obuolius supjaustykite į aštuonias dalis, išpjaustykite sėklalizdžius.

3. Keptuvėje įkaitinkite šaukštą aliejaus ir trumpai apkepkite kepenėles iš abiejų pusių. Pasūdykite, pagardinkite pipirais.

4. Gilioje keptuvėje storu dugnu trumpai pakepkite svogūnų griežinėlius. Kai svogūnų gabalėliai taps perregimi, ant viršaus išdėliokite obuolius, ant jų – keptas kepenėles.

5. Įpilkite verdančio vandens, kad obuoliai būtų beveik apsemti. Pasūdykite, pagardinkite prieskoniais, uždenkite dangčiu ir troškinkite apie 10 min., kol suminkštės obuoliai. Tik neleiskite jiems sukristi.

6. Tiekite su virtomis bulvėmis ar bulvių koše.

 

Suskleisti
Obuolių apkepėlė
Receptas: Obuolių apkepėlė
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
4.0 / 4
Receptas
Ingredientai
Batonas: 350.00 g (vakarykštis)
Citrinos: 1.00 vnt. (pusės)
Pienas: 500.00 ml
Cukrus: 100.00 g
Kiaušiniai: 3.00 vnt.
Obuoliai: 800.00 g
Sviestas: 3.00 valg. š.
Migdolai: 3.00 valg. š. (kapoti)
Cinamonas: 1.00 arbat. š.
Kaip gaminti

1. Batoną supjaustykite plonomis riekelėmis.

2. Pusę citrinos nuplaukite ir nusausinkite, nutarkuokite žieveles. Jas išmaišykite su pienu, 70 g cukraus ir kiaušiniais.

3. Obuolius supjaustykite plonomis skiltelėmis. Pailgą kepimo indą ištepkite trupučiu sviesto, pakaitomis sudėkite obuolių skilteles ir batono riekeles. Supilkite kiaušinių ir pieno mišinį.

4. Likusį sviestą supjaustykite gabalėliais, sumaišykite su likusiu cukrumi, riešutais, cinamonu ir užbarstykite ant batono ir obuolių. Kepkite 175 laipsnių orkaitėje 35 minutes. Apkepėlę patiekite atvėsusią.

Knyga „Vaisiai“
Knyga „Vaisiai“

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Vaisiai“

Suskleisti
Kepenų kotletai pagardinti obuoliais
Receptas: Kepenų kotletai pagardinti obuoliais
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.4 / 16
Receptas
Ingredientai
Kiaulių kepenys:(maltos) 600.00 g
Svogūnai: 3.00 vnt. (dideli - 1 svogūnas garnyrui)
Batonas: 2.00 riekės (2 - 3)
Pienas: 1.00 st. (0,5 st.)
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (malti)
Miltai: 1.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Aliejus: 2.00 valg. š.
Obuoliai: 2.00 vnt.
Kaip gaminti

1. Svogūnus smulkiai supjaustykite, iškepkite ir atvėsinkite. Kepenis sumaišykite su kepintais svogūnais, mirkytu ir nuspaustu batonu, kiaušiniu, miltais, pagardinkite pipirais bei druska. Iš paruoštos masės iškepkite nedidelius kotletus ir, kol apkepsite obuolius su svogūnais, laikykite šiltai.

2. Obuolius supjaustykite riekelėmis ir apkepkite iš abiejų pusių. Svogūnus suraikykite griežinėliais, taip pat iškepkite. Svogūnų ir obuolių mišinį sudėkite ant kotletų ir tiekite.

Knyga „Viskas iš faršo“
Knyga „Viskas iš faršo“

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Viskas iš faršo“, kulinarė Asta Žvikienė  

Suskleisti
Obuolių ir burokėlių salotos
Receptas: Obuolių ir burokėlių salotos
4 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
3.3 / 88
Receptas
Ingredientai
Burokėliai: 2.00 vnt. (virti dideli)
Obuoliai: 2.00 vnt. (dideli)
Majonezas: 2.00 valg. š.
Apelsinai: 1.00 vnt.
Moliūgo sėklos: 2.00 valg. š.
Linų sėklos: 1.00 valg. š.
Sezamo sėklos: 1.00 valg. š.
Šalavijai: 3.00 g (kelios šakelės jaunų)
Kaip gaminti

1. Burokus  ir obuolius nulupkite, supjaustykite kubeliais ir sudėkite į dubenį.

2. Įberkite keletą kapotų šalavijų lapelių, supilkite apelsino sultis, išmaišykite.

3. Paruoštas salotas išdėliokite į vazeles, dėkite po šaukštą majonezo, užberkite po šaukštelį visų sėklų (geriau jų neskrudinkite, bus sveikiau) ir papuoškite šalavijų šakelėmis.

Suskleisti
Obuolių čatnis
Receptas: Obuolių čatnis
10 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 20 min.
3.5 / 71
Receptas
Ingredientai
Obuoliai: 1500.00 g (nuluptomis odelėmis ir be sėklalizdžių)
Rudasis cukrus: 750.00 g (muskovado)
Razinos: 500.00 g
Svogūnai: 2.00 vnt. (vidutinio dydžio)
Garstyčios: 2.00 arbat. š. (garstyčių grūdeliai)
Imbieras: 2.00 arbat. š. (maltas)
Druska: 1.00 arbat. š.
Obuolių sidro actas: 700.00 ml
Kaip gaminti
  1. Obuolius supjaustykite nedideliais kubeliais. Svogūnus sukapokite smulkiai. Visus produktus sumaišykite dideliame prikaistuvyje. Kaitinkite ant vidutinio stirpumo ugnies, kol užvirs. Virkite apie 30 min., neuždengusios prikaistuvio dangčiu. Masė turi sutirštėti.
  2. Nuimkite prikaistuvį nuo ugnies ir palikite atvėsti. Atvėsusį čatnį sudėkite į švarius, sausus stiklainėlius ir sandariai uždarykite. Laikykite šaldytuve.
  3. Pikantiško skonio obuolių čatnis puikiai tinka prie mėsos patiekalų, pavyzdžiui, keptos vištienos, jautienos, kumpio ar kiaulienos pjausnių. Į obuolių čatnį įmaišius kreminio sūrio, jis tampa puikiu pikantišku užtepu ant skrebučių, riestainių ar krekerių. O į tą patį čatnio recepto įmaišius alyvuogių aliejaus, jame galima marinuoti mėsą.  
Suskleisti
Varškėčiai su obuoliais
Receptas: Obuoliniai varškėčiai
3 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.3 / 213
Receptas
Ingredientai
Varškė: 200.00 g
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Obuoliai: 1.00 vnt. (tarkuotas)
Miltai: 140.00 g
Cukrus: 3.00 valg. š.
Jogurtas: 2.00 valg. š. (vanilinis)
Cinamonas: 5.00 g
Druska: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti
  1. Varškę ištrinkite su kiaušiniu. Įmaišykite tarkuotą obuolį. Suberkite miltus, cukrų, vanilinį cukrų, cinamoną ir druską, sudėkite vanilinį jogurtą. Išmaišykite iki vientisos masės.
  2. Imkite po šaukštą paruoštos masės ir tarp drėgnų ar pamiltuotų delnų suformuokite nedidelius apvalius paplotėlius.
  3. Keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus ar ištirpinkite gabalėlį sviesto. Sudėkite varškėčius. Kepkite apie porą minučių, kol gražiai apskrus. Tuomet apverskite ir lygiai taip pat apkepkite kitą pusę.
  4. Iškepusius varškėčius išimkite į lėkštę, išklotą popieriniu rankšluosčiu, kad sugertų riebalus. Tuomet perdėkite į lėkšteles.
  5. Patiekite su obuoliene, uogomis, karamelės padažu, grietine, jogurtu ar kitais mėgstamais priedais.
Suskleisti
Orkaitėje keptas blynas su obuoliais
Receptas: Orkaitėje keptas blynas su obuoliais
4 asmenims
Pagaminsite per 50 min.
3.5 / 39
Receptas
Ingredientai
Obuoliai: 1.00 vnt. (vidutinio dydžio)
Cukrus: 2.00 valg. š.
Cinamonas: 1.00 arbat. š. (0,5 arbat. š. malto)
Imbieras: 1.00 žiupsnelis (malto)
Muskatas: 1.00 žiupsnelis (malto)
Sultys: 2.00 valg. š. (citrinų)
Sviestas: 25.00 g
Rudasis cukrus: 2.00 valg. š.
Miltai: 50.00 g
Druska: 1.00 žiupsnelis
Kiaušiniai: 3.00 vnt.
Pienas: 125.00 ml
Vanilė: 1.00 arbat. š. (0,5 ekstrakto)
Miltelinis cukrus: 1.00 žiupsnelis (patiekti)
Ledai: (keli kaušeliai - patiekimui) 2.00 vnt.
Klevų sirupas: 3.00 arbat. š. (patiekti)
Riešutai: 1.00 sauja (mėgstamų – patiekti)
Kaip gaminti
Orkaitėje keptas blynas
Orkaitėje keptas blynas
  1. Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C temperatūros.
  2. Obuolį nulupkite, išimkite sėklalizdžius ir supjaustykite nestorais griežinėliais. Dubenyje sumaišykite valgomąjį šaukštą cukraus, maltą cinamoną, imbierą, muskatą ir citrinų sultis. Sudėkite obuolio skilteles į dubenį ir išmaišykite, kad jos visos pasidengtų cukrumi ir prieskoniais.
  3. Sviestą supjaustykite kubeliais ir sudėkite į kepimo indą (16 cm skersmens). Dėkite kepimo indą į orkaitę ir pakaitinkite kelias minutes, kol sviestas ištirps.
  4. Išimkite kepimo indą su ištirpusiu sviestu iš orkaitės. Ant dugno tolygiai užberkite rudąjį cukrų, ant jo paskleiskite obuolių skilteles. Dėkite kepimo indą atgal į orkaitę.
  5. Paruoškite blyno tešlą. Dubenyje sumaišykite miltus, cukrų, druską. Kitame dubenyje elektriniu plaktuvu suplakite kiaušinius, pieną ir vanilės ekstraktą. Į šį plakinį suberkite miltų mišinį ir gerai sumaišykite.
  6. Išimkite kepimo indą iš orkaitės ir ant apkepusių skiltelių užpilkite paruoštą tešlą. Pašaukite atgal į orkaitę ir apie 20–25 min. kepkite, kol blynas gražiai apskrus ir iškeps.
  7. Blyną tiekite tik išimtą iš orkaitės, šiltą, su kepimo indu. Prieš tiekdami, blyną pagardinkite priedais: apibarstykite milteliniu cukrumi, uždėkite porą kaušelių ledų, apipilkite juos keliais šaukštais klevų sirupo ir apibarstykite saujele mėgstamų riešutų. Skanaus!

 

Suskleisti
„Crêpes“ su cinamonu ir obuolių įdaru
Receptas: „Crêpes“ su cinamonu ir obuolių įdaru
6 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.6 / 68
Receptas
Ingredientai
Obuoliai: 2.00 vnt. (labai dideli)
Rudasis cukrus: 3.00 valg. š.
Cinamonas: 2.00 arbat. š.
Sviestas: 1.00 valg. š.
Sirupas: (auksaspalvio) 3.00 valg. š.
Kaip gaminti
  1. Obuolius nulupkite, išskuobkite sėklalizdžius ir supjaustykite nedideliais kubeliais. Sumaišykite su cukrumi ir cinamonu.
  2. Keptuvėje ištirpinkite šaukštą sviesto. Suberkite obuolius ir pakaitinkite apie 3–5 min., kartais pamaišydami, kol obuoliai suminkštės, bet nepraras savo formos.
  3. Ant prancūziško blynelio krašto dėkite šaukštą obuolių įdaro. Kampus užlenkite taip, kad įdaras liktų viduje, ir likusį blynelį susukite.
  4. Paruoštus blynelius apšlakstykite auksaspalviu sirupu ir nedelsiant patiekite. Skanaus!
Suskleisti
Varškės kremu įdaryti kepti obuoliai
Receptas: Varškės kremu įdaryti kepti obuoliai
4 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.7 / 137
Receptas
Ingredientai
Obuoliai: 4.00 vnt. (vidutinio dydžio)
Varškė: 110.00 g (liesos)
Medus: 2.00 valg. š. (1 arbat. š. - obuoliams ir 1 valg. š. - apliejimui)
Vanilinis cukrus: 1.00 žiupsnelis
Cinamonas: 1.00 žiupsnelis
Citrinos: 1.00 vnt. (0,5 - nutarkuotos žievelės)
Graikiniai riešutai: 1.00 sauja
Kaip gaminti
  1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 ºC temperatūros.
  2. Obuolius nuplaukite, nupjaukite viršūnėles prie kotelio ir išskobkite, palikdami neplonas sieneles. Šonus subadykite šakute, kad kepdami obuoliai „nesusprogtų“.
  3. Į dubenėlį sudėkite varškę, medų, vanilinį cukrų, cinamoną ir tarkuotą citrinos žievelę.
  4. Gerai išmaišykite ir ištrinkite šakute iki vientisos masės. Šia mase įdarykite obuolius. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie  20–25 minutes, kol obuoliai suminkštės.
  5. Obuolius patiekite šiltus, apipiltus skystu medumi ir apibarstytus saujele graikinių riešutų.

 

Suskleisti

Dar daugiau įvairių receptų rasite štai ČIA. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kai norai pildosi: laimėk kelionę į Maldyvus keturiems su „Lidl Plus“
Reklama
Kalėdinis „Teleloto“ stebuklas – saulėtas dangus bene kiaurus metus
Reklama
85 proc. gėdijasi nešioti klausos aparatus: sprendimai, kaip įveikti šią stigmą
Reklama
Trys „Spiečiai“ – trys regioninių verslų sėkmės istorijos: verslo plėtrą paskatino bendradarbystės centro programos