Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vakarienei – salotos su paukštiena

Sveikos, gaivios ir skanios idėjos jūsų vakarienei!
Gaiviosios salotos su vištiena
Gaiviosios salotos su vištiena / Autorės nuotr.
Salotos su kepta kalakutiena
Receptas: Salotos su kepta kalakutiena
4 asmenims
Pagaminsite per 3 val. 20 min.
4.2 / 23
Receptas
Ingredientai
Kalakutiena: 400.00 g (filė)
Salotos: 300.00 g (ledkalnio)
Duona: 4.00 vnt. (4 riekės batono)
Kmynai: 1.00 valg. š.
Sviestas: 1.00 valg. š.
Citrinos: 1.00 vnt. (Kalakutienai marinuoti ir padažui 1 šaukštas šviežiai spaustų citrinos sulčių)
Česnakai: 2.00 skiltelės (Kalakutienai marinuoti ir padažui 2 skiltelės)
Jogurtas: 4.00 valg. š. (Padažui; natūralaus)
Majonezas: 4.00 valg. š. (Padažui)
Vištienos prieskoniai: 1.00 arbat. š. (Kalakutienai marinuoti)
Kaip gaminti

1. Kalakutieną ištrinkite smulkintų česnakų ir paukštienos prieskonių mišiniu. Apšlakstykite citrinos sultimis. Marinuokite 2–3 valandas. Tada susukite į foliją ir kepkite orkaitėje.

2. Keptuvėje ištirpdykite sviestąir apskrudinkite jame kubeliais supjaustytą batoną.

3. Kmynus paskrudinkite sausoje keptuvėje.

4. Ledkalnio salotą nuplaukite, nusausinkite ir suplėšiusi gražiai išdėliokite į lėkštes. Berkite smulkiai supjaustytus džiovintus pomidorus, išdėliokite karštą keptą kalakutieną, ant viršaus berkite skrebučius, skrudintus kmynus.

5. Patiekite su jogurto ir majonezo padažu. Jis paruošiamas labai paprastai: į dubenį krėskite jogurtą, majonezą, pilkite citrinos sultis, suberkite smulkiai sukapotus česnakus ir viską gerai išplakite.

Pagaminsite per 20 min. (neskaičiuojant kalakutienos marinavimo ir kepimo laiko).

Suskleisti
Vištienos salotos
Receptas: Vištienos salotos
2 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.4 / 47
Receptas
Ingredientai
Vištiena: 200.00 g (viščiukų krūtinėlių)
Pomidorai: 2.00 vnt.
Agurkai: 1.00 vnt.
Paprikos: 1.00 vnt. (raudona saldžioji)
Batonas 3.00 riekės
Salotos: 1.00 vnt. (ryšulėlis)
Vištienos prieskoniai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Majonezas: 4.00 valg. š.
Aliejus: 2.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

1. Batoną supjaustykite kubeliais, suberkite į skardą, tolygiai paskirstykite, apšlakstykite aliejumi, kepkite 220°C temperatūros orkaitėje, kol gražiai apskrus. Atvėsinkite.

2. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, iš abiejų pusių apkepkite viščiukų krūtinėles, pabarstykite prieskoniais, druska ir pipirais. Atvėsinkite, supjaustykite griežinėliais.

3. Pomidorus supjaustykite skiltelėmis, agurką – griežinėliais, saldžiąją papriką – šiaudeliais arba kubeliais.

4. Į majonezą išspauskite česnaką, išmaišykite.

5. Suplėšykite salotų lapus, sudėkite daržoves, sukrėskite majonezą, atsargiai išmaišykite. Sudėkite salotas į  lėkštę, ant viršaus išdėliokite keptos vištienos griežinėlius, užberkite batono skrebučių.

Suskleisti
Karštos vištienos salotos
Receptas: Karštos vištienos salotos
2 asmenims
Pagaminsite per 35 min.
3.6 / 19
Receptas
Ingredientai
Vištiena: 1.00 vnt. (krūtinėlė)
Kopūstai: 150.00 g ( trečdalis kininio kopūsto)
Morkos: 1.00 vnt.
Salierai: 1.00 vnt. (stiebas)
Pomidorai: 4.00 vnt. (vyšniniai pomidoriukai)
Sojų padažas: 2.00 valg. š.
Balzaminis actas: 1.00 valg. š.
Ryžių actas 1.00 valg. š.
Rudasis cukrus: 1.00 valg. š.
Sezamų aliejus: 1.00 arbat. š.
Sezamo sėklos: 50.00 g
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (šviežiai maltų)
Kaip gaminti

1. Morką nuskuskite, supjaustykite šiaudeliais, salierą – griežinėliais, kininį kopūstą – juostelėmis.

2. Vištienos krūtinėlę nuplaukite, nusausinkite, susmulkinkite, sudėkite į keptuvę, tada supilkite balzaminį ir ryžių actą, sojos padažą, suberkite rudąjį cukrų ir kaitinkite ant nedidelės ugnies, kol pusė padažo nugaruos, šiek tiek sutirštės, o vištiena apskrus.

3. Tada sumeskite morkų šiaudelius, salierų griežinėlius ir kepinkite juos apie 5 min.

4. Galiausiai suverskite kininį kopūstą, pomidorų puseles ir dar truputį pakaitinkite.

5. Baigdama gaminti salotas pagal skonį pasūdykite, pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais ir užberkite sausoje keptuvėje skrudintų sezamų sėklų.

Suskleisti
Paukštienos salotos su gražgarste
Receptas: Paukštienos salotos su gražgarstėmis
4 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
2.9 / 8
Receptas
Ingredientai
Vištiena: 500.00 g (paukštienos (vištienos ar kalakutienos) krūtinėlės)
Salotos: 300.00 g (Pekino arba bet kokių kietesnių salotų)
Gražgarstės: 100.00 g
Vynuogės: 300.00 g
Moliūgo sėklos: 200.00 g (lukštentų)
Prieskoniai paukštienai 1.00 žiupsnelis
Prieskoniai salotoms (dėkite tokius kokius mėgstate) 1.00 žiupsnelis
Majonezas: 100.00 g
Druska: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

1. Paukštienos krūtinėlę supjaustykite šiaudeliais, užberkite prieskonių, šiek tiek druskos ir kepkite (geriausia kepti visiškai be aliejaus).

2. Kai mėsytė apskrunda, suberkite moliūgų sėklas ir viską kartu pakepinkite.

3. Tuomet belieka supjaustyti pekino kopūstą ar salotas, gražgarstės salotas, perpjauti vynuoges (jei jos su kauliukais ir pastaruosius tiesiog pašalinti), paskaninti priekoniais salotoms ir visus ingredientus sumaišyti su majonezu.

Skaniausia mišrainė būna, kai šiek pastovi šaldytuve. Lengva ir subtilaus skonio mišrainė. Gražgarstė patiekalui suteikia išskirtinumo ir subtilaus skonio. Sveika ir skanu!

Receptą atsiuntė Edita Aleksandravičienė

Suskleisti
Paukštienos salotos su mocarela, pomidorais ir špinatais
Receptas: Paukštienos salotos su mocarela, pomidorais ir špinatais
6 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
3.8 / 32
Receptas
Ingredientai
Vištiena: 500.00 g (paukštienos (vištienos ar kalakutienos) krūtinėlės)
Pomidorai: 300.00 g (labiau tinka maži)
Špinatai: 100.00 g
Mocarelos sūris: 400.00 g
Saulėgrąžos: 200.00 g (lukštentų)
Alyvuogių aliejus: 20.00 ml
Prieskoniai salotoms (dėkite tokius kokius mėgstate) 1.00 žiupsnelis
Prieskoniai paukštienai 1.00 žiupsnelis
Druska: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

1. Džiovintus pomidorus užpilkite aliejumi ir palaikykite apie valandą, kad išmirktų.

2. Paukštienos krūtinėlę supjaustykite šiaudeliais, užberkite prieskonių, sudėkiti išmirkusius džiovintus pomidorus, šiek tiek druskos ir kepkite (geriausia kepti visiškai be aliejaus).

3. Kai mėsytė apskrunda, suberkite saulėgrąžų sėklas ir viską kartu pakepinkite. Tuomet belieka supjaustyti špinatus, mocarelos sūrį, sudėti pomidoriukus, paskaninti priekoniais salotoms ir visus ingredientus sumaišyti su alyvuogių aliejumi.

Sveika ir skanu! Ir dietoms tinka!

Receptą atsiuntė Edita Aleksandravičienė

Suskleisti
Paukštienos salotos su persikais ir saulėgrąžomis
Receptas: Paukštienos salotos su persikais ir saulėgrąžomis
3 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
3.8 / 15
Receptas
Ingredientai
Vištiena: 300.00 g (ar kalakutienos - krūtinėlės)
Salotos: 300.00 g (Pekino arba bet kokių kietesnių salotų)
Persikai: 300.00 g (konservuotų)
Saulėgrąžos: 200.00 g
Prieskoniai paukštienai 1.00 žiupsnelis
Majonezas: 100.00 g
Druska: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

1. Paukštienos krūtinėlę supjaustykite šiaudeliais, užberkite prieskonių, šiek tiek druskos ir kepkite (geriausia kepti visiškai be aliejaus).

2. Kai mėsytė apskrus, suberkite saulėgrąžas ir viską kartu pakepinkite.

3. Tuomet belieka supjaustyti salotas, persikus ir visus ingredientus sumaišyti su majonezu.

Skaniausia mišrainė būna, kai šiek pastovi šaldytuve. Lengva ir subtilaus skonio mišrainė.

Sveika ir skanu!

Receptą atsiuntė Edita Aleksandravičienė

Suskleisti
Gaiviosios salotos su vištiena
Receptas: Gaivios salotos su vištiena
2 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
3.3 / 93
Receptas
Ingredientai
Vištiena: 150.00 g (virtos vištienos filė)
Salotos: 100.00 g (ledkalnio)
Persikai: 150.00 g (konservuoti)
Džiovintos slyvos: 150.00 g
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (malti)
Bazilikai: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis džiovintų)
Majonezas: 1.00 valg. š.
Grietinė: 1.00 valg. š.
Kaip gaminti

1. Salotos lapus suplėšykite, konservuotus persikus ir vištienos krūtinėlę supjaustykite gabalėliais.

2. Salotas, persikus ir vištieną išdėliokite lėkštėje, suberkite džiovintas slyvas, graikinius riešutus, sukrėskite majonezą bei grietinę, pagardinkite pipirais, džiovintas bazilikais, pasūdykite ir išmaišykite.

Receptą atsiuntė Neringa Laurinaitienė

Suskleisti
Vištienos salotos su vynuogėmis
Receptas: Vištienos salotos su vynuogėmis
4 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.5 / 47
Receptas
Ingredientai
Salotos: 1.00 vnt. (1 salotos gūžė arba 1 lapinė salota)
Vištiena: 2.00 vnt. (2 keptos vištienos šlaunelės arba 1 ketvirtis (galite išsikepti patys orkaitėje arba pirkti jau keptą vištą))
Vynuogės: 200.00 g (po 100 g žalių ir mėlynų)
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š.
Citrinos: 1.00 vnt. (pusės citrinos sultys)
Tabasko padažas: 1.00 valg. š. (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (malti)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

1. Salotas nuplaukite ir šiek tiek susmulkinkite rankomis.

2. Vynuoges nuplaukite, perpjaukite per pusę ir išimkite sėklas. Jei vynuogės be kauliukų, jų galite ir neperpjauti.

3. Mėsą suskaidykite į maždaug piršto storio pluoštelius.

4. Viską sudėkite į lėkštę ir paskaninkite druska bei pipirais.

5. Alyvuogių aliejų sumaišykite su citrinos sultimis ir Tabasko padažu, ir šiuo užpilu apšlakstykite salotas.

Skanaus!

Receptas iš tinklaraščio „Išbandyti receptai“

Suskleisti
Vištienos salotos
Receptas: Vištienos salotos
3 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
3.3 / 66
Receptas
Ingredientai
Vištiena: 400.00 g (virta arba kepta)
Pomidorai: 1.00 vnt. (didelis)
Avokadai: 1.00 vnt. (prinokęs)
Citrinos: 1.00 vnt. (2 valg. š. sulčių)
Salotos: 100.00 g („Aisbergo“)
Ridikai: 3.00 vnt. (3-4 ridikėliai)
Makaronai: 50.00 g (virti)
Majonezas: 3.00 valg. š.
Kaip gaminti

1. Visas daržoves nuplaukite. Avokadą nulupkite, perpjaukite per pusę ir išimkite viduje esantį kaulą.

2. Vištieną supjaustykite pailgais gabalėliais, pomidorą - didesnėmis riekelėmis, ridikėlius - plonomis, pailgomis juostelėmis, avokadą - didesniais gabalėliais, salotų lapus suplėšykite.

3. Sudėkite virtus makaronus, sukrėskite majonezą ir apšlakstykite salotas šviežiai spaustomis citrinos sultimis.

Skanaus!

Suskleisti
Vištienos salotos
Receptas: Salotos su vištiena
2 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.5 / 20
Receptas
Ingredientai
Salotos: 100.00 g (įvairių salotų lapai)
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Majonezas: 2.00 valg. š.
Sūris: 50.00 g (tarkuotas „Džiugo“)
Vištiena: 1.00 vnt. (krutinėlė)
Džiūvėsiai: 100.00 g (malti)
Kaip gaminti

1. Kiaušinį išvirkite, atvėsinkite ir supjaustykite gabalėliais.

2. Salotas nuplaukite, susmulkinkite, sudėkite kiaušinio gabalėlius, apibarstykite „Džiugo“ sūriu, įdėkite šiek tiek majonezo ir viską išmaišykite. 

3. Vištieną supjaustykite gabalėliais, apvoliokite džiuvėsiais ir kepkite orkaitėje apie 15-20 min. Į lėkštę dėkite salotų, o ant viršaus berkite vištienos gabaliukus.

Skanaus!

Suskleisti
Daržovių salotos su vištiena
Receptas: Daržovių salotos su vištiena
4 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.5 / 36
Receptas
Ingredientai
Vištiena: 600.00 g (filė)
Salotos: 100.00 g (gražgarstės, salotinės sultenės ar kitos)
Šparaginės pupelės: 150.00 g (šviežios arba šaldytos)
Čederio sūris: 150.00 g
Riešutai: 2.00 valg. š. (kedrų)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Vištienos prieskoniai: 1.00 arbat. š.
Avokadai: 1.00 vnt. (pusė - užpilui)
Paprikos: 50.00 g (pusė saldžios raudonos)
Česnakai: 2.00 skiltelės (užpilui)
Garstyčios: 1.00 valg. š. (grūdėtosios - užpilui)
Alyvuogių aliejus: 100.00 ml (užpilui)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (užpilui)
Kaip gaminti

1. Pirmiausia paruoškite užpilą, kad jis kiek pastovėtų ir susimaišytų prieskoniai: avokadą nulupkite, susmulkinkite ir elektriniu plakikliu iki vientisos masės suplakite su smulkinta paprika, kapotais česnakais, citrinų sultimis ir alyvuogių aliejumi.

2. Filė įtrinkite vištienos prieskoniais ir iškepkite ant grotelių.

3. Salotas nuplaukite, nusausinkite, sudėkite į sandarų indą ir kelioms valandoms dėkite į šaldytuvą – bus traškesnės. Salotas dėkite į dubenį, ant viršaus išdėliokite nusausintus saulėje džiovintus pomidorus,  šparagines pupeles, griežinėliais pjaustytą svogūną ir čederio drožles.

4. Salotas apliekite paruoštu padažu ir apibarstykite sausoje keptuvėje skrudintais kedrų riešutais.

Suskleisti
Salotos su paukštiena
Receptas: Salotos su paukštiena
3 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.4 / 9
Receptas
Ingredientai
Kokosų pienas: 250.00 ml (nesaldintas)
Svogūnai: 1.00 vnt.
Česnakai: 1.00 skiltelės
Imbieras: 1.00 valg. š. (tarkuoto)
Kalendros: 3.00 g (žiupsnis)
Parmezano sūris: 4.00 valg. š. (drožlių)
Kriaušės: 2.00 g (šviežios)
Gražgarstės: 4.00 sauja
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (malti pagal skonį)
Druska: 2.00 žiupsnelis (pagal skonį ir padažui)
Medus: 1.00 valg. š. (skysto - padažui)
Citrinos: 1.00 vnt. (1 valg. š. sulčių - padažui)
Vynas: 1.00 valg. š. (sauso balto - padažui)
Kaip gaminti

1. Puode storu dugnu įkaitinkite šaukštą aliejaus. Sudėkite smulkintus svogūnus, česnakus ir kelias minutes pakepinkite.

2. Suberkite kalendras, sudėkite tarkuotus imbierus ir maišydama kepinkite dar kelias minutes. Sudėkite nedideliais gabalėliais pjaustytą mėsą ir kepinkite, kol gražiai apkrus. Supilkite kokosų pieną, pagal skonį įberkite druskos, maltų juodųjų pipirų apie 20 minučių patroškinkite.

3. Iš skysčio išgriebtus mėsos gabalėlius palikite nuvarvėti ir atvėsti. Kriaušes supjaustykite plonais griežinėliais, gražgarstes nuplaukite, nusausinkite.

4. Į serviravimo lėkštes dėkite pikantiškos troškintos paukštienos, ant viršaus užberkite smulkintų kriaušių, parmezano, šviežių gražgarsčių. Iš nurodytų produktų sumaišykite padažą. Juo apliekite salotas.

 

Suskleisti
Aštriosios vištienos salotos
Receptas: Aštriosios vištienos salotos
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.6 / 11
Receptas
Ingredientai
Vištiena: 450.00 g (virtos arba keptos)
Morkos: 1.00 vnt.
Papaja: (0,5) 1.00 vnt.
Salierai: 2.00 vnt. (lapkočiai)
Svogūnų laiškai: 1.00 sauja
Mėtos: 3.00 valg. š. (susmulkintų)
Petražolės: 3.00 valg. š. (susmulkintų lapelių)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (maltų)
Aitrioji paprika: 1.00 vnt. (užpilui)
Sultys: 150.00 ml (citrinų - užpilui)
Česnakai: 2.00 skiltelės (užpilui)
Sojų padažas: 2.00 valg. š. (užpilui)
Medus: 1.00 valg. š. (skysto - užpilui)
Kaip gaminti

1. Morką, papają, salierus supjaustykite panašaus ilgio šiaudeliais, mėsą – plonais griežinėliais, svogūnų laiškus susmulkinkite, riešutus paskrudinkite, nutrinkite luobeles ir sutrupinkite.

2. Visus salotoms skirtus produktus išmaišykite dubenyje.

3. Kitame inde sumaišykite visus užpilui skirtus produktus (prieš tai česnakus sugrūskite, aitriąją papriką supjaustykite).

4. Supilkite į dubenį su salotomis ir dar kartą gerai išmaišykite.

Knyga „100 receptų sergantiems diabetu“
Knyga „100 receptų sergantiems diabetu“

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „100 receptų sergantiems diabetu “, kulinarė Asta Žvikevičienė  

Suskleisti
Vaisių salotos su rūkyta vištiena
Receptas: Gaivi idėja! Vaisių salotos su rūkyta vištiena
4 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.8 / 25
Receptas
Ingredientai
Salotos: 1.00 vnt. (gūžė)
Vištiena: 400.00 g (rūkyta vištienos krūtinėlė arba kalakutienos)
Apelsinai: 1.00 vnt.
Vynuogės: 200.00 g (besėklės)
Ananasai: 200.00 g (konservuoti - dėžutė)
Majonezas: 150.00 g
Jogurtas: 100.00 g (natūralus)
Mėtos: 1.00 valg. š. (šviežios)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

1. Susmulkinkite salotų gūžę ir vištieną. Nulupkite apelsiną, taip pat susmulkinkite. Per pusę perpjaukite vynuoges. Supjaustytus produktus sumaišykite su mėtomis, majonezu ir jogurtu.

2. Nusunkite konservuotus ananasus ir suberkite į salotas. Galite pagardinti žiupsneliu druskos.

Knyga „30 minučių virtuvėje“
Knyga „30 minučių virtuvėje“

 

Receptas iš knygos „30minučių virtuvėje“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė

 

 

 

 

 

 

 

Suskleisti
Pavasariškos salotos su karštai rūkyta vištiena, citrusinių vaisių ir grūdėtų garstyčių padažu bei kietojo sūrio ir petražolių dribsniais
Receptas: Salotos su karštai rūkyta vištiena ir kietojo sūrio bei petražolių dribsniais
4 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.7 / 9
Receptas
Ingredientai
Obuoliai: 2.00 vnt. (žali rūgštūs - salotoms)
Avokadai: 2.00 vnt. (salotoms)
Raudonasis svogūnas: 2.00 vnt. (salotoms)
Gražgarstės: 1.00 sauja ((rucola) lapeliai, 16 vnt. - salotoms)
Špinatai: 1.00 sauja (16 vnt. lapelių - salotoms)
Vištiena: 400.00 g (karštai rūkytos vištienos šlaunelių mėsa - salotoms)
Citrinos: 1.00 vnt. (padažui)
Apelsinai: 1.00 vnt. (padažui)
Žalioji citrina: 1.00 vnt. (laimas - padažui)
Garstyčios: 1.00 valg. š. (grūdėtos - padažui)
Medus: 1.00 valg. š. (padažui)
Alyvuogių aliejus: 200.00 ml (padažui)
Petražolės: 2.00 valg. š. (smulkintų lapelių - pabarstukams)
Sūris: 2.00 valg. š. (kietojo - pabarstukams)
Kaip gaminti

Gaminame salotas: 

  1. Obuolius supjaustykite plonais šiaudeliais kartu su odele, išimkite avokado kauliuką ir padalinkite jį į 4 dalis, viską sudėkite į lėkštę.
  2. Ant viršaus sudėkite plėšytą karštai rūkytą šlaunelių mėsą, paskui sudėkite plonais griežinėliais supjaustytą svogūną ir užpilkite paruoštu padažu.
  3. Salotas pabarstykite gražgarsčių lapeliais, špinatais, smulkintomis petražolėmis bei  sūriu.  

Gaminame padažą:

  1. Išspauskite citrinų ir apelsinų bei žaliųjų citrinų sultis, į jas sudėkite medų ir plakite šluotele, lėtai pildami aliejų, kol sutirštės.
  2. Tuomet įberkite garstyčias ir gražiai jas išmaišykite.

Recepto autorius: virtuvės šefas Ruslanas Bolgovas.

Suskleisti
Salotos su vištiena ir pikantišku persikų padažu
Receptas: Salotos su vištiena ir pikantišku persikų padažu
4 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
4.0 / 34
Receptas
Ingredientai
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (malti)
Prieskoniai: 1.00 žiupsnelis (mėgstamų)
Salotos: 1.00 sauja (mėgstamų)
Špinatai: 1.00 sauja
Agurkai: 1.00 vnt. (ilgavaisiai arba 2 trumpavaisiai)
Pomidorai: 5.00 vnt. (5 - 6 - nedidelių)
Alyvuogių aliejus: 10.00 ml (šlakelis)
Balzaminis actas: 1.00 valg. š.
Persikai: 1.00 vnt. (pusės skardinės - konservuotų)
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (stambiai maltų džiovintų čili pipirų)
Kaip gaminti
  1. Vištieną apšlakstykite alyvuogių aliejumi, pagardinkite druska, pipirais ir mėgstamais prieskoniais, palikite marinuotis (geriausia per naktį ar bent kelioms valandoms).
  2. Paruošiamas padažas: persikus sutrinkite virtuviniu trintuvu (jei atrodo per tiršta galima įpilti truputį skysčio, kuriame buvo persikai), įdėkite čili pipirų.
  3. Padažą supilkite į nedidelį puodą ir šiek tiek pakaitinkite. Palikite atvėsti.
  4. Vištieną kepkite grilinėje keptuvėje (nepilant aliejaus), kol gražiai apskrus ir visiškai iškeps.
  5. Salotas suplėšykite rankomis, sumaišykite su špinatais.
  6. Pomidorus ir agurkus supjaustykite, sumaišykite su salotomis, viską pagardinkite druska, pipirais, balzaminiu actu ir šlakeliu aliejaus.
  7. Į lėkštę dėkite salotas, ant jų, supjaustykite vištieną ir viską pagardinkite padažu.
Receptas iš tinklaraščio VIRTUVĖS UŽRAŠAI
Suskleisti
Juodųjų lęšių salotos su vištiena
Receptas: Juodųjų lęšių salotos su vištiena
2 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.4 / 20
Receptas
Ingredientai
Vištiena: 90.00 g (filė)
Lęšiai: 30.00 g (juodieji)
Vyšnios: 26.00 g (puselės)
Žalioji citrina: 20.00 g (skiltelėmis)
Burokėliai: 20.00 g (lapai)
Petražolės: 12.00 g (šviežios)
Moliūgo sėklos: 12.00 g
Pistacijų branuoliai: 8.00 g
Kopūstai: 6.00 g (kiškio)
Čiobreliai: 2.00 g (šviežių)
Kaip gaminti
  1. Į puodą įpilkite 150 ml vandens ir užvirkite. Suberkite nuplautus lęšius, sudėkite nuplautas petražoles.
  2. Į puodą įstatykite indą su skylutėmis, skirtą virti garuose, sudėkite žaliosios citrinos skilteles ir vištienos filė, uždenkite dangčiu ir garinkite 20–25 min.
  3. Visus ingredientus sudėkite į lėkštę ir pagardinkite padažu.
  4. Rekomenduojamas saulėje džiovintų pomidorų ir apelsinų padažas.

Patiekalų energinės vertės skaičiuoklė – spauskite ČIA

Receptas iš knygos „Salotų anatomija“.

Knygos „Salotų anatomija“ viršelis.
Knygos „Salotų anatomija“ viršelis.

 

Suskleisti
Ingredientai
Vištiena: 90.00 g (filė)
Sūris: 56.00 g (Ementalio sūris (griežinėliais))
Braškės: 40.00 g (griežinėliais)
Sultenės: 30.00 g
Moliūgo sėklos: 10.00 g
Saulėgrąžos: 5.00 g (daigai)
Bazilikai: 2.00 g
Kaip gaminti
  1.  Į puodą įpilkite 150 ml vandens ir užvirkite. Į puodą įstatykite indą su skylutėmis, skirtą virti garuose, sudėkite vištienos filė, uždenkite dangčiu ir garinkite 20–25 min. 

  2. Visus ingredientus sudėkite į lėkštę ir pagardinkite padažu.
  3. Rekomenduojamas saulėje džiovintų pomidorų ir apelsinų padažas.

NAUDINGA. Patiekalų energinės vertės skaičiuoklė – spauskite ČIA.

Receptas iš knygos „Salotų anatomija.“

Knygos „Salotų anatomija“ viršelis.
Knygos „Salotų anatomija“ viršelis.

 

Suskleisti
Vištienos salotos su kuskusu, melionais, žaliosiomis alyvuogėmis ir ožkų sūriu
Receptas: Vištienos salotos su kuskusu, melionais, žaliosiomis alyvuogėmis ir ožkų sūriu
2 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
4.1 / 7
Receptas
Ingredientai
Vištiena: 100.00 g (filė)
Kuskusas: 45.00 g
Ožkų pieno sūris: 40.00 g (kubeliais)
Alyvuogės: 34.00 g (žaliosios)
Melionas: 30.00 g (kubeliais)
Salotos: 30.00 g (mišinys)
Česnakai: 2.00 g (daigai)
Kaip gaminti
  1. Kuskuso kruopas nuplaukite šaltu vandeniu ir nuvarvinkite. Užpilkite verdančiu vandeniu santykiu 1 : 1, uždenkite ir palikite brinkti 10 min. 

  2. Salotų lapus sumaišykite su padažu. Viską sudėkite į lėkštę kartu su likusiais ingredientais.
  3. Rekomenduojamas avokadų ir  braškių padažas.

Patiekalų energinės vertės skaičiuoklė – spauskite ČIA.

Receptas iš knygos „Salotų anatomija“.

Knygos „Salotų anatomija“ viršelis.
Knygos „Salotų anatomija“ viršelis.

 

Suskleisti

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Testas.14 klausimų apie Kauną – ar pavyks teisingai atsakyti bent į dešimt?
Reklama
Beveik trečdalis kauniečių planuoja įsigyti būstą: kas svarbiausia renkantis namus?
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs