1. Kalakutieną ištrinkite smulkintų česnakų ir paukštienos prieskonių mišiniu. Apšlakstykite citrinos sultimis. Marinuokite 2–3 valandas. Tada susukite į foliją ir kepkite orkaitėje.
2. Keptuvėje ištirpdykite sviestąir apskrudinkite jame kubeliais supjaustytą batoną.
3. Kmynus paskrudinkite sausoje keptuvėje.
4. Ledkalnio salotą nuplaukite, nusausinkite ir suplėšiusi gražiai išdėliokite į lėkštes. Berkite smulkiai supjaustytus džiovintus pomidorus, išdėliokite karštą keptą kalakutieną, ant viršaus berkite skrebučius, skrudintus kmynus.
5. Patiekite su jogurto ir majonezo padažu. Jis paruošiamas labai paprastai: į dubenį krėskite jogurtą, majonezą, pilkite citrinos sultis, suberkite smulkiai sukapotus česnakus ir viską gerai išplakite.
Pagaminsite per 20 min. (neskaičiuojant kalakutienos marinavimo ir kepimo laiko).
1. Batoną supjaustykite kubeliais, suberkite į skardą, tolygiai paskirstykite, apšlakstykite aliejumi, kepkite 220°C temperatūros orkaitėje, kol gražiai apskrus. Atvėsinkite.
2. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, iš abiejų pusių apkepkite viščiukų krūtinėles, pabarstykite prieskoniais, druska ir pipirais. Atvėsinkite, supjaustykite griežinėliais.
3. Pomidorus supjaustykite skiltelėmis, agurką – griežinėliais, saldžiąją papriką – šiaudeliais arba kubeliais.
4. Į majonezą išspauskite česnaką, išmaišykite.
5. Suplėšykite salotų lapus, sudėkite daržoves, sukrėskite majonezą, atsargiai išmaišykite. Sudėkite salotas į lėkštę, ant viršaus išdėliokite keptos vištienos griežinėlius, užberkite batono skrebučių.
1. Morką nuskuskite, supjaustykite šiaudeliais, salierą – griežinėliais, kininį kopūstą – juostelėmis.
2. Vištienos krūtinėlę nuplaukite, nusausinkite, susmulkinkite, sudėkite į keptuvę, tada supilkite balzaminį ir ryžių actą, sojos padažą, suberkite rudąjį cukrų ir kaitinkite ant nedidelės ugnies, kol pusė padažo nugaruos, šiek tiek sutirštės, o vištiena apskrus.
3. Tada sumeskite morkų šiaudelius, salierų griežinėlius ir kepinkite juos apie 5 min.
4. Galiausiai suverskite kininį kopūstą, pomidorų puseles ir dar truputį pakaitinkite.
5. Baigdama gaminti salotas pagal skonį pasūdykite, pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais ir užberkite sausoje keptuvėje skrudintų sezamų sėklų.
1. Paukštienos krūtinėlę supjaustykite šiaudeliais, užberkite prieskonių, šiek tiek druskos ir kepkite (geriausia kepti visiškai be aliejaus).
2. Kai mėsytė apskrunda, suberkite moliūgų sėklas ir viską kartu pakepinkite.
3. Tuomet belieka supjaustyti pekino kopūstą ar salotas, gražgarstės salotas, perpjauti vynuoges (jei jos su kauliukais ir pastaruosius tiesiog pašalinti), paskaninti priekoniais salotoms ir visus ingredientus sumaišyti su majonezu.
Skaniausia mišrainė būna, kai šiek pastovi šaldytuve. Lengva ir subtilaus skonio mišrainė. Gražgarstė patiekalui suteikia išskirtinumo ir subtilaus skonio. Sveika ir skanu!
Receptą atsiuntė Edita Aleksandravičienė
1. Džiovintus pomidorus užpilkite aliejumi ir palaikykite apie valandą, kad išmirktų.
2. Paukštienos krūtinėlę supjaustykite šiaudeliais, užberkite prieskonių, sudėkiti išmirkusius džiovintus pomidorus, šiek tiek druskos ir kepkite (geriausia kepti visiškai be aliejaus).
3. Kai mėsytė apskrunda, suberkite saulėgrąžų sėklas ir viską kartu pakepinkite. Tuomet belieka supjaustyti špinatus, mocarelos sūrį, sudėti pomidoriukus, paskaninti priekoniais salotoms ir visus ingredientus sumaišyti su alyvuogių aliejumi.
Sveika ir skanu! Ir dietoms tinka!
Receptą atsiuntė Edita Aleksandravičienė
1. Paukštienos krūtinėlę supjaustykite šiaudeliais, užberkite prieskonių, šiek tiek druskos ir kepkite (geriausia kepti visiškai be aliejaus).
2. Kai mėsytė apskrus, suberkite saulėgrąžas ir viską kartu pakepinkite.
3. Tuomet belieka supjaustyti salotas, persikus ir visus ingredientus sumaišyti su majonezu.
Skaniausia mišrainė būna, kai šiek pastovi šaldytuve. Lengva ir subtilaus skonio mišrainė.
Sveika ir skanu!
Receptą atsiuntė Edita Aleksandravičienė
1. Salotos lapus suplėšykite, konservuotus persikus ir vištienos krūtinėlę supjaustykite gabalėliais.
2. Salotas, persikus ir vištieną išdėliokite lėkštėje, suberkite džiovintas slyvas, graikinius riešutus, sukrėskite majonezą bei grietinę, pagardinkite pipirais, džiovintas bazilikais, pasūdykite ir išmaišykite.
Receptą atsiuntė Neringa Laurinaitienė
1. Salotas nuplaukite ir šiek tiek susmulkinkite rankomis.
2. Vynuoges nuplaukite, perpjaukite per pusę ir išimkite sėklas. Jei vynuogės be kauliukų, jų galite ir neperpjauti.
3. Mėsą suskaidykite į maždaug piršto storio pluoštelius.
4. Viską sudėkite į lėkštę ir paskaninkite druska bei pipirais.
5. Alyvuogių aliejų sumaišykite su citrinos sultimis ir Tabasko padažu, ir šiuo užpilu apšlakstykite salotas.
Skanaus!
Receptas iš tinklaraščio „Išbandyti receptai“
1. Visas daržoves nuplaukite. Avokadą nulupkite, perpjaukite per pusę ir išimkite viduje esantį kaulą.
2. Vištieną supjaustykite pailgais gabalėliais, pomidorą - didesnėmis riekelėmis, ridikėlius - plonomis, pailgomis juostelėmis, avokadą - didesniais gabalėliais, salotų lapus suplėšykite.
3. Sudėkite virtus makaronus, sukrėskite majonezą ir apšlakstykite salotas šviežiai spaustomis citrinos sultimis.
Skanaus!
1. Kiaušinį išvirkite, atvėsinkite ir supjaustykite gabalėliais.
2. Salotas nuplaukite, susmulkinkite, sudėkite kiaušinio gabalėlius, apibarstykite „Džiugo“ sūriu, įdėkite šiek tiek majonezo ir viską išmaišykite.
3. Vištieną supjaustykite gabalėliais, apvoliokite džiuvėsiais ir kepkite orkaitėje apie 15-20 min. Į lėkštę dėkite salotų, o ant viršaus berkite vištienos gabaliukus.
Skanaus!
1. Pirmiausia paruoškite užpilą, kad jis kiek pastovėtų ir susimaišytų prieskoniai: avokadą nulupkite, susmulkinkite ir elektriniu plakikliu iki vientisos masės suplakite su smulkinta paprika, kapotais česnakais, citrinų sultimis ir alyvuogių aliejumi.
2. Filė įtrinkite vištienos prieskoniais ir iškepkite ant grotelių.
3. Salotas nuplaukite, nusausinkite, sudėkite į sandarų indą ir kelioms valandoms dėkite į šaldytuvą – bus traškesnės. Salotas dėkite į dubenį, ant viršaus išdėliokite nusausintus saulėje džiovintus pomidorus, šparagines pupeles, griežinėliais pjaustytą svogūną ir čederio drožles.
4. Salotas apliekite paruoštu padažu ir apibarstykite sausoje keptuvėje skrudintais kedrų riešutais.
1. Puode storu dugnu įkaitinkite šaukštą aliejaus. Sudėkite smulkintus svogūnus, česnakus ir kelias minutes pakepinkite.
2. Suberkite kalendras, sudėkite tarkuotus imbierus ir maišydama kepinkite dar kelias minutes. Sudėkite nedideliais gabalėliais pjaustytą mėsą ir kepinkite, kol gražiai apkrus. Supilkite kokosų pieną, pagal skonį įberkite druskos, maltų juodųjų pipirų apie 20 minučių patroškinkite.
3. Iš skysčio išgriebtus mėsos gabalėlius palikite nuvarvėti ir atvėsti. Kriaušes supjaustykite plonais griežinėliais, gražgarstes nuplaukite, nusausinkite.
4. Į serviravimo lėkštes dėkite pikantiškos troškintos paukštienos, ant viršaus užberkite smulkintų kriaušių, parmezano, šviežių gražgarsčių. Iš nurodytų produktų sumaišykite padažą. Juo apliekite salotas.
1. Morką, papają, salierus supjaustykite panašaus ilgio šiaudeliais, mėsą – plonais griežinėliais, svogūnų laiškus susmulkinkite, riešutus paskrudinkite, nutrinkite luobeles ir sutrupinkite.
2. Visus salotoms skirtus produktus išmaišykite dubenyje.
3. Kitame inde sumaišykite visus užpilui skirtus produktus (prieš tai česnakus sugrūskite, aitriąją papriką supjaustykite).
4. Supilkite į dubenį su salotomis ir dar kartą gerai išmaišykite.
Knyga „100 receptų sergantiems diabetu“ |
Receptas iš knygos „100 receptų sergantiems diabetu “, kulinarė Asta Žvikevičienė
1. Susmulkinkite salotų gūžę ir vištieną. Nulupkite apelsiną, taip pat susmulkinkite. Per pusę perpjaukite vynuoges. Supjaustytus produktus sumaišykite su mėtomis, majonezu ir jogurtu.
2. Nusunkite konservuotus ananasus ir suberkite į salotas. Galite pagardinti žiupsneliu druskos.
Knyga „30 minučių virtuvėje“ |
Receptas iš knygos „30minučių virtuvėje“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė
Gaminame salotas:
- Obuolius supjaustykite plonais šiaudeliais kartu su odele, išimkite avokado kauliuką ir padalinkite jį į 4 dalis, viską sudėkite į lėkštę.
- Ant viršaus sudėkite plėšytą karštai rūkytą šlaunelių mėsą, paskui sudėkite plonais griežinėliais supjaustytą svogūną ir užpilkite paruoštu padažu.
- Salotas pabarstykite gražgarsčių lapeliais, špinatais, smulkintomis petražolėmis bei sūriu.
Gaminame padažą:
- Išspauskite citrinų ir apelsinų bei žaliųjų citrinų sultis, į jas sudėkite medų ir plakite šluotele, lėtai pildami aliejų, kol sutirštės.
- Tuomet įberkite garstyčias ir gražiai jas išmaišykite.
Recepto autorius: virtuvės šefas Ruslanas Bolgovas.
- Vištieną apšlakstykite alyvuogių aliejumi, pagardinkite druska, pipirais ir mėgstamais prieskoniais, palikite marinuotis (geriausia per naktį ar bent kelioms valandoms).
- Paruošiamas padažas: persikus sutrinkite virtuviniu trintuvu (jei atrodo per tiršta galima įpilti truputį skysčio, kuriame buvo persikai), įdėkite čili pipirų.
- Padažą supilkite į nedidelį puodą ir šiek tiek pakaitinkite. Palikite atvėsti.
- Vištieną kepkite grilinėje keptuvėje (nepilant aliejaus), kol gražiai apskrus ir visiškai iškeps.
- Salotas suplėšykite rankomis, sumaišykite su špinatais.
- Pomidorus ir agurkus supjaustykite, sumaišykite su salotomis, viską pagardinkite druska, pipirais, balzaminiu actu ir šlakeliu aliejaus.
- Į lėkštę dėkite salotas, ant jų, supjaustykite vištieną ir viską pagardinkite padažu.
- Į puodą įpilkite 150 ml vandens ir užvirkite. Suberkite nuplautus lęšius, sudėkite nuplautas petražoles.
- Į puodą įstatykite indą su skylutėmis, skirtą virti garuose, sudėkite žaliosios citrinos skilteles ir vištienos filė, uždenkite dangčiu ir garinkite 20–25 min.
- Visus ingredientus sudėkite į lėkštę ir pagardinkite padažu.
- Rekomenduojamas saulėje džiovintų pomidorų ir apelsinų padažas.
Patiekalų energinės vertės skaičiuoklė – spauskite ČIA.
Receptas iš knygos „Salotų anatomija“.
- Į puodą įpilkite 150 ml vandens ir užvirkite. Į puodą įstatykite indą su skylutėmis, skirtą virti garuose, sudėkite vištienos filė, uždenkite dangčiu ir garinkite 20–25 min.
- Visus ingredientus sudėkite į lėkštę ir pagardinkite padažu.
- Rekomenduojamas saulėje džiovintų pomidorų ir apelsinų padažas.
NAUDINGA. Patiekalų energinės vertės skaičiuoklė – spauskite ČIA.
Receptas iš knygos „Salotų anatomija.“
- Kuskuso kruopas nuplaukite šaltu vandeniu ir nuvarvinkite. Užpilkite verdančiu vandeniu santykiu 1 : 1, uždenkite ir palikite brinkti 10 min.
- Salotų lapus sumaišykite su padažu. Viską sudėkite į lėkštę kartu su likusiais ingredientais.
- Rekomenduojamas avokadų ir braškių padažas.
Patiekalų energinės vertės skaičiuoklė – spauskite ČIA.
Receptas iš knygos „Salotų anatomija“.