Ingredientai (6 asm.):
- 1,2–1,5 kg svorio vientisas kiaulienos kumpio gabalas;
- 3 valg. šaukšt. rudojo cukraus;
- 2 valg. šaukšt. medaus;
- 2 valg. šaukšt. hoisin padažo;
- 1 valg. šaukšt. sojos padažo;
- 1,5 valg. šaukšt. kiniško Šaosingo (Shaoxing( vyno arba mirino;
- žiupsnis cinamono;
- žiupsnis maltų gvazdikėlių;
- žiupsnis maltų kvepiančiųjų pipirų;
- žiupsnis maltų kalendrų;
- žiupsnis maltų baltųjų pipirų;
- 4 skiltelės česnako, sutraiškytos;
- pusės nykščio dydžio šviežio imbiero gabaliukas, nuluptas ir supjaustytas griežinėliais.
Gaminimas:
1. Įkaitinkite orkaitę iki 120 laipsnių temperatūros.
2. Kiaulienos kumpį gerai nusausinkite ir pabarstykite druska bei šią gerai įtrinkite. Tuomet darykite kelias gilias įpjovas, tačiau neperpjaudami mėsos iki pat apačios.
3. Sumaišykite visus likusius ingredientus nedideliame prikaistuvyje, užvirkite ir palaukite, kol ims burbuliuoti. Turite gauti tekančią kvapnią glazūrą.
4. Imkite kepimo formą su grotelėmis viršuje, ant jų guldykite kumpį, o į kepimo formą pilkite vandens. Imkite konditerinį teptuką ir visą kumpį gerai aptepkite glazūra, o tada dėkite kepti.
5. Patepkite kumpį glazūra kas 15–20 min., o iš viso jį kepkite 1,5–2 val. priklausomai nuo gabalo storio. Paskutines 15 min. padidinkite kaitrą iki 180 laipsnių ir darsyk gausiai patepkite glazūra, kumpis turėtų gražiai karamelizuotis.
6. Iškepusiai mėsai leiskite keliolika minučių pailsėti, o tada galite pjaustyti ir skanauti su bulvių koše ar ryžiais, mėgstamomis salotomis, Nesuvalgytus likučius laikykite šaldytuve.